Een goede lattenbodem, hoe werkt dat precies?

Slaapcomfort begint onder het matras. Een goede lattenbodem ondersteunt het matras en jouw lichaam optimaal. Er zijn solide klassieke lattenbodems, metaalvrije lattenbodems, lattenbodems met drukverlagende schouderzônes en/of heupzônes, handverstelbare lattenbodems en comfortabele electrisch verstelbare lattenbodems: bij Bedaffair vind je de perfecte bedbodem voor jouw persoonlijke ligcomfort!
Ook hebben wij speciale, versterkte lattenbodems voor mensen met meer gewicht.

Wat is een goede lattenbodem?

Een goede lattenbodem heeft zônes en kan in de taille en heup zachter of harder bijgesteld worden. Dit is belangrijk, want dan kan de lattenbodem ingesteld worden naar jouw persoonlijke wensen en behoeften wat betreft slaapcomfort.
Een goede lattenbodem heeft een optimale samenwerking met het matras. Dan wordt er zowel ondersteuning als drukverlaging gegeven waar nodig.

Tijdens de nachtrust kun je dan optimaal ontspannen en uitrusten. Een goede lattenbodem is passend voor jouw persoonlijke ligcomfort. Immers geen mens is gelijk. Een goede lattenbodem laat het matras ademen door de open structuur.


Bij het kiezen van een lattenbodem en matras, leggen de adviseurs bij Bedaffair de matras altijd op diverse lattenbodems. Zo ervaar je precies hoe jouw slaapcomfort thuis wordt.

 Bekijk de collectie lattenbodems 

 

Wat is de levensduur van een lattenbodem?

Een kwalitatief hoogwaardige lattenbodem heeft een frame van massief hardhout zoals Europees beuken en latten van gelamineerd beukenhout. De vaste, handverstelbare en electrische verstelbare lattenbodems bij Bedaffair zijn van hoogwaardige kwaliteit en praktisch onverslijtbaar bij normaal gebruik.|

Lattenbodems gemaakt van laagwaardige grondstoffen (karton of zacht hout zoals grenen en vuren) gaan minder lang mee. De materialen kunnen moeilijker met de belasting van matras en lichaam omgaan en zijn erg gevoelig voor wisselingen van luchtvochtigheid. Ook geven deze lattenbodems weinig tot geen ondersteuning tijdens jouw nachtrust.

 

Wat is het verschil tussen een lattenbodem en een spiraalbodem?

Een goede lattenbodem heeft ergonomische aanpassingen om jouw nachtrust en jouw lichaam optimaal te ondersteunen. Een lattenbodem heeft flexibele latten waardoor meer ligcomfort ontstaat.
Een spiraalbodem is een ‘harde’ bodem en is niet flexibel. Daarnaast heeft de spiraalbodem geen mogelijkheden om de schouders drukverlaging te geven. Ook de heupen, het zwaarste deel van ons lichaam, laten we bij Bedaffair wat dieper wegzinken, zodat de taille optimale ondersteuning krijgt.
Een spiraalbodem kan geen individueel en persoonlijk ligcomfort noch drukverlaging geven.

 

Wat zijn de eigenschappen van de lattenbodems?

Bedaffair is dealer van Duitse hoogwaardige topmerken. De lattenbodems uit onze collectie worden in Zuid Duitsland gemaakt met lokaal verkregen massief hardhout beuken. Alle natuurlijke hernieuwbare grondstoffen zijn streng getest op schadelijke stoffen. Deze zitten er dan ook niet in. Onze lattenbodems zijn flexibel (standaard flexibel tot zeer flexibel), de latjes zijn bevestigd in soepele natuurlatex kappen. De verende latten bieden ergonomie en comfort tijdens jouw nachtrust. Ze laten het matras perfecte lig-eigenschappen en versterken de, eventuele, schouder- en heupzône van je Bedaffair matras.

Alle lattenbodems uit de collectie van Bedaffair heeft heup- en taille verstelling, zo kun je naar wens de latten zachter of steviger instellen. Persoonlijk ligcomfort wordt hierdoor geoptimaliseerd.

 

                                          

 

Bekijk de ergonomische Röwa lattenbodems 

 

Pas je lattenbodem aan naar je slaaphouding

Slaap jij graag op je zij en ben je een echte zijslaper? Dan zijn de Bedaffair lattenbodems met drukverlagende schouderzone ideaal. De lattenbodems voor zijslapers hebben speciale latten die veel dieper wegzinken dan de andere latten.

Ben je een echte buikslaper? Voor buikslapers hebben we speciale lattenbodems waarbij de onderrug fantastisch ondersteund wordt. Dit voorkomt lage rugklachten.
Deze lattenbodems zijn ook veel gevraagd door mensen met een zwakke of pijnlijke rug.

Ook voor vochtophoping in benen, enkels en voeten heeft Bedaffair een lattenbodem. Bij deze lattenbodems kunnen de benen of enkel de voeten in meerdere standen verhoogd worden. Voor elk wens en behoefte op het gebied van slapen hebben we de oplossing.

Bij een bezoek aan onze 800 m2 winkel of bij aanvraag over lattenbodems via e-mail zullen de Bedaffair adviseurs altijd vragen naar je slaaphouding. Ben je rug-, buik- of zijslaper?

 

 Neem vrijblijvend contact op met onze experts