Opdekmatrassen

 1. Onderdeken van wol | Eigenschappen en welke wollen of wolsoorten zijn er?

  Welke onderdeken van wol moet ik kiezen? Alles over schapen, kameel, alpaca, merino wollen onderdekens en matrasopleggers

  Wol of liever de wol vezel is een onovertroffen natuurlijk materiaal met fijne eigenschapen. Er zijn veel wolsoorten te verkrijgen. Bijvoorbeeld kameelwol, merinowol, scheerwol, kasjmier wol en alpaca wol. Maar welke wol is nu het meest geschikt als je een wollen onderdeken wilt kiezen? We hebben alle wolsoorten voor je op een rij gezet. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Vochtregulatie, transpiratie en meer

  Wol en natuurlijke wollen- of haarvezels hebben de bijzondere eigenschap tot meer dan 35% van het eigen gewicht aan vocht op te kunnen nemen zònder nat aan te voelen. Ideaal tijdens onze slaap, waar we al gauw 1,5 liter aan vocht per nacht zweten dat voornamelijk door je matras wordt geabsorbeerd. Een wollen onderdeken kan dus zoveel vocht opnemen, zònder nat aan te voelen. En dat is waarom wol gegarandeert een aangenaam, fijne, droge slaapcomfort geeft.

  De 35% vochtopname van wol is in vergelijking met andere materialen, synthetisch 4%, katoen 8%, veren 12% uitmuntend en toont aan dat wol hierin de beste is. Daarnaast leidt de optimale vocht- en warmteregulatie van zeer fijne, lichte wolsoorten (merino & kameelhaar) niet tot overmatig zweten. Scheerwol kan lichamelijke warmte opstuwing geven, en dat is voor mensen die het al snel warm hebben of snel transpireren niet altijd prettig. 

  Onderdeken van wol | eigenschappen en welke wollen of wolsoorten zijn er?

  Hygiëne en reinigen van een wollen onderdeken

  Het vetgehalte dat een scheerwollen vezel en ook andere natuurlijke wolsoorten bevattten werken op natuurlijke wijze tegen vuil. Het is aangetoond dat schapenwol en andere wolsoorten zuren neutraliseren uit het transpiratievocht. Schapen wol kan zelfs zoutzuur neutraliseren en dat is uniek voor een natuurlijke vezel. In dit blog hebben we over deze eigenschap geschreven: schapenwol en zijn reinigingskracht.
  Een wollen onderdeken of een matrasoplegger van kameel, alpaca, merino of turfwol herstelt zich het beste door gewoon te luchten. Niet in de zon, dan droogt de wol uit. In de schaduw en bij droog en mooi weer is dit het beste.
  In geval van een echte vlek kunt u dit het beste behandelen met een zachte biologische zeep en licht vochtige doek. Wollen onderdekens of matrasopleggers zijn niet wasbaar. Om wol wasbaar te maken, heeft het een chemische behandeling nodig welke het natuurlijk functioneren van de vezel vernietigt.

  Streng getest op schadelijke stoffen en biologisch

  Wol en andere wolsoorten komen van een natuurlijke hernieuwbare bron. Bedaffair gebruikt enkel wolsoorten van biologisch gecertificeerde dierhouderijen en bij verwerking worden uitsluitend biologische reinigingsmiddelen gebruikt. Dus gezond en vriendelijk voor het dier en voor ons.

  Bedaffair kiest voor biologische wol. Kies je voor biologische wol dan ondersteun je een beter leven voor dieren. Biologisch gehouden schapen zijn gefokt, gevoed, gehuisvest en getransporteerd met beleid en respect voor hun welbevinden. Gemene en gruwelijke  praktijken zijn verboden en de stress voor de dieren wordt geminimaliseerd. Biologische dierhouderijen nemen preventieve maatregelen bij ziektes, zodat de dieren niet routinematig behandeld hoeven te worden met antibiotica, pesticiden en tegen wormen. Biologisch gehouden dieren zijn gefokt met biologisch voedsel en grazen op biologisch gehouden land. Ze zijn vrij om zich naar hun natuurlijke aard te gedragen met veel ruimte in de buitenlucht.

  Welke wolsoorten voor onderdekens en matras

  Lees meer »
 2. Topdekmatras of topper verlengt levensduur matras

  Al ruim 12 jaar zijn topdekmatrassen of topper een trend in de slaapwereld. De dunnere topdekmatras ligt op het gewone matras en worden toppers, opdekmatrassen of dekmatrassen genoemd. Een topdekmatras zorgt voor een hoger ligcomfort. Het maakt het aanrakingsvlak van het matras zachter. Er worden veel verschillende topdekmatrassen en toppers aangeboden. Welke is het meest geschikt voor u? Dat hangt af wat u graag wenst en welke behoefte u heeft waar het uw persoonlijke ligcomfort betreft.

  Topdekmatras of topper verlengt levensduur matras

  Is uw huidige matras te hard?

  Als uw huidige matras te hard is, maar nog te

  Lees meer »