Duurzame herfst interieur tips voor de slaapkamer

Goudkleurige bomen, rode en okergele bladeren op de grond. Dagen worden korter, nachten worden langer. Herfst brengt de kou weer terug in het land en de knusse avonden thuis. De herfst natuur zit ook boordevol kleuren en warme aardetinten. Wij geven je daarom een aantal belangrijke tips hoe je jouw slaapkamer klaar kan maken voor de herfst, op een duurzame manier met liefde voor de natuur. 

herfst slaapkamer interieur

Tip 1: Breng de natuur in de slaapkamer

Natuurlijke materialen in je interieur geven een knus en herfstige sfeer. Herfst staat voor lange boswandelingen en prachtige natuur. Daarom is het ook belangrijk om deze natuur weer in huis te brengen. Denk aan wollen plaids of andere plaids van natuurlijke materialen. Maar ook een natuurlijke dekbedovertrekset met een warme aardekleur of okergeel. Combineer dit met een warm dekbed van biologische materialen, zoals biologisch scheerwol of kameelwol. Zo krijg je eenvoudig een natuurlijke sfeer in je slaapkamer interieur. 

Tip 2: Maak gebruik van herfst tinten en een warm kleurenpalet

De herfst laat ons verrassen met al haar verschillende kleuren. Door deze warme kleuren en aardetinten terug te brengen in jouw slaapkamer, breng je ook het seizoen in je interieur. Denk aan een okergele hoeslaken van zacht flanel. Of een vloerkleed met prachtige aardetinten. En een massief houten bed van bijvoorbeeld donkerbruin notenhout of juist licht bruin beukenhout. Het bed is vaak het grootste meubel van de slaapkamer. Daarom is het van belang om ook het bed goed op te maken voor de herfst. 

Tip 3: Geef je slaapkamer knusse verlichting

De dagen worden korter en de donkere avonden duren lang. Zorg daarom voor goede verlichting in de slaapkamer. Belangrijk om te onthouden dat dit een kamer van rust en kalmte is. Zorg daarom voor niet al te fel of koud licht. Denk aan warm licht, kaarsjes en subtiele verlichting. Moet je vaak vroeg op of laat naar bed? Om niemand anders wakker te maken kunnen ledlichten met bewegingssensoren onder het bed de oplossing zijn.