Kameelhaar natuurlijkKameelhaar in dekbed, matrassen en toppers

Kameelhaar of kameelharen is/zijn één van onze favoriete natuurlijke grondstoffen. De bijzondere warmteregulerende en ventilerende eigenschappen van kameelhaar of kameelharen is uniek en met niets te evenaren. Daarnaast hebben kameelharen dekbedden en topdekmatrassen een rustgevende werking. Ideaal voor een aangename nachtrust.

 

Kameelharen dekbedKamelenharen dekbed

Een kameelharen dekbed is een dekbed van bijzondere klasse. Een kameelharen dekbed is heerlijk zacht en licht. In verhouding met een wollen dekbed is kamelen haar lichter van gewicht. Dat komt omdat het isolerend vermogen van de haarvezel hoger is.

Kameelharen zijn sterk isolerend en door de fijne structuur is een dekbed gevuld met kameelharen zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kamelenhaar een perfecte vochtregulatie. Waardoor het een ideaal lente/herfstdekbed, zomer- of winterdekbed is.
De kameelharen dekbed is verkrijgbaar als zomerdekbed, lente/herfst dekbed, 4-seizoenen dekbed en all-seasons dekbed van de merken Donsana, Dormiente en ons eigen merk.

- Bekijk hier alle kameelharen dekbedden >

Pocketveer matras Grand met kameelhaarUniek! Matrassen en topdekmatrassen met kameelhaar van Skoon

De eigenschappen van kameelhaar in een matras of topdekmatras komen enigszins overeen met die van 100% schaapscheer wol. Kameelhaar is iets zachter en gladder dan zuivere schaapscheer wol. Het absorbeert meer vocht. En kameelhaar in matrassen en topdekmatrassen voelen in de zomer koeler aan en in de winter behoudt het een aangename warmte. Het Nederlands luxe beddenmerk Skoon heeft als enige kameelharen matrassen, topdekmatrassen en boxsprings in haar collectie. Dit zijn bedden voor wie het beste niet goed genoeg is. In de Bedaffair showroom te Amsterdam IJburg kunt u de volledige handgemaakte boxspring collectie van Skoon proberen, voelen en testen.

- Bekijk de matrassen van Skoon >
- Bekijk de topdekmatrassen van Skoon >

Waarom kameelhaar? De voordelen van kameelharen in een matras en topper

Een matras of topper met kameelhaar geeft in bed een aangename warmte in koude perioden, en voelt heerlijk koel in warme perioden. Net als wol in de matras of topper heeft kameelhaar hetzelfde neutraliserend effect op statische elektriciteit. Daarnaast zorgt het door de capillaire eigenschappen voor een comfortabel microklimaat van uw matras of topdekmatras. Door de zeer fijne en unieke eigenschappen van natuurlijke kameelharen verwerken wij graag kameelharen in onze producten. Een fantastisch product is ook de kameelharen plusche onderdeken. Deze werkt licht masserend en geeft verbetering in de doorbloeding. Daarnaast staat de kameelharen plusche onderdeken bekend om de rustgevende werking.

- Bekijk hier de pluche topdekmatras van kameelharen >

De herkomst van kameelharen

Kamelen stoten het fijne onderhaar (lanugo) af, dit wordt in de vroege zomer uitgekamd en verzameld. De herkomstgebieden van onze kameelharen bevinden zich in de hoogvlakten van Centraal-Azië. De dieren leven overwegend in woestijnachtige gebieden en gebergt