Wollen kussen biologisch stevig 60x70 cm

Wollen kussen biologisch stevig 60x70 cm

Aanbieding Yumeko Wollen Kussen Stevig 60x70 cm

Yumeko wollen kussen in onze SALE! Het wollen kussen stevig is gevuld met 800 gram prachtige bolletjes van biologische schapenwol. Dit veerkrachtige wollen kussen is geschikt voor grotere zijslapers. Het kussen is 60x70 cm.

Dit kussen is gebruikt in kussenslopen om onze eco massief houten bedden en natuurlijke boxsprings op te maken. Er heeft niemand op proef gelegen. Wel zo fijn om te weten.
LET OP: SALE artikelen kunnen niet worden geretourneerd.

GOTS keurmerk  Keurmerk wol

Normale prijs € 99,95 Speciale prijs € 49,95

Belangrijke specificaties wollen kussen stevig:

Merk: Yumeko
Materiaal:
 tijk: 100% biologisch katoen. Vulling: biologische schapenwol
Stevigheid: stevig
Maat: 60x70

Soort: Stevig navulbaar kussen met 1000 gram wolbolletjes
Kleur: Wit
Anti-allergeen: Ja, Nomite (anti huisstofmijt)
Model: Klassiek kussen
Vulgewicht: 800 gram
Onderhoud: U houdt het kussen mooi als u het iedere ochtend even opschud. Het kussen kan niet gewassen worden. U kunt het laten stomen op wolprogramma P. Vlekken licht vochtig deppen met bijvoorbeeld De Traay of Ecover vlekkenreiniger. Regelmatig opschudden en luchten.
Keurmerken: Katoen: GOTS
                           Wol: GOTS

Kussen gevuld met 100% biologische wol

Het kussen is gevuld met wol die is gevormd tot mooie veerkrachtige wolbolletjes afkomstig van biologisch gehouden blije schapen. Van wol van gelukkige schapen krijg je gelukkige dromen denken wij. De wol is met de grootste zorg ecologisch gereinigd en is gewassen met biologisch afbreekbare wasmiddelen. Wol is aan het einde van z'n - lange - leven helemaal recyclebaar.

Tijk van 100% biologisch katoen

De zachte, soepele tijk - hoes - van het kussen is gemaakt van 100% biologisch katoen, gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Anti-allergeen

De zuivere, biologische wol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. Bovendien is de tijk extra dicht geweven zodat huismijt er niet in komt.

Made in Holland

De Yumeko wollen kussens worden gemaakt in Nederland. Voor een deel is het zelfs handwerk. Het maakproces voldoet aan de strengste Europese normen. Kwaliteit verzekerd. Dat is vaak anders bij de goedkopere kussens uit China.

Waarom een eco wollen kussen kiezen?

Een kussen van wol ventileert heel goed

Wollen kussens ademen en ventileren van nature uitstekend. Tel daarbij op dat het gezicht minder ver in een wollen kussen zakt en u hebt een kussen dat geschikt is voor mensen of kinderen die snel een warm hoofd hebben.

Een kussen van wol is steviger en minder vormbaar

De wolbolletjes zijn veerkrachtiger, wat zwaarder en minder vormbaar dan dons of kapok. Het kussen van wol behoudt daardoor meer z'n vorm en geeft dus veel steun, maar is minder kneedbaar dan een kussen van kapok of dons.

Vochtregulerend

Wol heeft een zeer goede vochtregulering. Tijdens de slaap verliest men gemiddeld zo'n 2,5 dl. vocht. Wol neemt vocht gemakkelijk op, om het snel weer aan de buitenlucht af te geven. Resultaat: men blijft lekker droog en warm.

Wol is duurzaam

Wol is goed en wol blijft goed. Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten is praktisch uitgesloten en een wollen kussen hoeft dus nooit te worden bijgevuld. Bovendien kan het wollen kussen helemaal gerecycled worden.

Wol is brandvertragend

Niet iets waar de meeste mensen aan denken als ze een dekbed of kussen kopen: wol is bij brand een relatief veilig materiaal dat moeilijk brandt.

Lees meer over de eigenschappen van wol >>

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!