Als veganist of bij een vegan lifestyle wil je natuurlijk ook (h)eerlijk kunnen slapen in een bed, onder een lekker warm fijn dekbed en op een fijn Alternatief voor donzen, wollen en dierlijk dekbed en kussen. Tips voor veganisten of een vegan lifestylekussen. Echter je wilt natuurlijk zeker weten dat er absoluut geen dierenleed bij dit dekbed, kussen of bed betrokken is.

Maar welke alternatieven zijn er? Bedaffair biedt de oplossing en geeft je keuzes voor een alternatief voor een donzen, wollen of ander dierlijk dekbed en kussen. Online of in de winkel vind je bij een groot assortiment aan dekbedden en kussens die 100% plantaardig zijn en geschikt voor veganisten of een vegan lifestyle.

Synthetisch, traagschuim of plastic en indirect dierenleed

Bedaffair biedt veel 100% plantaardige dekbedden en kussens aan. Je vindt bij ons geen synthetische, plastic dekbedden en kussens. En dus ook geen traagschuim of koudschuim. Wij vinden plastic ongeschikt om te gebruiken als kussen of dekbed. Het sluit af en ventileert nauwelijks in vergelijking met een plantaardig kussen of dekbed. Vergelijk het met het dragen van een katoenen shirt of een polyester shirt bij warm weer. Daarnaast is het winnen, vervoeren, verbranden van olie, het produceren van olieproducten en daarbij de afvalverwerking bijzonder milieu-onvriendelijk.

Bedaffair heeft dus dekbedden en kussens die veel winst halen op het gebied van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en diervriendelijkheid, maar ook jouw eigen gezondheid.

Vegan slaapkamer voor iedereen!

Bij een vegan lifestyle past een slaapkamer gevuld met heerlijke, zachte en warme plantaardige kussens en dekbedden. Een stapje verder is een vegan matras. En voor de echte fijn proevers … uhmm .. slapers; een super zachte veganistische onderdeken of topper op het heerlijk comfortabele vegan matras. Tja, waarom niet?! Ook als veganist of met een vegan lifestyle is het mogelijk om weldadig comfortabel te slapen! Bedaffair heeft een uitgebreide collectie matrassen, dekbedden, kussens, onderdekens etc. dat allemaal gemaakt is van 100% plantaardig materiaal.

         Alternatief voor donzen, wollen en dierlijk dekbed en kussen. Tips voor veganisten of een vegan lifestyle    Vegan dekbedden en kussens

Alternatieven op een rij

Voor een vegan lifestyle of als veganist zijn deze alternatieve plantaardige materialen bij Bedaffair verkrijgbaar:

Natuurlatex
Tencel
Kokos
Hennep
Zeegras
Kapok
Turf
Hout schaafsel
Linnen
Biologisch katoen

Vind je het lastig om een plantaardig dekbed of kussen te kopen die een gelijkwaardig comfort geeft aan een bekend (dierlijk) dekbed of kussen? We hebben wat alternatieven op een rij gezet:

Wollen kussen is vergelijkbaar met dit natuurlatex vlokken kussen met zirbe houtschaafsel >
Traagschuim kussen is vergelijkbaar met een vormvast natuurlatex kussen >
Synthetisch kussen is vergelijkbaar met een