5 x Duurzame kerstversiering in de slaapkamer

Tijdens de feestdagen genieten we extra veel van een knus huis en extra versiering in het interieur. Ook de slaapkamer kan niet overgeslagen worden. Om de feestdagen te vieren hebben we 5 verschillende duurzame kerstversiering ideeën voor je op een rij gezet.

Tip 1: Kleuren combineren in de slaapkamer

Bepaal een leuk kleurthema voor de kerstversiering, kies minimaal 3 kleuren die je wilt gebruiken en waarmee je mooie combinaties kan maken. Zorg vervolgens voor woonaccessoires die precies passen bij jouw favoriete feestelijke kleuren. Maar ook is het ideaal om deze woonaccessoires langer te kunnen gebruiken dan maar 1 keer, zorg daarom voor hoge kwaliteit woonaccessoires in kleuren die nog lang stijlvol blijven. Zo kan je ze meerdere december maanden gebruiken, en houd je het duurzaam.

Tip 2: Mix & match met sierkussens op bed

Sierkussens zijn een perfecte manier voor die extra touch bij de kerstversiering in huis! Vooral sierkussens van een natuurlijke stof zijn aan te raden, deze gaan jarenlang mee en bevatten geen microplastics zoals polyester, acryl en andere synthetische materialen. Zorg ervoor dat je hier gebruik maakt van basis- en accentkleuren. Ook hier maak je gebruik van het combineren met 3 verschillende kleuren. Maar ook kan je basiskleuren combineren met opvallende accentkleuren, leuke prints, combineren met formaten en materialen.

Tip 3: Een mooie, zachte plaid op bed

Een plaid zorgt voor een knusse sfeer en houdt je heerlijk warm. Perfect voor de feestelijke wintermaand. Drapeer jouw favoriete plaid losjes over je bed, of juist strak over het midden. Dit hangt af van je favoriete stijl. Kies ook voor de juiste stof. Voor een duurzame plaid kies je uit natuurlijke materialen. Deze materialen ventileren goed, bevatten geen microplastics en kunnen jarenlang mee dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal. Het plaid ligt op het middelpunt van de slaapkamer: het bed. Kies daarom voor een mooie kleur en je favoriete stof, zodat het altijd past bij de rest van de woonaccessoires.

Bekijk zachte plaids

Tip 4: Bijpassend duurzaam vloerkleed

Ook natuurlijke vloerkleden vind je in verschillende kleuren en vormen. Ideaal om je versierde slaapkamer een dynamisch effect te geven, en goed voor warme voeten tijdens de koude wintermaanden. Denk aan een okergeel jute vloerkleed die je kan combineren met donkerblauw en goud. Of een donkergroen rond vloerkleed van gerecycled katoen. Perfect te combineren met goud en rood tijdens de kerst. Ook kan je kiezen voor meer basiskleuren, zo kan je ook na kerst nog genieten van je vloerkleed.

Bekijk alle duurzame vloerkleden

Tip 5: Licht in de duisternis als finishing touch

Natuurlijk zijn kerstlichtjes de finishing touch! Uiteraard energiezuinig met LED verlichting om het zo duurzaam mogelijk te houden. Is het iets te veel licht in de slaapkamer? Kies dan voor lantaarns van natuurlijke materialen waar je heerlijke geurkaarsen in kan doen. Vermijd hierbij de standaard geurkaarsen met paraffine, palmolie en stearine. Kies juist voor bijenwas en koolzaadwas geurkaarsen. Deze komen uit Europa, waar soja kaarsen uit Amerika moeten komen.