5 Tips om jouw Slaapkamer ready te maken voor het Voorjaar

Een nieuw seizoen, betekent een nieuwe look in de slaapkamer en woonkamer. Vier het voorjaar samen met ons met 5 easy trucjes om jouw slaapkamer heerlijk op te frissen voor het voorjaar.

TIP 1: FLEUR OP

Een interieur in lentesferen kan niet zonder (biologische!) bloemen. Dus sla ze grootschalig in en vul iedere vaas in huis. Ook in de slaapkamer! Een verse bos bloemen op het nachtkastje doet wonderen voor je wellbeing - bye ochtendhumeur. Maar niet alleen echte bloemen klaren deze klus, voeg ook items met een bloemenprint toe.
Wat dacht je van deze bloemige dekbedovertrekken?TIP 2: DENK IN LAGEN

Maak gebruik van 2 lagen dekbedden. Nu denk je misschien, is dat niet te warm en te winters? Zeker niet! Je bed kan je makkelijk opvrolijken met een extra dekbed of plaid. Maak gebruik van bijvoorbeeld dit lente hennep dekbed, heerlijk dun en koel als katoen! Het hoeft dus helemaal geen dik warm dekbed of deken te zijn. Bekijk hier een voorbeeld van gelaagde dekbedden:TIP 3: WOL IS WINTER - LINNEN IS LENTE

De biologische wollen plaids en dikke spreien kunnen van het bed af. Vervang deze voor luchtige plaids van dunne natuurlijke stoffen zoals linnen. Deze stoffen ademen en ventileren veel beter, waardoor het beter bij de warmere temperaturen past. Linnen is ook een mega duurzame stof en gaat lang mee, dit komt door de sterke vezel opbouw.  Bekijk hier de frisse linnen plaid, voor een nieuwe zachte lente laag op je bed. Of, ga voor deze linnen dekbedovertrekken van hoge kwaliteit en geniet er jarenlang van.TIP 4: NATUURLIJKE OPFRISBEURT

Baking Soda is de sleutel tot een duurzame frisse slaapkamer. Deze puur natuurlijke stof ziet eruit als gewoon wit poeder, maar het heeft een sterk reinigende werking. Natriumbicarbonaat (baking soda) is namelijk een zout dat zuren neutraliseert. Zuren die de oorzaak zijn van vieze luchtjes van bijvoorbeeld zweet in ons huis of slaapkamer. Voeg er nog even je favoriete etherische olie bij, en je natuurlijke reinigingsmiddel klaar.
Lees hier het DIY opfris recept met baking soda!

TIP 5: SIERKUSSENS VOOR DE SFEER

De lente is dé tijd voor een paar extra kussens om je slaapkamer op te vrolijken. Neem dan vooral linnen sierkussens, linnen is lente! Haal een paar mooie exemplaren in huis met een zachte kleur met lichte pasteltinten. Voor een kalme rustgevende sfeer. Bekijk hier deze duurzame linnen pastelkleurige sierkussens.