Dekbed baby-kameelhaar lente-herfst

Dekbed baby-kameelhaar lente-herfst

KAMEELHAAR LENTEHERFST DEKBED

Kameelhaar lente/herfst dekbed

Kameelhaar zomer dekbed

Een dekbed van bijzondere klasse. Een kamelen haar dekbed is heerlijk zacht en licht. In verhouding met een wollen dekbed is kameelhaar lichter van gewicht. Dat komt omdat het isolerend vermogen van de haarvezel hoger is.

Kamelenhaar is sterk isolerend en door de fijne structuur is een dekbed gevuld met kameehaar zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft een zomerdekbed van kameelhaar een perfecte vochtregulatie. Waardoor het een ideaal zomer dekbed is.

Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal Azië. De temperatuur in het leefgebied van de kamelen is van tot -20 °C ’s nachts tot +40 °C overdag. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen (Lanugo) gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. De tijk is van zacht 100% biologisch katoen.

Lees meer over kameelhaar >

Kameelhaar zomer dekbed

Vanaf € 185,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties kameelhaar zomer dekbed:

Merk: Bedaffair
Type: Kamelenhaar zomer dekbed
Vulling: 100% kameelhaar / ca. 550 gram gebaseerd op 140x220 cm
Hoes: Puur katoen
Geschikt voor: iedereen
Maten: Alle standaard maten (maak uw keuze hieronder) / maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Comfort: Flexibel en hogere warmte afgifte, warmte- en vochtregulerend.

Onderhoud: Sla uw dekbed iedere ochtend terug. Regelmatig luchten en opschudden.
Gebruik een dekbedovertrek, zodat uw dekbed zo schoon en droog mogelijk blijft.
Wasbaar: Nee
Extra: wordt geleverd inclusief knoopsgaten en drukknopjes (en is daarom te koppelen met andere dekbedden)

Het onderhoud van een kameelhaar dekbed

Lucht uw kameelhaar dekbed regelmatig (buiten), dan blijft het merkbaar frisser. Luchten is de allerbeste reiniging van dit dekbed. Let daarbij op dat u het niet in de zon hangt, want de katoenen tijk kan ervan verbleken en de kameelhaar droogt ervan uit.

Kameelhaar is nog niet wasbaar. Om kameelhaar wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep.

Hygiëne van het kameelhaar dekbed

Het dekbed met kameelhaar is bijzonder hygiënisch, immers hoe droger men ligt of slaapt hoe beter. Bacteriën en huismijt hebben minder kans tot overleven. Ideaal voor huisstofmijt gevoelige mensen.

Meer informatie
levertijd 4 - 5 werkdagen