Een nieuwe generatie natuurlatex matrassen, toppers en hoofdkussens. Onovertroffen in kwaliteit, duurzaamheid, ecologie, biologie, biodiversiteit en Fair Trade.

‘Onze meest duurzaam geproduceerde ecologische natuurlatex matrassen, toppers en hoofdkussens laten zien dat wij constant streven naar een hogere kwaliteit comfort en no-nonsense concepten voor de consument’, aldus Arend Vaders, eigenaar en directeur, ‘een echt eerlijk product, uitzonderlijke kwaliteit, persoonlijk aangepaste maatvoering en vooral de hoogste ecologische en sociale productie.’

Al 26 jaar werkt Bedaffair samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad.

Onze keurmerken voor natuurlatex matrassen:

GOLS keurmerkGlobal Organic Latex Standard (GOLS)

Biologisch en Fair Trade natuurlatex. De Global Organic Latex Standard (GOLS) is een standaard voor grondstoffen en productie van biologisch geteeld latex en natuurlatex als eindproduct. Het is het enige keurmerk dat het gebruik van biologische grondstoffen, dit keurmerk concentreert zich ook op Fair Trade aspecten zoals gezondheid, veiligheid en welzijn, en milieu in het produceren van biologisch natuurlatex producten en matrassen.

Een natuurlatex matras wordt pas een GOLS gecertificeerd, als de matras of het hoofdkussen minimaal 95% gecertificeerd biologische natuurlatex van het totale gewicht bevat. Een GOLS gecertificeerde biologische product volgt strikt de voorwaarden. En dit houdt keten verantwoordelijkheid in en aankopen van biologische natuurlatex, welke ook regelmatig inspecties en audit reviews krijgen.

Bekijk hier de Dormiente heeft GOLS natuurlatex hoofdkussens >

Lees meer op de site van GOLS >

QUL keurmerk

QUL keurmerkDe natuurlatex matrassen van Bedaffair, en onze partners Dormiente, Yumeko en Prolana hebben het QUL keurmerk - Qualitätsverband Umweltverträgliche Matratzen - een Duits kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke natuurlatex matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Het verschil tussen natuurlijke en synthetische latex is bijna niet te zien en in Europa mag een matras 'natuurlatex' heten bij elke menging of mix van synthetisch en natuurlatex. QUL beschermt deze natuurlatex term en garandeert de natuurlijke oorsprong. Grondstof- en matrasfabrikanten en handelaren werken hierbij samen. Het QUL-certificaat krijgt men pas, als men 100% natuurlatex verwerkt. Bedaffair en Dormiente gebruiken voor de natuurlatex matrassen 100% natuurlatex.

- Lees meer op de site van QUL >

- Lees meer over het verschil tussen 100% natuurlatex, natuurlijk latex en synthethisch latex matrassen