Knuffelpopje biologisch katoen duimpopje antroposofisch Prolana

Knuffelpopje biologisch katoen duimpopje antroposofisch Prolana

Vloerkleed hennep & recycled katoen COTTAGE 130x180 cm

Vloerkleed hennep & recycled katoen COTTAGE 130x180 cm

Jute vloerkleed recycled katoen HACIENDA 130X180 cm

Het vloerkleed HACIENDA is een prachtig karpet gemaakt van jute en recycled katoen. HACIENDA is een vloerkleed voor de slaapkamer of woonkamer en brengt direct een zonnetje in het huis. De Mediterraanse kleuren en vormen brengen u direct in een heerlijke positieve sfeer.

Meer informatie:

- Materiaal: jute en recycled katoen; zoals jeans en t-shirts
- Afmeting 130x180 cm

Alle vloerkleden uit ons assortiment worden eerlijk geproduceerd en bezitten het Goodweave keurmerk. Zo weet u zeker dat er geen sprake is van kinderarbeid en dat sociale en ecologische waarden worden gehandhaaft in India en Nepal.

€ 142,00

SPECIFICATIES VLOERKLEED HACIENDA:

Materiaal: jute en gerecycled katoen
Kleur: wit, blauw, natuur
Afmeting: 130x180 cm
Oorsprong: India
Verpakking: per stuk

HET MOOIE VAN EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Bedaffair werkt uitsluitend met natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen die circulair zijn. Onze vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jute, hennep, biologisch katoen en gerecycled katoen. 100% natuurlijke materialen, die keer op keer weer tot 'een nieuw leven' verwekt kunnen worden. Bijvoorbeeld als tapijt. Zo kan oud textiel terugkomen in de circulaire economie en kan het natuurlijke materiaal blijven circuleren in de wereld.

GERECYCLED KATOEN

Het gerecyclede katoen van onze vloerkleden en tapijten komt van oud textiel. Bij gerecycled katoen worden jeans en t-shirts verzameld en hergebruikt. En dat is beter voor de wereld. Wan wereldwijd gebruikt de textiel- en kledingindustrie elk jaar 100 miljoen ton virgin, ofwel nieuwe vezels, voor het produceren van stoffen als katoen en wol. Maar ieder keer nieuwe kleding maken, dan gebruiken en weer weggooien drukt zwaar op het milieu. Vooral als je weet dat de productie van katoen een enorme impact op ons milieu heeft. Het produceren van 1 kilo katoen kost bijvoorbeeld circa 2.500 liter water.

MET DE HAND GEMAAKT

Onze vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Bedaffair vindt dat er meer waardering voor traditioneel handwerk en ambacht moet terugkomen in onze massale, snelle economie. Daarom werken wij het liefst en zo veel mogelijk met kleine werkplaatsen; waar elk product met de hand wordt gemaakt. Wij hopen dat daardoor een stukje cultureel erfgoed wat betreft ambacht en handwerk doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

HET FIJNE VAN EEN GOODWEAVE VLOERKLEED

Meer dan 152 miljoen kinderen wereldwijd verrichten dwangarbeid. Bedaffair doet hier niet aan mee. Onze vloerkleden en tapijten hebben dan ook het Goodweave keurmerk. Goodweave controleert regelmatig en onaangekondigd de productieplaatsen op kinderarbeid en schuldslaven. Bovendien draagt Goodweave bij aan sociale en ecologische ondersteuning van minderheden.

Meer informatie
levertijd Ca 7 werkdagen