De voordelen van hennep oftewel cannabisHennep in muesli of smoothie, in gezichtscreme en shampoo of in een t-shirt. En nu ook in matrassen, dekbedden en kussens. Is dit gebakken lucht of goed doordacht en stevig te onderbouwen? Voor Marjolein en Arend Vaders, pioniers van het 1e uur wat betreft bedden van natuurlijke materialen en eigenaren van de grootste ecologische woonwinkel van Nederland, is het duidelijk: cannabis oftewel hennep is de vezel van de toekomst.

Sinds 1994 pionieren en innoveren de eigenaren van Bedaffair met duurzame, natuurlijke materialen voor bedden, matrassen, dekbedden en kussens. Bij Bedaffair zijn we altijd bezig met de vraag: hoe wordt het natuurlijke materiaal verbouwd, hoe wordt het verwerkt, waar komt de grondstof vandaan, wat doet het voor mens, milieu en dier en welke positieve eigenschappen heeft het natuurlijke materiaal tijdens onze slaap? Daarom bestaat ons assortiment uitsluitend uit biologische, ecologische en duurzame natuurlijke producten voor de slaapkamer.

Dat is de reden dat Dormiente voor Bedaffair een Speciale Editie hennep matras heeft gemaakt. Exclusief bij Bedaffair verkrijgbaar. En dat is nog niet alles, Bedaffair zal binnenkort dekbedden en onderdekens onder eigen label lanceren.

Hennep in een korte uitleg

Een van de meest duurzame plantaardige vezel is: hennep. Wat hennep als plant en als vezel kan doen, en dan niet alleen voor ons maar ook voor het milieu, is ongekend uniek. Maak kennis met de vezel van de toekomst: hennep.

Hennep is 100% natuurlijk, plantaardig, 100% circulair (te recyclen, her te gebruiken en/of te composteren), CO2 neutraal en verantwoord. En niet alleen dat: hennep voelt heerlijk comfortabel aan. Het is zacht en voelt iets steviger dan katoen. Hennep reguleert vocht veel beter dan katoen, kapok of tencel en heeft een klimaatregulerend effect. Dat betekent dat het koel is bij warmte en aangenaam als het koud is.

Tijdens warme nachten of als je zweet (en zweten doen we allemaal ’s nachts), dan reguleert het materiaal het microklimaat tussen je hennep matras, dekbed of dekbedovertrek. En dat zorgt voor een heerlijke aangename en droog bedklimaat. Zodat je elke morgen fris en uitgerust op kan staan.

Naast dat het een bewuste, duurzame keuze is, beschikt hennep ook nog over een aantal opmerkelijke en fijne eigenschappen. De meest wonderlijke eigenschap van hennep is dat het een natuurlijk afweersysteem heeft tegen bacteriën en schimmels. Zelfs als het langdurig nat is. Een matras, dekbed of kussen van hennep blijft dus altijd fris en schoon. Anders dan bij katoen en zeker bij synthetische dekbedden, kussens en matrassen waar bacteriën en schimmels maanden tot jaren kunnen overleven.

Tijdelijk de 2e Matras voor de halve prijs: Bekijk direct de actie van de Special Edition hennep matras >

Dormiente - Bedaffair Special Edition hennep matras

De meest duurzame en sterkste plantaardige vezel ter wereld

Hennep wordt beschouwd als een van de meest duurzame vezels ter wereld. Hennep groeit zonder nare chemicaliën, met weinig water en gaat tijdens de groei bodemerosie tegen. Sterker nog: de teelt van hennep draagt bij aan verbetering van de grondstructuur. Deze bijzondere eigenschappen van hennep dragen bij aan duurzaamheid van de teelt en bevor