Kameelharen dekbed all-seasons

Kameelharen dekbed all-seasons

Dekbed baby-kameelhaar 4 seizoenen

Dekbed baby-kameelhaar 4 seizoenen

Dekbed kameel wollen 4-seizoenen kamelenhaar

4 Seizoenen kameel wollen dekbed met een tijk van zacht biologisch katoen. De twee kameel wollen dekbedden hebben knoopsgaatjes en worden geleverd inclusief knoopjes waarmee u ze aan elkaar kunt vastmaken. Tijdens warmere nachten kiest u voor het zomer dekbed van kamelenhaar en in koelere nachten gebruikt u het warmere kamelenhaar dekbed. Gedurende de winter kunt u beide dekbedden aan elkaar knopen voor een hogere isolatie, meer warmte en goed vochtabsorberend en klimaatregulerend dekbed. Een dekbed van kamelenhaar is niet te zwaar en heerlijk warm.

Kamelenhaar is uniek

Een kameel leeft in gebieden waar de temperatuurverschillen erg groot zijn en de wollen vacht beschermt de kameel tegen de hitte of de kou. Kamelenharen hebben een fantastische klimaatregulering. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als dekbed aangezien het temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen (Lanugo) gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. Kamelenhaar is zo fijn en zacht dat het dekbed lekker om je heen valt en goed aansluit.

Extra informatie: de kameel haren dekbedden van Jonk worden vaak als koeler ervaren in vergelijking met de baby-kameelharen dekbedden. Soms te koel voor koude slaapkamers.

Lees meer over kameelhaar >

Vanaf € 399,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties:

Merk: Donsana / Jonk
Type: 4-seizoenen dekbed kamelenhaar
Vulling: 100% kameelhaar
Hoes: Biologisch katoen percal
Geschikt voor: iedereen
Maten: Alle standaard maten (maak uw keuze hieronder) / maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Comfort: Flexibel en hogere warmte afgifte, warmte- en vochtregulerend.

Onderhoud: Sla uw dekbed iedere ochtend terug. Regelmatig luchten en opschudden.
Gebruik een dekbedovertrek, zodat uw dekbed zo schoon en droog mogelijk blijft.
Wasbaar: Nee
Extra: wordt geleverd inclusief knoopsgaten en knoopjes (en is daarom te koppelen met andere dekbedden)

Het onderhoud van een kameel wollen dekbed

Lucht uw kameel wollen dekbed regelmatig (buiten), dan blijft het merkbaar frisser. Luchten is de allerbeste reiniging van dit dekbed. Let daarbij op dat u het niet in de zon hangt, want de katoenen tijk kan ervan verbleken en de kameelhaar droogt ervan uit.

Kamelenhaar is nog niet wasbaar. Om kamelenhaar wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep.

Hygiëne van het kameelhaar dekbed

Het kameel wollen dekbed is bijzonder hygiënisch, immers hoe droger men ligt of slaapt hoe beter. Bacteriën en huismijt hebben minder kans tot overleven. Ideaal voor huisstofmijt gevoelige mensen.

Meer informatie
levertijd 0 - 2 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!