Zomer dekbed BIO-HENNEP biologisch

Zomer dekbed BIO-HENNEP biologisch

Dekbed BIO-HENNEP 4 seizoenen biologisch

Dekbed BIO-HENNEP 4 seizoenen biologisch

Dormiente HENNEP dekbed lente herfst biologisch

Het NATURAL HANF dekbed lente herfst van Dormiente is gevuld met 100% super zacht hennep vezel. Dit soepele dekbed laat je heerlijk slapen, want hennep heeft fijne eigenschappenl. Een hennep dekbed is koel in de zomer en aangenaam warm in de winter, dit komt door de holle vezel van de hennep vezel. Door de hoge vocht opname van hennep zónder dat het klam of nat aanvoelt, laat een hennep dekbed je heerlijk slapen. Daarbij is het hennep lente herfst dekbed van Dormiente net zo zacht als tencel, licht en bijzonder huidvriendelijk. 

Bijzonder van de cannabis plant is dat deze van grote waarde is voor het eco-systeem. De plant wordt geteeld zonder pesticiden, herbiciden of kunstmest. De natuurlijke hennep vezel heeft overigens nog veel meer prettige eigenschappen; zo neemt het geen 'luchtjes' aan en blijft het altijd fris en schoon.

Anti-allergeen

En last but not least in een dekbed van hennep groeien geen bacteriën en schimmels. Een bijzonder hygiënisch zomer dekbed dus! En dat is wel anders bij synthetische of polyester dekbedden waar bacteriën maanden overleven ondanks wassen.

Eigenschappen in het kort:

- zeer hoge vocht opname en toch droog slapen
- neemt geen geuren aan zoals zweet of urine
- bijzonder huidvriendelijk (werkt als 2e huid)
- duurzaam, bijzonder sterk natuurlijk materiaal
- resistent voor bacteriën en schimmels
- duurzaam ecologische teelt
- goede warmte regulatie

Hennep  GOTS

Vanaf € 469,00
Nog %1 beschikbaar

BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN DEKBED HENNEP:

Merk: Dormiente
Materiaal:
Vulling: 100% hennep
Tijk:
 100% biologisch katoen satijn kbA, GOTS
Geschikt voor: lente-herfst
Maten: 140 x 200 cm (1200 gram), 140 x 220 cm (1300 gram), 200x220 cm (1950), 240 x 220 cm (2350 gram), 260x220 cm (2550 gram)
Soort: 1-delig zomerdekbed van hennep

Kleur: wit
Warmte type: Voor iedereen die koel en fris wil slapen. Voor mensen die het snel warm heeft, voor allergie gevoelige mensen
Gewichtsklasse: zeer licht en zacht, weegt slechts 800 gram
Onderhoud: Dekbed dagelijks opschudden, regelmatig luchten

HENNEP IS DE MEEST DUURZAME PLANTAARDIGE VEZEL 

Wat hennep als plant en als vezel kan doen, en dan niet alleen voor ons maar ook voor het milieu, is ongekend uniek. Maak kennis met de vezel van de toekomst: hennep. Hennep groeit zonder nare chemicaliën, met weinig water en gaat tijdens de groei bodemerosie tegen. Sterker nog: de teelt van hennep draagt bij aan verbetering van de grondstructuur. Deze bijzondere eigenschappen van hennep dragen bij aan duurzaamheid van de teelt en bevordering van biologische landbouw.

WAAROM EEN DEKBED MET HENNEP?

Hennep is een Europees gewas, het groeit voornamelijk in Noord Frankrijk, België en Nederland. Het wordt dus lokaal verbouwd en heeft geen lange zeereis nodig zoals katoen, kapok of tencel. De hennep vezel die als vulling van de dekbedden wordt gebruikt is heerlijk zacht, licht en luchtig. De hennep vezel is hol, dat maakt dat een hennep dekbed koel in de zomer is en aangenaam warm in de winter. Een holle vezel zorgt voor een optimale koele ventilatie èn isoleert dus ook erg goed.

Hennep of cannabis groeit zonder gebruik te maken van pesticiden, herbiciden of fungiciden. Zo weet u dat u onder gezonde, schone en verantwoorde dekbedden kunt slapen.

HET SCHONE VAN HENNEP

De Europese hennep vezel is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Voor 1 kilo hennep of cannabis vezel is de helft minder water nodig dan voor de productie van 1 kilo katoen. De teelt van hennep zorgt voor bodemverbetering en gaat erosie tegen in plaats van bodemverarming. Zoals monocultuur van katoen doet. Door deze eigenschappen draagt cannabis of hennep bij aan de duurzaam behoudt van ons eco-systeem en past het goed in de biologische landbouw.

ANTI ALLERGISCH

Hennep bevat geen eiwitten en is daardoor hypoallergeen. Daarnaast bezit de hennep vezel een natuurlijke immuniteit en is resistent voor bacteriën en schimmels. Ook de goede ventilatie van hennep draagt bij aan een droog slaapklimaat. En dat zorgt ervoor dat huismijten hier niet kunnen overleven. Het dekbed van hennep is wasbaar op 40 graden. Een prettig idee als er een allergie gevoeligheid is.

DORMIENTE

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde slaap artikelen.

MISSIE DORMIENTE

Voor Dormiente betekent slapen niet alleen slapen. Het is een rusttijd, ons grootste herstelperiode en de allerbeste ontspanningsmogelijkheid. Daarom vindt Dormiente dat een bed, matras, een kussen of het dekbed - wat betreft onze slaapplaats - een zo groot en belangrijk mogelijke plaats moet krijgen. De werkelijk gezonde slaapplaats is in de visie van Dormiente èn de visie van Bedaffair, extreem belangrijk. En daarom vindt u bij Dormiente en bij Bedaffair uitsluitend slaap producten van natuurlijke materialen die duurzaam en streng getest zijn op schadelijke stoffen. 100% eco. 100% bio.

DUURZAAMHEID VOLGENS DORMIENTE

De matrassen, kussens, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen. De lange tijd (25 jaar van ons leven), die wij in ons bed verblijven, zal aangenaam en waar mogelijk gezond moeten zijn. De duurzame omgang met de natuur en de natuurlijke bronnen die voor handen zijn, hoort daar ook bij. 

Meer informatie
levertijd ca 8 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!