Matras met tencel ventileert en absorbeert als geen anderMatras met tencel ventileert en absorbeert als geen ander

Bedaffair heeft diverse TENCEL toppers en matrassen

Tencel heet ook wel lyocell, een 100% plantaardige cellulosevezel. Tencel is gemaakt van hout, eucalyptus hout. Het mooie van tencel is dat het unieke eigenschappen heeft. Het is niet alleen duurzaam, eco-vriendelijk, 100% plantaardig maar ook heel zacht, knuffelig, pillingvrij en zeer flexibel. Bovendien is het wasbaar, beter ventilerend en beter vocht- en warmteregulerend dan katoen. Allemaal fijne eigenschappen die u graag terugziet bij een heerlijk comfortabel matras of topper.

Bedaffair biedt keuze uit diverse matrassen en toppers omhuld met duurzaam en comfortabel tencel. Bekijk de toppers en matrassen online of bezoek onze showroom om te voelen en te proberen. 

Duurzaam, biologisch afbreekbaar en energiebesparend

Een eucalyptus boom groeit bijzonder snel tot ongeveer 40 meter hoogte. Bij de groei heeft de eucalyptus boom geen pesticiden of mest noch extra water nodig. In vergelijking met katoen gebruikt de eucalyptus 10 – 20 x mìnder water. Daarnaast is de netto opbrengst 10 keer hoger dan bij katoen teelt. Eucalyptusbomen kunnen op zeer arme grond groeien, grond die niet kan worden ingezet voor voedselproductie. Tencel of lyocell is dus enorm duurzaam en water- en energiebesparend. Omdat tencel of lyocell een 100% natuurlijke grondstof is, is het ook 100% biologisch (langzaam) afbreekbaar. Een dergelijk mooi en ecologisch verantwoord product past perfect in de eco slaap collectie van Bedaffair.

Duurzaam, biologisch

Wetenschappelijk bewezen: beter slapen met tencel

De invloed van tencel op slapende mensen is onderzocht. Oostenrijkse onderzoekers onderzochten de invloed van tencel beddengoed op slapende mensen. De testpersonen sliepen om de beurt een week in verschillende soorten beddengoed (tencel, polyester en katoen). Uit de resultaten van de tests kwam naar voren dat degenen die op en onder tencel sliepen, een betere nachtrust ervoeren. Na een gewenningsperiode van een dag of drie, sliepen zij aanzienlijk beter en dieper. Vooral omdat zij – dankzij het ventilerende vermogen van tencel – ’s nachts minder transpireerden. Daardoor voelden zij zich overdag energieker, uitgeruster, fitter en geconcentreerder.

Zeer huidvriendelijk en pillingvrij

Tencel of lyocell is gladder en soepeler dan katoen of wol en 100% vrij van chemicaliën. Een fijn idee voor mensen met een (zeer) gevoelige huid of allergieën. Tencel is ook pillingvrij in tegenstelling tot katoen of wollen stoffen. Omdat tencel of lyocell 50% meer vocht kan opnemen dan katoen is een tencel / lyocell bijzonder geschikt als tijk of matrashoes en is daardoor van nature antibacterieel. Deze eigenschappen van glad en soepel in combinatie met de zeer hoge vochtabsorptie maakt een tencel / lyocell tijk of matrashoes een bijzonder positieve omgeving voor een (zeer) gevoelige huid.

Matras met koelende en ventilerende eigenschappenMatras met koelende en ventilerende eigenschappen

Een matras met een tencel tijk heeft het een uitzonderlijk absorberend en vocht- en warmteregulerend vermogen. Om deze reden wordt tencel al jaren met succes verwerkt in sportkleding voor topatleten en werken milieubewuste modeontwerpers er ook graag mee. Tencel of ly