Mondkapje katoen biologisch wasbaar

Mondkapje katoen biologisch wasbaar

Vloerkleed jute rechthoek zwart fairtrade

Vloerkleed jute rechthoek zwart fairtrade

Rond vloerkleed MOON duurzaam gerecycled katoen

Een rond vloerkleed geeft een speelse sfeer. De ronde MOON vloerkleden zijn duurzaam en eenvoudig te reinigen. Gemaakt van gerecyeld katoen en bovendien voorzien van het keurmerk GOODWEAVE. Zodat je zeker weet er kinderarbeid heeft plaatsgevonden. En dat is wel anders bij vloerkleden zonder keurmerk.

Rond vloerkleed gemaakt van vele sokken! Gerecycled katoen is heel duurzaam en goed voor het milieu en het klimaat. Want recycling van bestaand katoen is beter dan het gebruik van nieuw katoen. Het bespaart veel water en voorkomt CO2 uitstoot.

Een duurzaam rond vloerkleed kan in elke kamer van uw huis gebruikt worden. De mooie kleuren van dit vloerkleed passen in elke sfeer. Maak het gezellig en knus in huis met een rond vloerkleed.

Meer informatie:

- Materiaal: 85% gerecycled katoen; zoals sokken
15% polyester (om krimpen bij wassen te voorkomen)
- Wasbaar: Ja, op 30 graden
- Afmeting 90, 130 en 200 cm doorsnede
- Direct leverbaar:
Turmeric in 90 cm en 200 cm doorsnede
Moss Green in 200 cm doorsnede

Goodweave voor eerlijke en sociale arbeidsomstandigheden

Vanaf € 54,00
Nog %1 beschikbaar

SPECIFICATIES VLOERKLEED COTTAGE:

Materiaal: Gerecycled katoen (85%) en polyester (15%)
Kleur: Turmeric, black, green, grey
Afmeting: 90, 130x 200 cm
Oorsprong: India
Verpakking: per stuk

HET MOOIE VAN EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Bedaffair werkt uitsluitend met natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen die circulair zijn. Onze vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jute, hennep, biologisch katoen en gerecycled katoen. 100% natuurlijke materialen, die keer op keer weer tot 'een nieuw leven' verwekt kunnen worden. Bijvoorbeeld als tapijt. Zo kan oud textiel terugkomen in de circulaire economie en kan het natuurlijke materiaal blijven circuleren in de wereld.
Bedaffair maakt grote stappen in de circulaire economie en heeft een collectie matrassen die volledig circulair zijn. Alle materialen van deze matrassen kunnen, na vele jaren van gebruik, volledig hergebruikt en gerecycled worden.
Lees hier meer over onze biologische circulaire matrassen => 

GERECYCLED KATOEN

Het gerecyclede katoen van onze vloerkleden en tapijten komt van oud textiel. Bij gerecycled katoen worden jeans en t-shirts verzameld en hergebruikt. En dat is beter voor de wereld. Wan wereldwijd gebruikt de textiel- en kledingindustrie elk jaar 100 miljoen ton virgin, ofwel nieuwe vezels, voor het produceren van stoffen als katoen en wol. Maar ieder keer nieuwe kleding maken, dan gebruiken en weer weggooien drukt zwaar op het milieu. Vooral als je weet dat de productie van katoen een enorme impact op ons milieu heeft. Het produceren van 1 kilo katoen kost bijvoorbeeld circa 2.500 liter water.

MET DE HAND GEMAAKT

Onze vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Bedaffair vindt dat er meer waardering voor traditioneel handwerk en ambacht moet terugkomen in onze massale, snelle economie. Daarom werken wij het liefst en zo veel mogelijk met kleine werkplaatsen; waar elk product met de hand wordt gemaakt. Wij hopen dat daardoor een stukje cultureel erfgoed wat betreft ambacht en handwerk doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

HET FIJNE VAN EEN GOODWEAVE VLOERKLEED

Meer dan 152 miljoen kinderen wereldwijd verrichten dwangarbeid. Bedaffair doet hier niet aan mee. Onze vloerkleden en tapijten hebben dan ook het Goodweave keurmerk. Goodweave controleert regelmatig en onaangekondigd de productieplaatsen op kinderarbeid en schuldslaven. Bovendien draagt Goodweave bij aan sociale en ecologische ondersteuning van minderheden.

Meer informatie
levertijd ca. 0 - 5 werkdagen