Veel mensen vinden slapen onder een dons dekbed heerlijk. Dons heeft dan ook bijzondere eigenschappen: een dekbed van dons is licht, het drappeert zich prettig om je lichaam, het ademt en is heerlijk warm. Een donzen kussen ventileert goed, kan gekozen worden in diverse hardheden en door simpel opkloppen krijgen ze weer hun oorspronkelijke vorm. Dons dekbedden en donzen kussens betekent dus heerlijk luxe slapen.

Bedaffair's dons dekbedden en donzen kussens zijn gevuld met verantwoord dons en zijn omhuld met een biologisch katoenen tijk. Het dons is traceerbaar en zo weten we waar het dons en de veren vandaan komen. Ook weten we waar de dekbedden en kussens gemaakt worden, dat ze zorgvuldig gecontroleerd en getest worden.

Bekijk hier alle luxe donzen dekbedden van Bedaffair >

Dons dekbedden biologisch en diervriendelijk

Alleen maar Downpass gecertificeerd dons en veren bij Bedaffair

Bij Bedaffair is een verantwoord dekbed de standaard. Daarom kiest Bedaffair uitsluitend voor ganzendons en eendendons dekbedden en kussens die voorzien zijn van keurmerken voor diervriendelijkheid, traceerbaarheid, schadelijke stoffen en ketenverantwoordelijkheid en meer. De dieren mogen bijvoorbeeld niet in kooien gehouden worden, zeker niet levend geplukt worden, voorzien zijn van goed voer en vers water en vakkundig personeel. Met dit gegeven is het nog meer genieten van het heerlijke, luxe gevoel van ’s avonds in je bed onder een vrijwel direct aangenaam warm, dons dekbed te kruipen.

DownpassDierrvriendelijke dekbedden en kussen van ganzendons en eendendons
Met het Down Pass certificaat staat voor bescherming van de natuur, het milieu en de dieren. Bedaffair kiest alleen producten waarbij dit hand in hand gaat. Onze ganzendons en eendendons dekbedden bezitten een Downpass label. Een garantie van verantwoorde, diervriendelijke dekbedden en kussens van hoge kwaliteit. Elk donsje is traceerbaar en op een verantwoorde en ethische manier verzameld en afkomstig van een streng gecontroleerde keten.

Downpass en dierenwelzijn van ganzen en eenden

Om producten te mogen voorzien van het DOWNPASS-label, moeten de producenten garanderen dat er alleen gebruikgemaakt wordt van dons en veren afkomstig van pluimveehouderijen die gecontroleerd worden op dierenwelzijn. Voor een succesvolle DOWNPASS-audit worden er bij de fokkerijen zowel aangekondigde als onaangekondigde controles gehouden: het is niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel.

Downpass en fokkerijen van ganzen en eenden

Bovendien mag er op de door de DOWNPASS geauditeerde fokkerijen geen sprake zijn van parallelle productie. Daaronder valt zowel het houden van gevogelte voor de verkrijging van dons en veren van levend geplukte dieren als de productie van eenden- of ganzenlever (foie gras). De dieren mogen daartoe ook niet worden overgebracht naar een andere fokkerij.

Downpass en etikettering van ganzendons en eendendons dekbedden en kuss