PaardenhaarPaardenhaar matrassen

Een van de beste en natuurlijke materialen voor een matras of topdekmatras is paardenhaar. Doordat de paardenhaar hol van binnen is, kan er een luchtstroom doorheen. En dit zorgt voor een optimale ventilatie. Daarnaast geeft de holle structuur van paardenhaar een matras een flexibel en comfortabel gevoel. En blijft de matras altijd droog, zomer en winter.

Een natuurlijke en gezonde nachtrust van hoge kwaliteit op paardenhaar matrassen.

De reden dat wij (Arend en Marjolein Vaders) 20 jaar geleden begonnen zijn met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoge kwaliteit Hollandse en Duitse matrassen, toppers en bedden, is vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat moest anders, vonden en vinden wij. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen.

Paardenhaar matrassen kunnen verlichting geven bij gezondheidsklachten

Sinds vele jaren worden onze matrassen, toppers en bedden succesvol gebruikt door duizenden mensen over de hele wereld. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel en droog slaapklimaat. Paardenhaar matrassen en topdekmatrassen geven veel comfort bij mensen die veel transpireren of reumatisch zijn. Ze dragen bij aan algehele verbetering van gezondheid en welzijn. Voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt, schadelijke stoffen, huidproblemen hebben (eczeem, psoriasis en neurodermatitis) zijn paardenhaar matrassen ideaal. De matrassen zijn vrij van irriterende (gif)stoffen en huismijt krijgt geen kans om in dit droge bedklimaat te overleven.

De voordelen van paardenhaar matrassen op een rij:

- Paardenhaar houdt u koel in de zomer en warm in de winter
- De uitmuntende ventilatie houdt de temperatuur constant zodat u het nooit te koud of te warm krijgt. Een constante temperatuur is zeer comfortabel en het is bewezen dat u dan beter en dieper slaapt. U wordt 's ochtends fris en uitgerust wakker.
- Paardenhaar voorkomt overmatig transpireren, klamheid en koude.
- Paardenhaar 'ademen' als het ware nieuwe lucht in en ventileren vochtige lucht uit de topper en matrassen waardoor een perfecte slaapomgeving ontstaat.
- Paardenhaar verlaagt luchtvochtigheid in bed.
- Paardenhaar regelt uw lichaamstemperatuur terwijl u slaapt en zorgt voor een betere en diepere nachtrust.
- Paardenhaar voorkomt huisstofmijt, schimmel en vocht in uw bed. De oplossing voor overgevoeligheidsreacties, gezondheidsklachten en allergie of astma.

Bij de productie worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna volgt een langdurig stoomproces om de veerkracht en het natuurlijk karakter te behouden en te vergroten. Zo gebruiken Bedaffair.nl en Skoonbeds optimaal de natuurlijke kwaliteiten van het paardenhaar.

Nieuw paardenhaar matras kopen - waar moet u dan op letten?

Een nieuw en goed matras kiezen is geen makkelijke opgave. Bij bedaffair.nl zijn we zèlf ambachtelijk beddenmaker geweest. Met onze vakmanschap en specialistische kennis over paardenhaar matrassen helpen wij u met een aantal tips bij waar u op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. Onze beddenspecialist en voormalig ambachtelijk beddenmaker geeft in dit artikel 5 tips waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuw matras.

Collectie en verkrijgbaarheid

In de collectie van Bedaffair vindt u paardenhaar natuurlatex matrassen en paardenhaar pocketvering matrassen.