Houten bedden

 1. Kwaliteit in plaats van aantallen. Een verhaal over ambacht, duurzaamheid en massief hout.

  Bedaffair bezoekt alle leveranciers. Om met eigen ogen te zien hoe de kwaliteit is, hoe er met de mensen en het milieu wordt omgegaan. En natuurlijk om de mensen zelf beter te leren kennen. Bij onze leverancier Holzmanufaktur van onze massief houten bedden en bijzettafels waren we nog niet geweest. Begin maart was het zover en het was een zeer aangenaam bezoek voor de Bedaffair oprichters Arend en Marjolein Vaders. 

  In de stad Stuttgart is Holmanufaktur gevestigd. De ambachtelijke werkplaats en het kantoor zijn gevestigd aan de Porschestrasse, inderdaad dezelfde straat waar ook de bekende Porsche auto's worden gemaakt. Sinds 1979 maakt het bedrijf, destijds middels een meubelmakerscollectief, massief houten bedden en meubels. Nu 38 jaar later, is Holzmanufaktur een zelfstandig bedrijf met 30 medewerkers. De filosofie is duidelijk en simpel; diep overtuigd van hun liefde voor natuur hout, ambacht en kwaliteit.

  Werkplaats en meubelmakers Holzmanufaktur

  Vanaf het prille begin lag de focus van Holzmanufaktur op: natuurlijke massief houten bedden en meubelen maken op ambachtelijke wijze èn in kleine series. 'Dat was destijd ons geluk', zo verteld meneer Volker Braun, pionier en oprichter van Holzmanufaktur. De techniek van de behandeling van het hout met natuurlijke olie en was is in de loop van jaren geperfectioneerd.

  'Met het experimenteren van olie en was stonden wij vrij alleen destijds als roepende in een woestijn.', zo stelt meneer Braun. 'Holzmanufaktur startte met een collectie van vier bedden. Het was pionieren maar direct duidelijk wat fabriceren betekent: produceren van kleine series.

  Meneer Volker Braun

   In de winkel van Holzmanufaktur in hartje Stuttgart krijgen we een rondleiding van meneer Braun en bij elk bed een korte scholing. De winkel heeft 2 verdiepingen en toont niet alleen de bedden maar ook de tafels, kasten en zelfs keukens die Holzmanufaktur maakt.

  Mede-eigenaar Stefan Richter, werkzaam in de winkel, heeft meerdere bedden, zoals de Swing en Com-ci ontworpen en ontwerpt bovendien ook alle handgemaakte, gepersonaliseerde keukens. Daarnaast werkt het bedrijf ook met andere architecten en designer zoals Bothega en Erhardt.

  Bed Swing

  De overtuiging voor gezond wonen, natuurlijke materialen vrij van schadelijke stoffen en een goed design kenmerkt zich doordat Holzmanufaktur precies weet waar het hout, de was en olie vandaan komt. Daar wordt niet geheimzinnig over gedaan.

  'Eerst was 'bio' het hoofdargument voro de koper - dat ligt voor de koper nu iets anders', aldus meneer Braun. 'Uiteraard ligt onze focus daar nog steeds, echter in een uitgewogen balans tussen materiaal, levensduur, duurzaamheid, en design, die deze duurzaamheid draagt. Het oog wil ook wat. De consument reageert op een goed design, dat het daarnaast gezond is en duurzaam, ziet men als een extra waarde toevoeging.' Deze tendens voelen wij ook en herkennen wij. Bedaffair is gevestigd in het design woon- warenhuis Design020 en dat betekent dat de getoonde collectie moet aansluiten bij de verwachting van het publiek. Dat is in eerste instantie design. Dat het design aanvullend vrij is van schadelijke stoffen en duurzaam beleeft de klant als een pré.

  Na het bezoek aan de winkel en een gezellige lunch vervolgde we onze weg naar de ambachtelijke meubelmakerij.

                                Meubelmakerij Holzmanufakt

  Lees meer »
 2. Bedden van natuurlijke materialen gemaakt van duurzaam hout

  Bedden van natuurlijke materialen gemaakt van duurzaam hout

  Bij Bedaffair worden alle bedden gemaakt van natuurlijke materialen. Voor onze massief houten bedden gebruiken wij uitsluitend duurzaam hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. We hebben ervoor gekozen om elk bed apart op de site te zetten inclusief specificaties en het duurzaam hout waar deze in gemaakt kan worden. Omdat het aanbod zo uitgebreid is tonen wij in onze showroom, een specifieke samengestelde collectie, massief houten bedden waar u de hoge kwaliteit, authentiek vakmanschap en natuurlijke kleuren van

  Lees meer »
 3. Alpenden hout bed

  Een massief houten bed van Alpenden (pinus cembra) is niet bekend noch te zien in Nederland. Bedaffair kiest voor massief houten bedden gemaakt van de alpenden hout. Dit prachtige hout is bijzonder licht van gewicht en het heeft een unieke structuur. Daarnaast heeft een massief houten bed gemaakt van alpenden hout een ongekende èn onbekende genezende werking. Een bed van alpenden hout biedt een, dubbelblind wetenschappelijk bewezen, betere en ontspannende slaap.

  Alpenden hout is gezond

  De alpenden of arve is een boomsoort uit de dennenfamilie. Hij groeit in de Alpen en de Karpaten tot vlak onder de boomgrens, soms tot bijna 3000 meter. De gezondheidsbevorderende werking van de alpenden is zeer bijzonder en bovendien wetenschappelijk aangetoond. “Alpenden hout is gezond.”, zoals men in de volksmond zegt door de bewoners van de Alpen. Al eeuwenlang wordt generatie op generatie doorvertelt dat het massief hout van de alpenden een gezonde en helende werking

  Lees meer »
 4. Hoogslaper & eenpersoonsbed Hichte uit massief hout of onbehandeld berken meubelplaat

  Met de HICHTE, een hoogslaper cq. eenpersoonsbed van allure creëer je in een handomdraai een comfortabele slaapplaats in de kinderkamer. De massief houten of berken meubelplaat hoogslaper is multifunctioneel en duurzaam in gebruik door de vele mogelijkheden. Deze Hollandse hoogslaper heeft een robuust design en is een praktische slaapmogelijkheid voor opgroeiende kinderen.
   
  Hoogslaper HICHTE: multifunctioneel, duurzaam en gezond voor opgroeiende kinderen
  De Hichte, is een eenpersoonsbed die geplaatst op twee kasten, als stoere hoogslaper functioneert. De twee opbergkistjes,

  Lees meer »
 5. Beukenhout

  Beukenhout detailBeukenhout

  Een houten bed, nachtkastje of commode van massief kern beuken heeft een uniforme en fijne houttekening.

  Beukenhout heeft een licht geelachtige tot rood-bruine kleur. Bij regelmatige inwerking van zonlicht wordt de kleur iets donkerder. De houttekening van beukenhout is uiterst uniform en fijn. De poriën zijn klein en gelijkmatig verdeeld. Beukenhout is zeer stevig en zwaar. Dankzij zijn structuur kan beukenhout bijzonder goed worden verwerkt.

  Beuken hebben zeer slanke stammen, die een doorsnede van maar 1.4 m hebben als ze omgehakt worden. Beuken kunnen ongeveer 40 meter hoog worden. Beukenhout

  Lees meer »
 6. Notenhout

  Amerikaans notenhoutNotenhout

  Amerikaans notenhout

  Noten of notenhout is oorspronkelijk afkomstig van de gewone walnoot of okkernoot (Juglans regia), maar later werd ook gebruik gemaakt van de Amerikaanse soort zwarte walnoot (Juglans nigra). Notenhout is donkerbruin en heeft een levendige houttekening. De kleuren variëren van licht- tot zwartbruin en kunnen een rood of paarse waas hebben.

  De Amerikaanse notenhout boom wordt gemiddeld 30-50 meter hoog en heeft een slanke stam die hooguit twee meter dik in doorsnede wordt. Tot een hoogte van zes tot 10 meter is de stam noesten vrij. Amerikaans notenhout is lichter dan Europees notenhout, maar gelijkwaardig van sterkte en buigzaamheid. Net als Europees notenhout

  Lees meer »
 7. Houten bed, eiken, noten en beuken hout

  Houten bed

  Massief houten bedden van Duits kwaliteit hout uit duurzaam bosbeheerWij werken samen met 's werelds beste designer: de natuur.

  De Europese loofboom waaruit de Bedaffair houten bed collectie zijn gemaakt, groeit tientallen jaren in duurzaam beheerde Duitse bossen. De Duitse bossen worden met zorg beheerd en het beste hout wordt, exclusief voor Bedaffair, vakkundig bewerkt door Duitse meubelmakers. Dit resulteert in een assortiment unieke mooie houten bedden verkrijgbaar in noten, wild eiken en beuken.

  Het hout wordt uitsluitend met natuurolie behandeld en ondersteunt hierdoor een natuurlijk, weldadig gezond klimaat in uw slaapkamer. De Bedaffair houten bed collectie is heel eenvoudig te onderhouden met onze speciale meubelolie en behouden hun natuurlijke schoonheid voor tientallen jaren.

  Houten bedden voor u ontworpen

  Wij zijn niet tevreden met een standaardoplossing. Om uw slaapkamer nog stijlvoller in te richten en uw bed nog comfortabeler te maken, gaan we voor vooruitziende, aantrekkelijke oplossingen. Voor maximaal slaapcomfort in het alledaagse leven werkt ons team ambachtelijke duitse meubel designers aan ultiem slaapcomfort. Met zorg en kennis worden onze comfortabele natuurlatex matrassen afgestemd op onze unieke houten bedden. Een waarborg voor een fantastische slaapbeleving.

  Daarnaast past een houten bed bij heel veel stijlen. Hout geeft rust in huis en hout geeft vaak een landelijke uitstraling. Maar een houten bed kan ook heel goed in een industriële slaapkamer.

  Duits

  Lees meer »
 8. Kek mama woonspecial met Hichte multifunctionele hoogslaper

  De nieuwe Kek Woonspecial 2014-2015 is uit!

  De redactie van Kek mama heeft weer de leukste woon- en interieurtips voor de kinderkamer verzameld om jou te inspireren!

  Ook Bedaffair heeft een plaatsje gekregen in de Kek woonspecial gemaakt door de redacties van Kek Mama en Kinderen. Dit keer niet met onze natuurlijke kinder matrassen, kinder kussens of dekbedden. Maar wel met onze prachtige massief

  Lees meer »