Rond vloerkleed MOON duurzaam gerecycled katoen

Rond vloerkleed MOON duurzaam gerecycled katoen

Jute vloerkleed Turmeric rechthoek

Jute vloerkleed Turmeric rechthoek

Vloerkleed jute rechthoek zwart fairtrade

Dit jute vloerkleed heeft de vorm van een rechthoek. De bijzondere structuur van dit jute vloerkleed is uniek. Het diepe kleur zwart geeft een mooie, rustige en toch luxe sfeer. Het vloerkleed past in de slaapkamer en de woonkamer. Met de bamboe lantaarn erbij creeëer je een geweldige en warme sfeer in elke ruimte van je huis.

Jute is een natuurlijk materiaal. Het groeit snel en is nog nooit in aanraking geweest met nare pesticiden.

Afmeting: 140x200 cm
Reiniging: Klein beetje groene zeep en weinig water, uitkloppen

Alle vloerkleden uit ons assortiment worden eerlijk geproduceerd en bezitten het Goodweave keurmerk. Zo weet u zeker dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en dat sociale en ecologische waarden worden gehandhaaft en gefinancierd in India en Nepal.

Good Weave certificaat

€ 377,00

SPECIFICATIES JUTE VLOERKLEED ROPE:

Materiaal: 100% Jute
Kleur: Turmeric of black
Afmeting: 140x200 cm
Oorsprong: India
Verpakking: per stuk

HET MOOIE VAN EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Bedaffair werkt uitsluitend met natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen die circulair zijn. Onze vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jute, hennep, biologisch katoen en gerecycled katoen. 100% natuurlijke materialen, die keer op keer weer tot 'een nieuw leven' verwekt kunnen worden. Bijvoorbeeld als tapijt. Zo kan oud textiel terugkomen in de circulaire economie en kan het natuurlijke materiaal blijven circuleren in de wereld.
Bedaffair maakt grote stappen in de circulaire economie en heeft een collectie matrassen die volledig circulair zijn. Alle materialen van deze matrassen kunnen, na vele jaren van gebruik, volledig hergebruikt en gerecycled worden.
Lees hier meer over onze biologische circulaire matrassen => 

JUTE

Jute wordt gemaakt van een stengel van een plantfamilie Corchorus. De plant groeit in warme vochtige gebieden zoals India, Bangladesh en China. De plantaardige vezel jute is duurzaam, zeer slijtvast en heel sterk. Het is een eenvoudig te verbouwen plant die heel weinig bemesting, bestrijdingsmiddelen en water nodig heeft. De jute plant groei enorm snel. Na het zaaien kan de plant na 120 dagen al worden geoogst. De jutevezel wordt vaak gebruikt voor touwen en zakken, maar staat ook bekend om zijn zijdezachte glans en kan tot fijnere draden worden gesponnen die daarna worden geweven.

MET DE HAND GEMAAKT

Onze vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Bedaffair vindt dat er meer waardering voor traditioneel handwerk en ambacht moet terugkomen in onze massale, snelle economie. Daarom werken wij het liefst en zo veel mogelijk met kleine werkplaatsen; waar elk product met de hand wordt gemaakt. Wij hopen dat daardoor een stukje cultureel erfgoed wat betreft ambacht en handwerk doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

HET FIJNE VAN EEN GOODWEAVE VLOERKLEED

Meer dan 152 miljoen kinderen wereldwijd verrichten dwangarbeid. Bedaffair doet hier niet aan mee. Onze vloerkleden en tapijten hebben dan ook het Goodweave keurmerk. Goodweave controleert regelmatig en onaangekondigd de productieplaatsen op kinderarbeid en schuldslaven. Bovendien draagt Goodweave bij aan sociale en ecologische ondersteuning van minderheden.

Meer informatie
levertijd ca. 0 - 5 werkdagen