Jute vloerkleed recycled katoen HACIENDA 130X180 cm

Jute vloerkleed recycled katoen HACIENDA 130X180 cm

Rond vloerkleed MOON duurzaam gerecycled katoen

Rond vloerkleed MOON duurzaam gerecycled katoen

Vloerkleed hennep & recycled katoen COTTAGE 130x180 cm

Het COTTAGE vloerkleed heeft een mooi patroon en is gemaakt van hennep en recycled katoen. Vele sokken zijn hierdoor gerecycled en dat is beter voor het milieu en het klimaat. Want recycling van bestaand katoen is beter dan het gebruik van nieuw katoen. Het bespaart veel water en voorkomt CO2 uitstoot.

Dit duurzame handgeweven vloerkleed kan in elke kamer van uw huis gebruikt worden. De natuurlijke kleuren van dit vloerkleed passen in elke sfeer. Maak het gezellig en knus in huis met dit hennep - katoen vloerkleed.

Meer informatie:

- Materiaal: hennep en recycled katoen; zoals sokken
- Afmeting 130x180 cm

Alle vloerkleden uit ons assortiment worden eerlijk geproduceerd en bezitten het Goodweave keurmerk. Zo weet u zeker dat er kinderarbeid van toepassing is en dat sociale en ecologische waarden worden gehandhaaft in India en Nepal.

Goodweave voor eerlijke en sociale arbeidsomstandigheden

€ 149,00

SPECIFICATIES VLOERKLEED COTTAGE:

Materiaal: hennep en gerecycled katoen
Kleur: wit, natuur
Afmeting: 130x180 cm
Oorsprong: India
Verpakking: per stuk

HET MOOIE VAN EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Bedaffair werkt uitsluitend met natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen die circulair zijn. Onze vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jute, hennep, biologisch katoen en gerecycled katoen. 100% natuurlijke materialen, die keer op keer weer tot 'een nieuw leven' verwekt kunnen worden. Bijvoorbeeld als tapijt. Zo kan oud textiel terugkomen in de circulaire economie en kan het natuurlijke materiaal blijven circuleren in de wereld.

GERECYCLED KATOEN

Het gerecyclede katoen van onze vloerkleden en tapijten komt van oud textiel. Bij gerecycled katoen worden jeans en t-shirts verzameld en hergebruikt. En dat is beter voor de wereld. Wan wereldwijd gebruikt de textiel- en kledingindustrie elk jaar 100 miljoen ton virgin, ofwel nieuwe vezels, voor het produceren van stoffen als katoen en wol. Maar ieder keer nieuwe kleding maken, dan gebruiken en weer weggooien drukt zwaar op het milieu. Vooral als je weet dat de productie van katoen een enorme impact op ons milieu heeft. Het produceren van 1 kilo katoen kost bijvoorbeeld circa 2.500 liter water.

MET DE HAND GEMAAKT

Onze vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Bedaffair vindt dat er meer waardering voor traditioneel handwerk en ambacht moet terugkomen in onze massale, snelle economie. Daarom werken wij het liefst en zo veel mogelijk met kleine werkplaatsen; waar elk product met de hand wordt gemaakt. Wij hopen dat daardoor een stukje cultureel erfgoed wat betreft ambacht en handwerk doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

HET FIJNE VAN EEN GOODWEAVE VLOERKLEED

Meer dan 152 miljoen kinderen wereldwijd verrichten dwangarbeid. Bedaffair doet hier niet aan mee. Onze vloerkleden en tapijten hebben dan ook het Goodweave keurmerk. Goodweave controleert regelmatig en onaangekondigd de productieplaatsen op kinderarbeid en schuldslaven. Bovendien draagt Goodweave bij aan sociale en ecologische ondersteuning van minderheden.

Meer informatie
levertijd 2 - 4 werkdagen