Matrassen

 1. In de pers: Eigenaren Bedaffair komen met uitvinding: 100 procent recyclebare én bodemverrijkende matras

  Eigenaren Bedaffair Arend en Marjolein VadersNIET-AFBREEKBARE MATRASSEN JAARLIJKS SCHADEPOST VAN 2 MILJARD EURO VOOR MILIEU

  Elk jaar komen in Nederland 1,2 miljoen matrassen in de afvalstroom terecht. Veruit de meesten worden verbrand. “Deze niet-recyclebare matrassen leiden tot ernstige milieuschade en leveren jaarlijks een schadepost op van zo’n 2 miljard euro”, zeggen Marjolein en Arend Vaders, eigenaren van Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel uit de Benelux. Dankzij de kennis van ambachtelijk beddenmaken en natuurlijke materialen, puzzelden zij net zo lang totdat ze een volledig afbreekbaar matras uitgevonden hadden, die bovendien de bodem verrijkt en herstelt.

  Slechts 35 procent van de 1,2 miljoen afgedankte matrassen in

  Lees meer »
 2. Natuurlatex matrassen van Prolana zijn fairtrade én duurzaam

  Voor het Duitse kwaliteitsmerk PROLANA behoort een eerlijke, sociale, en dus faire omgang met élke bewoner van de aarde tot de ziel van het bedrijf. Zowel voor ons, Bedaffair, als Prolana is: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen DE ondernemers filosofie. Hoe brengt het Duitse ecologische merk PROLANA dit tot uiting?

  De grootste afnemer van Fair Trade natuurlatex

  Eco matrassen pionier PROLANA bewandelt totaal nieuwe wegen waar het om natuurlatex en natuurrubber gaat. Het bedrijf is namelijk wereldwijd de grootste afnemer van eerlijk verhandelde natuurlatex. Dankzij de Fairtrade premie hebben vrouwen en mannen, in India en Sri Lanka, tientallen

  Lees meer »
 3. Slapen op tencel; zacht, puur, schoon, wasbaar en eco

  Matras met tencel ventileert en absorbeert als geen anderMatras met tencel ventileert en absorbeert als geen ander

  Bedaffair heeft diverse TENCEL toppers en matrassen

  Tencel heet ook wel lyocell, een 100% plantaardige cellulosevezel. Tencel is gemaakt van hout, eucalyptus hout. Het mooie van tencel is dat het unieke eigenschappen heeft. Het is niet alleen duurzaam, eco-vriendelijk, 100% plantaardig maar ook heel zacht, knuffelig, pillingvrij en zeer flexibel. Bovendien is het wasbaar, beter ventilerend en beter vocht- en warmteregulerend dan katoen. Allemaal fijne eigenschappen die u graag terugziet bij een heerlijk comfortabel matras of topper.

  Bedaffair biedt keuze uit diverse matrassen en toppers omhuld met duurzaam en comfortabel tencel. Bekijk de toppers en matrassen online of bezoek onze showroom om te voelen en te proberen. 

  Duurzaam, biologisch afbreekbaar en energiebesparend

  Een eucalyptus boom groeit bijzonder snel tot ongeveer 40 meter hoogte. Bij de groei heeft de eucalyptus boom geen pesticiden of mest noch extra water nodig. In vergelijking met katoen gebruikt de eucalyptus 10 – 20 x mìnder water. Daarnaast is de netto opbrengst 10 keer hoger dan bij katoen teelt. Eucalyptusbomen kunnen op zeer arme grond groeien, grond die niet kan worden ingezet voor voedselproductie. Tencel of lyocell is dus enorm duurzaam en water- en energiebesparend. Omdat tencel of lyocell een 100% natuurlijke grondstof is, is het ook 100% biologisch (langzaam) afbreekbaar. Een dergelijk mooi en ecologisch verantwoord product past perfect in de eco slaap collectie van Bedaffair.

  Duurzaam, biologisch

  Wetenschappelijk bewezen: beter slapen met tencel

  De invloed van tencel op slapende mensen is onderzocht. Oostenrijkse onderzoekers onderzochten de invloed van tencel beddengoed op slapende mensen. De testpersonen sliepen om de beurt een week in verschillende soorten beddengoed (tencel, polyester en katoen). Uit de resultaten van de tests kwam naar voren dat degenen die op en onder tencel sliepen, een betere nachtrust ervoeren. Na een gewenningsperiode van een dag of drie, sliepen zij aanzienlijk beter en dieper. Vooral omdat zij – dankzij het ventilerende vermogen van tencel – ’s nachts minder transpireerden. Daardoor voelden zij zich overdag energieker, uitgeruster, fitter en geconcentreerder.

  Zeer huidvriendelijk en pillingvrij

  Tencel of lyocell is gladder en soepeler dan katoen of wol en 100% vrij van chemicaliën. Een fijn idee voor mensen met een (zeer) gevoelige huid of allergieën. Tencel is ook pillingvrij in tegenstelling tot katoen of wollen stoffen. Omdat tencel of lyocell 50% meer vocht kan opnemen dan katoen is een tencel / lyocell bijzonder geschikt als tijk of matrashoes en is daardoor van nature antibacterieel. Deze eigenschappen van glad en soepel in combinatie met de zeer hoge vochtabsorptie maakt een tencel / lyocell tijk of matrashoes een bijzonder positieve omgeving voor een (zeer) gevoelige huid.

  Matras met koelende en ventilerende eigenschappenMatras met koelende en ventilerende eigenschappen

  Een matras met een tencel tijk heeft het een uitzonderlijk absorberend en vocht- en warmteregulerend vermogen. Om deze reden wordt tencel al jaren met succes verwerkt in sportkleding voor topatleten en werken milieubewuste modeontwerpers er ook graag mee. Tencel of ly

  Lees meer »
 4. Ophalen en recyclen oud matras is een service bij Bedaffair

  Ophalen en recyclen oud matras is een gratis service bij BedaffairUw oude matras ophalen en recyclen

  U kunt uw oude matras(sen) meegeven aan Bedaffair als wij uw nieuwe matras komen brengen. Bij uw aankoop in de webshop of in onze winkel te Heemstede kunt u dit aan ons doorgeven. Het afvoeren van een 1-persoons matras kost € 15 en een 2-persoons matras (vanaf 140 breed) kost € 30.

  Wat te doen met uw oude matras?

  Bij de aankoop van een nieuw matras, zal de oude matras moeten worden afgevoerd. Vanaf 2 jaar oud, wordt een (petrochemisch, polyether, traagschuim) matras gezien als chemisch afval. En moet om deze reden aangeboden worden bij een aanbiedstation of de milieustraat van uw

  Lees meer »
 5. Latex matras biologisch van Bedaffair

  Latex matras biologisch van BedaffairLatex matras biologisch van Bedaffair

  De latex matrassen van Bedaffair zijn gemaakt op basis van puur natuurlatex. De biologisch latex matrassen zijn opgebouwd uit biologische wol, ecologisch kokos en paardenhaar. De tijk is van biologisch katoen. Kies voor matrassen van natuurlijke biologische materialen, een natuurlatex matras of een kokos matras samen met producten zoals wol en paardenhaar. Een combinatie van deze natuurlijke materialen geven een comfort verbredende vlakte-elasticiteit. Een waarborg voor aangenaam comfort, fijne vochtregulatie

  Lees meer »
 6. Duurzaam matras kopen Amsterdam

  ONLINE EEN DUURZAAM MATRAS KOPEN ZONDER RISICOONLINE EEN DUURZAAM MATRAS KOPEN ZONDER RISICO

  Ben je op zoek naar een duurzaam matras? Online een matras kopen? Een goed matras is de basis van een goede nachtrust. Maar ook voor veel mensen een behoorlijke investering. Online een matras kopen kan voor veel mensen nog een drempel zijn. Bedaffair's eigenaar is sinds 1994 ambachtelijk beddenmaker en deze kwart eeuw expertise adviseren wij persoonlijk bij u thuis of online over onze matrassen en bedden. Het duurt gemiddeld vier weken om uw lichaam aan het nieuwe matras te laten wennen.

  Bedaffair biedt ruimte en service om lekker thuis proef te slapen!

  60 DAGEN PROEFSLAPEN GARANTIE

  De 60

  Lees meer »
 7. Puntelasticiteit of comfort-verbredende vlakte-elasticiteit: het verschil

  Puntelasticiteit of comfort-verbredende vlakte-elasticiteit: het verschil .

  Bedaffair is een 100% Nederlandse bedrijf met ambachtelijk werkpl

  Lees meer »
 8. Extra lange matrassen op maat voor lange mensen

  Extra lange matrassen op maat voor lange mensen

  Als je erg lang bent kan de zoektocht naar een goed bed een ware nachtmerrie zijn. Beddenspecialisten innoveren voortdurend hun matrassen en bedbodems tot ingenieuze slaapsystemen. En bieden daarbij geen extra mogelijkheden in een extra lang matras. De stichting Langzijn selecteert bedrijven die gespecialiseerd zijn in producten voor lange mensen. Lange mensen hebben een goed matras nodig om de rug en nek op de juiste manier te ondersteunen. Zodat er geen klachten ontstaan tijdens het slapen of bij het opstaan. Gelukkig biedt het Amsterdamse Bedaffair een oplossing en maakt extra lange bedden en matrassen op maat gemaakt voor een aangename prijs. Wij maken elke lengte- of breedte maat.

  Lees meer »
 9. Matras kopen - waar moet je dan opletten

  Arend Vaders, eigenaar Bedaffair.nl is voormalig ambachtelijk beddenmakerMatras kopen – 5 tips waar u op moet letten

  Als je een nieuw matras wilt kopen, waar moet je dan opletten? Een nieuw en goed matras kiezen is geen makkelijke opgave. Het grote aanbod, de vele mogelijkheden en uw eigen slaapbehoeften maken het niet makkelijk om een, voor u, goede matras te vinden. Neem de  tijd voor het kiezen van een nieuw matras. Want met de juiste keuze kunt u fysieke klachten voorkomen.

  Bij Bedaffair.nl zijn we zelf beddenmaker geweest

  Bij bedaffair.nl zijn we zèlf ambachtelijk beddenmaker geweest. Arend Vaders, eigenaar

  Lees meer »