Voor het Duitse kwaliteitsmerk PROLANA behoort een eerlijke, sociale, en dus faire omgang met élke bewoner van de aarde tot de ziel van het bedrijf. Zowel voor ons, Bedaffair, als Prolana is: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen DE ondernemers filosofie. Hoe brengt het Duitse ecologische merk PROLANA dit tot uiting?

De grootste afnemer van Fair Trade natuurlatex

Eco matrassen pionier PROLANA bewandelt totaal nieuwe wegen waar het om natuurlatex en natuurrubber gaat. Het bedrijf is namelijk wereldwijd de grootste afnemer van eerlijk verhandelde natuurlatex. Dankzij de Fairtrade premie hebben vrouwen en mannen, in India en Sri Lanka, tientallen innovatieve en duurzame Fair Trade projecten tot werkelijkheid gemaakt.

Fair Rubber is Fairtrade maar dan meer

In tegenstelling tot andere Fairtrade programma’s betalen de fabrikanten en producenten geen provisie om op de Fair Rubber register vernoemd te worden. PROLANA is betrokken bij het „Living Wage Pilotproject“. Dit betekent dat de directe loonkosten verhoogd worden van de medewerker die voor PROLANA produceert. En op dit moment is dat 20% meer dan het voorgeschreven minimumloon. Daarnaast krijgen de medewerkers een 13e maand uitgekeerd en dat is uniek bij Fairtrade projecten. PROLANA is dus wereldwijd de grootste natuurlatex matras producent die Fair handelt.

Sinds het begin van het Fair Rubber project heeft PROLANA inmiddels meer dan € 150.000,- betaald aan de arbeiders op de natuurrubber plantages. Uniek: bij deze uitbetaling mogen zij zelf weten waar het geld wordt ingezet (in vergelijking met donaties aan Fairtrade projecten).

- Wij vinden dit een bewonderenswaardig initiatief van PROLANA en zijn trots om het énige verkooppunt van PROLANA hoogwaardige natuurlatex matrassen in Nederland te zijn.
- Omdat de Nederlandse wet voorschrijft dat iedere fabrikant zélf de verantwoordelijkheid draagt om een schadelijk of gifvrij, ecologisch en wellicht ook Fair Trade artikel te produceren – is het de vraag of fabrikanten voor hoge marges en ruime subsidies kiezen (denk aan olie) óf eerlijk en fair voor alle medewerkers in de keten.
- Hoe meer fabrikanten zich aansluiten bij Fair Rubber én het Living Wage Pilotproject, hoe gelijkwaardiger het loon niveau van vrouwen en mannen in India en Sri Lanka wordt.

PROLANA – Fair Trade Pionier in natuurrubber / natuurlatex

PROLANA biedt een uitgekiend slaapsysteem waar het natuurlatex matrassen betreft. Het ligcomfort onderscheidt zich van alle andere natuurlatex aanbieders. De matras collectie bestaat uit natuurlatex of een combinatie van natuurlatex en kokos vezel. Natuurlatex biedt zowel flexibiliteit als ondersteuning, en dat is heerlijk voor de wervelkolom. Goed voor uw lichaam en geest én voor de armsten in de wereld.

Met een natuurlatex matras van PROLANA doet u niet alleen uzelf een groot plezier en gunt u uzelf een heerlijke nachtrust. Ook de arbeiders op de rubberplantages in India en Sri Lanka gunt u dan een hoger loon, wat direct invloed heeft op verbetering van hun levensomstandigheden.

De levensomstandigheden van arbeiders op rubberplantages in India en Sri Lanka mogen verschillend zijn, het levensdoel van deze mensen verschilt niet met dat van ons. Ook de arbeiders op rubberplantages willen een veilige toekomst voor hun kinderen en financiële zekerheid bij ouderdom. Dáárom hebben de arbeiders de Fair Trade premie nodig.

Fair Rubber logo   Natuurlatex matrassen van Prolana zijn fairtrade én duurzaam