Kameelhaar zomer dekbed

Kameelhaar zomer dekbed

Kameelharen dekbed all-seasons

Kameelharen dekbed all-seasons

Kameelhaar lente/herfst dekbed

Een kameelhaar lente - herfst dekbed is prettig zacht en licht. Dit komt omdat het isolerend van kameelhaar aangenaam is. Vergelijkend met een scheerwollen dekbed hoeft er in een kameelhaar dekbed minder wol verwerkt te worden voor gelijk warmte afgifte.

Een kameelhaar lente/herfst dekbed is goed isolerend en daarnaast zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kameelhaar een zeer goede vochtregulatie. Waardoor het een ideaal lente/herfst dekbed is.

Extra informatie: de kameel haren dekbedden van Jonk worden vaak als koeler ervaren in vergelijking met de baby-kameelharen dekbedden. Soms te koel voor koude slaapkamers.

Lees meer over kameelhaar >

Kameelhaar lente/herfst dekbed

Nog %1 beschikbaar

Kameelhaar lente/herfst dekbed

Een kameelhaar lente - herfst dekbed is prettig zacht en licht. Dit komt omdat het isolerend van kameelhaar hoog is. Vergelijkend met een scheerwollen dekbed hoeft er in een kameelhaar dekbed minder wol verwerkt te worden voor dezelfde warmte afgifte.

Een kameelhaar lente/herfst dekbed is goed isolerend en daarnaast zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kameelhaar een zeer goede vochtregulatie. Waardoor het een ideaal lente/herfst dekbed is.

Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal Azië. De temperatuur in het leefgebied van de kamelen is van tot -20 °C ’s nachts tot +40 °C overdag. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen (Lanugo) gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. De tijk is van zacht 100% biologisch katoen.

Specificaties:

Merk: Bedaffair
Type: Kamelenhaar lente - herfst dekbed
Vulling: 100% kameelhaar
Hoes: Biologisch katoen percal
Geschikt voor: iedereen
Maten: Alle standaard maten (maak uw keuze hieronder) / maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Comfort: Flexibel en hogere warmte afgifte, warmte- en vochtregulerend.

Onderhoud: Sla uw dekbed iedere ochtend terug. Regelmatig luchten en opschudden.
Gebruik een dekbedovertrek, zodat uw dekbed zo schoon en droog mogelijk blijft.
Wasbaar: Nee
Extra: wordt geleverd inclusief knoopsgaten en drukknopjes (en is daarom te koppelen met andere dekbedden)

Het onderhoud van een kameelhaar dekbed

Lucht uw kameelhaar dekbed regelmatig (buiten), dan blijft het merkbaar frisser. Luchten is de allerbeste reiniging van dit dekbed. Let daarbij op dat u het niet in de zon hangt, want de katoenen tijk kan ervan verbleken en de kameelhaar droogt ervan uit.

Kameelhaar is nog niet wasbaar. Om kameelhaar wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep.

Hygiëne van het kameelhaar dekbed

Het dekbed met kameelhaar is bijzonder hygiënisch, immers hoe droger men ligt of slaapt hoe beter. Bacteriën en huismijt hebben minder kans tot overleven. Ideaal voor huisstofmijt gevoelige mensen.

Meer informatie
levertijd 140x220 cm op voorraad / 0 - 2 weken