Linnen dekbedovertrekken

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Een linnen dekbedovertrek is duurzaam in veel opzichten. Al tienduizend jaar wordt linnen gebruikt vanwege de bijzondere eigenschappen: het voelt aangenaam zacht aan (linnen wordt zachter naarmate we het meer wassen), gaat jaren mee en biedt een heerlijk slaapcomfort.

Linnen is een 100% natuurlijk product. Alle delen van de vlasplant kunnen gebruikt worden. Van de zaden maakt men olie voor kleuren, verven, cosmetica en vloerbedekkingen. Vlas is medisch van nut omdat de zaden kunnen vermalen worden tot een fijne bloem voor kompressen en omdat van de vezels draad voor het hechten van wonden kan worden gemaakt. De bijproducten van de linnenproductie worden verwerkt tot een pulpmassa waarvan men bankbiljetten en drukverdelende platen zoals in onze handgemaakte Skoon boxsprings en pocketvering matrassen.

Vlas is één van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd. De weersomstandigheden en bodem in West-Europa zijn ideaal voor het verbouwen van vlas. Bovendien is de vlas plant niet gevoelig voor ziektes of vraat. Dat betekent dat vlas niet of nauwelijks bespoten te worden. En dat is weer bijzonder gunstig voor ons milieu.