4 seizoenen tencel dekbed biologisch

4 seizoenen tencel dekbed biologisch

Tencel dekbed lente - herfst biologisch

Tencel dekbed lente - herfst biologisch

Hennep onderdeken verkoelende matrasbeschermer biologisch

Met deze matrasbeschermer of onderdeken houdt u uw matras langer fris en schoon. Bovendien woelt u niet meer door teveel zweten of teveel warmte. U slaapt altijd koel en droog. Gun uzelf het comfort van deze luxe, dikke matrasbeschermer of onderdeken van biologisch en absorberend hennep en katoen.

Door de elastieken op alle vier hoeken, blijft de matrasbeschermer altijd perfect om het matras zitten. De hennep verkoelende onderdeken is wasbaar op 40 graden.

In vergelijking met tencel, a man made fiber, is hennep duurzamer en voelt 'natuurlijker'.

Meer weten over hennep? Lees dat dit artikel >

Hennep inside  100% vegan GOTS

Vanaf € 115,00
Nog %1 beschikbaar

BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN MATRASBESCHERMER / ONDERDEKEN BIO-HENNEP:

Merk: Bedaffair
Materiaal: 70% hennep en 30 % biologisch katoen kbA, GOTS
Tijk: 100% biologisch katoen batist kbA, GOTS
Geschikt voor: alle jaargetijden
Maten: alle voorkomende afmetingen. Staat uw maat er niet tussen, wij kunnen ook op maat maken.
Soort: matrasbeschermer of onderdeken van hennep en katoen

Kleur: Off-white
Vulgewicht: 500 g/m2
Warmte type: Voor iedereen die het snel warm heeft, voor allergie gevoelige mensen
anti-allergeen: Ja, hennep is hypoallergeen.
Onderhoud: Onderdeken dagelijks opschudden, regelmatig luchten
Wasbaar: Ja, op 40 graden

LUCHTIG EN FRIS IN DE ZOMER

In de zomermaanden heeft u geen behoefte aan een warm matras, maar aan een lekker droog, koel en aangenaam ligcomfort. Deze luchtige, biologische matrasbeschermer met een vulling van 70% biologisch hennep en 30% biologisch katoen is koel en behaaglijk tegelijk en geeft een luxe ligcomfort. De onderdeken heeft een optimale vochtregulatie, vooral dankzij de hennep. Dat kan meer dan een derde van zijn gewicht in vocht absorberen, terwijl het nog steeds droog aanvoelt. Het vocht wordt ook weer snel afgegeven. Geen klamme nachten meer waarin u ligt te woelen; voortaan wordt u ‘s morgens heerlijk uitgerust en fris wakker.

VEGAN DEKBED

Net als tencel zijn hennep en katoen plantaardige producten waar geen dieren aan te pas komen, ze zijn dus volledig vegan. Waar het tencel een ‘man-made fibre’ is (een kunstvezel vervaardigd uit eucalyptushout) is hennep een volledig natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van de cannabis plant. Een andere reden om voor hennep te kiezen zou kunnen zijn dat het natuurlijker voelt dan tencel. Ook is het duurzamer. Hennep groeit lokaal in Europa en hoeft geen verre zeereis te maken zoals katoen of tencel. Ook biedt hennep een betere klimaatregulatie, zodat u het nooit te warm of te koud heeft. 

HET SCHONE VAN 100% BIOLOGISCH

De katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, het katoen is bovendien GOTS-gecertificeerd. Ook de tijk is van 100% biologisch katoen en voelt heerlijk zacht aan. De matrasbeschermer kunt u wassen op 40 graden.

HENNEP IS DE MEEST DUURZAME PLANTAARDIGE VEZEL 

Wat hennep als plant en als vezel kan doen, en dan niet alleen voor ons maar ook voor het milieu, is ongekend uniek. Maak kennis met de vezel van de toekomst: hennep. Hennep groeit zonder nare chemicaliën, met weinig water en gaat tijdens de groei bodemerosie tegen. Sterker nog: de teelt van hennep draagt bij aan verbetering van de grondstructuur. Deze bijzondere eigenschappen van hennep dragen bij aan duurzaamheid van de teelt en bevordering van biologische landbouw.

WAAROM EEN MATRASBESCHERMER MET HENNEP?

Hennep is een Europees gewas, het groeit voornamelijk in Noord Frankrijk, België en Nederland. Het wordt dus lokaal verbouwd en heeft geen lange zeereis nodig zoals katoen, kapok of tencel. De hennep vezel die als vulling van de dekbedden wordt gebruikt is heerlijk zacht, licht en luchtig. De hennep vezel is hol, dat maakt dat een hennep matrasbeschermer koel in de zomer is en aangenaam warm in de winter. Een holle vezel zorgt voor een optimale koele ventilatie èn isoleert dus ook erg goed.

Hennep of cannabis groeit zonder gebruik te maken van pesticiden, herbiciden of fungiciden. Zo weet u dat u op gezonde, schone en verantwoorde matrasbeschermers kunt slapen.

HET SCHONE VAN HENNEP

De Europese hennep vezel is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Voor 1 kilo hennep of cannabis vezel is de helft minder water nodig dan voor de productie van 1 kilo katoen. De teelt van hennep zorgt voor bodemverbetering en gaat erosie tegen in plaats van bodemverarming. Zoals monocultuur van katoen doet. Door deze eigenschappen draagt cannabis of hennep bij aan de duurzaam behoudt van ons eco-systeem en past het goed in de biologische landbouw.

ANTI ALLERGISCH

Hennep bevat geen eiwitten en is daardoor hypoallergeen. Daarnaast bezit de hennep vezel een natuurlijke immuniteit en is resistent voor bacteriën en schimmels. Ook de goede ventilatie van hennep draagt bij aan een droog slaapklimaat. En dat zorgt ervoor dat huismijten hier niet kunnen overleven. Het dekbed van hennep is wasbaar op 40 graden. Een prettig idee als er een allergie gevoeligheid is.

Meer informatie
levertijd ca 0 - 5 weken