Slaapcomfort begint onder het matras. Een goede lattenbodem ondersteunt het matras en jouw lichaam optimaal. Er zijn solide klassieke lattenbodems, metaalvrije lattenbodems, lattenbodems met drukverlagende schouderzônes en/of heupzônes, handverstelbare lattenbodems en comfortabele electrisch verstelbare lattenbodems: bij Bedaffair vind je de perfecte bedbodem voor jouw persoonlijke ligcomfort!
Ook hebben wij speciale, versterkte lattenbodems voor mensen met meer gewicht.

Wat is nou een goede lattenbodem?

Een goede lattenbodem heeft zônes en kan in de taille en heup zachter of harder bijgesteld worden. Dit is belangrijk, want dan kan de lattenbodem ingesteld worden naar jouw persoonlijke wensen en behoeften wat betreft slaapcomfort.
Een goede lattenbodem heeft een optimale samenwerking met het matras. Dan wordt er zowel ondersteuning als drukverlaging gegeven waar nodig. Tijdens de nachtrust kun je dan optimaal ontspannen en uitrusten.
Een goede lattenbodem is passend voor jouw persoonlijke ligcomfort. Immers geen mens is gelijk.
Een goede lattenbodem laat het matras ademen door de open structuur.
Bij het kiezen van een lattenbodem en matras, leggen de adviseurs bij Bedaffair de matras altijd op diverse lattenbodems. Zo ervaar je precies hoe jouw slaapcomfort thuis wordt.

Bekijk hier onze grote collectie lattenbodems >>

Wat is de levensduur van een lattenbodem?

Een kwalitatief hoogwaardige lattenbodem heeft een frame van massief hardhout zoals Europees beuken en latten van gelamineerd beukenhout. De vaste, handverstelbare en electrische verstelbare lattenbodems bij Bedaffair zijn van hoogwaardige kwaliteit en praktisch onverslijtbaar bij normaal gebruik.|

Lattenbodems gemaakt van laagwaardige grondstoffen (karton of zacht hout zoals grenen en vuren) gaan minder lang mee. De materialen kunnen moeilijker met de belasting van matras en lichaam omgaan en zijn erg gevoelig voor wisselingen van luchtvochtigheid. Ook geven deze lattenbodems weinig tot geen ondersteuning tijdens jouw nachtrust.

Wat is het verschil tussen een lattenbodem en een spiraalbodem?

Een goede lattenbodem heeft ergonomische aanpassingen om jouw nachtrust en jouw lichaam optimaal te ondersteunen. Een lattenbodem heeft flexibele latten waardoor meer ligcomfort ontstaat.
Een spiraalbodem is een ‘harde’ bodem en is niet flexibel. Daarnaast heeft de spiraalbodem geen mogelijkheden om de schouders drukverlaging te geven. Ook de heupen, het zwaarste deel van ons lichaam, laten we bij Bedaffair wat dieper wegzinken, zodat de taille optimale ondersteuning krijgt.
Een spiraalbodem kan geen individueel en persoonlijk ligcomfort noch drukverlaging geven.

De aaneengesloten metalen van een spiraalbodem kunnen electromagnetisme van WIFI en stroomdraden in muren versterken. Bij gevoeligheid voor electromagnetisme wordt de slaap verstoord. Ook is aangetoond dat de hoogfrequente straling van WIFI effect heeft op de lichaamscellen.
Meer informatie over wetenschappelijk onderzoek lees je in dit blog>>

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van de Bedaffair lattenbodems?

Bedaffair is dealer van Duitse hoogwaardige topmerken. De lattenbodems uit onze collectie worden in Zuid Duitsland gemaakt met lokaal verkregen massief hardhout beuken. Alle natuurlijke hernieuwbare grondstoffen zijn streng getest op schadelijke stoffen. Deze zitten er dan ook niet in. Onze lattenbodems zijn flexibel (standaard flexibel tot zeer flexibel), de latjes zijn bevestigd in soepele natuurlatex kappen. De verende latten bieden ergonomie en comfort tijdens jouw nachtrust. Ze laten het matras perfecte lig-eigenschappen en versterken de, eventuele, schouder- en heupzône van je Bedaffair matras.

Alle lattenbodems uit de collectie van Bedaffair heeft heup- en taille verstelling, zo kun je naar wens de latten zachter of steviger instellen. Persoonlijk ligcomfort wordt hierdoor geoptimaliseerd.

                                          

Wist je dat van onze ergonomische Röwa lattenbodems bekend is uit welk Duits bos het hout komt? 

Welke lattenbodem is een goede koop?

Sinds 1994 zijn wij bij Bedaffair specialisten in ‘Natuurlijk, schoon en gezond slapen’. Wij kiezen nauwgezet en kritisch hoge kwaliteit lattenbodems om iedereen het slaapcomfort te geven die je verdient. Dat is de reden dat u een uitgebreide keuze heeft aan natuurlijke, duurzame en hoogwaardige lattenbodems. Bij Bedaffair hebben wij lattenbodems voor iedereen en bieden wij vele oplossingen bij speciale ligcomfort vereisten.

Of je nu een lattenbodem van 80x200 zoekt of van 140x200 cm, bij Bedaffair lig en slaap je altijd goed. Past een 140x200 cm lattenbodem niet door het trapgat, dan hebben wij perfecte rolbodems.
Bekijk hier de rolbodems

Bij Bedaffair hebben wij een oplossing voor iedere slaper. Zoek je lattenbodems die extra lang zijn? Wij leveren lattenbodems van 200 cm en in de lengtematen 210 en 220 cm.
Zoek je een bedbodem die langer is dan 220 cm? Dan verwijzen we je graag naar onze boxspring bedbodems, deze kunnen in elke breedte en lengte gemaakt worden die jij wenst!
Bekijk hier de boxspring bedbodems >>

Lattenbodem en slaaphouding

Slaap jij graag op je zij en ben je een echte zijslaper? Dan zijn de Bedaffair lattenbodems met drukverlagende schouderzône ideaal. De lattenbodems voor zijslapers hebben speciale latten die veel dieper wegzinken dan de andere latten.

Ben je een echte buikslaper? Voor buikslapers hebben we speciale lattenbodems waarbij de onderrug fantastisch ondersteund wordt. Dit voorkomt lage rugklachten.
Deze lattenbodems zijn ook veel gevraagd door mensen met een zwakke of pijnlijke rug.

Ook voor vochtophoping in benen, enkels en voeten heeft Bedaffair een lattenbodem. Bij deze lattenbodems kunnen de benen of enkel de voeten in meerdere standen verhoogd worden. Voor elk wens en behoefte op het gebied van slapen hebben wij de oplossing.

Bij een bezoek aan onze 800 m2 winkel of bij aanvraag over lattenbodems via email zullen de Bedaffair adviseurs altijd vragen naar jouw slaaphouding. Ben je rug-, buik- of zijslaper?

Metaalvrij slapen

Veel mensen reageren op elektromagnetische velden en op elektrische spanningsvelden (stopcontact). Bedaffair is gespecialiseerd in metaalvrije lattenbodem, matrassen en bedden. Een volledig metaalvrij bed, metaalvrije lattenbodem en metaalvrij matras is de perfecte slaapcombinatie voor mensen die onrustig slapen door elektromagnetische velden of elektrische spanningsvelden.

Heb je hulp nodig in de keuze aan lattenbodems? Heb je vragen of wil je informatie? Het Bedaffair Team staat voor je klaar en helpt je graag en helemaal vrijblijvend!
Stel hier je vraag >>

Gun jezelf een welverdiende nachtrust met een lattenbodem van Bedaffair!