Yoga

 1. De beste yoga mat kopen

  De yogamat is een essentieel attribuut voor de echte yogabeoefenaar. Heb je wel eens yoga gedaan op het tapijt of een zeiltje? Je stevigheid is weg, je staat op kieren en hobbels, je glijdt uit…

  Veel yogamatten zijn van een stuk flexibel plastic of rubber (PVC) gemaakt dat je kunt uitrollen en weer oprollen en wegzetten. Aan rubber yoga matten zitten wat nadelen ten opzichte van onze gezondheid en het milieu. Yoga matten van natuurlijke materialen zijn helemaal hot. De eco yoga mat van Prolana is van hoogwaardig natuurlijk materiaal gemaakt. Deze yoga mat stevig, glad en geeft je een vaste grip. Je kunt hem makkelijk uitrollen en weer oprollen en wegzetten.

  Yoga is gezond en jouw yoga mat ook

  Yoga is een erg populaire sport vanwege de vele positieve effecten op de gezondheid. Yoga brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Het doel van yoga is het in contact brengen met iets dat groter is dan jezelf, een kleiner doel kan ontspanning zijn. Het gaat er met yoga niet om dat je een prestatie neer moet zetten, het gaat erom dat je de oefening die je uitvoert net zover uitvoert zodat het net goed voelt. Je zult merken dat je je grenzen zult leren kennen, omdat je met yoga je lichaam leert kennen en hoever je kunt gaan met de oefeningen.

  Veel van de yogahoudingen rekken je spieren op, waardoor melkzuur wordt afgevoerd. Melkzuur ontstaat bij inspanning en zorgt voor stijfheid en spierpijn.Wanneer het melkzuur weer wordt afgevoerd, vermindert de spierpijn en stijfheid. Onze 100% zuivere magnesium olie ondersteunt de spieren, helpt het melkzuur af te voeren en de spieren te herstellen. Ook is magnesium een essentieel mineraal in tijden van stress. Samen met het beoefenen van Yoga zorgt magnesium voor kracht, vermindering van stress en verbetering van het algeheel welzijn.

  Nadeel van PVC yoga matten en andere yoga producten

  PVC staat voor polyvinylchloride en is een plasticsoort die je beter kunt vermijden. Je vindt PVC in douchegordijnen, zwembandjes, zwembadjes, matrasbeschermers,  yogamatten en andere producten en het heeft een enorm specifieke (vieze) geur.

  Wanneer PVC gemaakt wordt, komt er dioxine vrij, een mogelijk kankerverwekkende stof die zich ophoopt in dieren, mensen en het milieu. Daarnaast worden er vaak weekmakers gebruikt om PVC bruikbaar te maken voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld yogamatten. De arbeiders die werken met PVC hebben een grotere kans op kanker dan een gemiddelde werknemer.

  Wil je meer weten over onze eco yogamatten?

  Bekijk hier al onze yogamatten >
  Lees meer »
 2. Beoefen jij yoga al gifvrij en biologisch?

  Naar stofje in yoga mattenEr bestaan veel nare voedselingrediënten, die je verrassend genoeg terugvindt in, jawel, yoga matten, schoenrubber en matrassen!
  Azodicarbonamide (E927), is zo'n stof. Een chemische stof die zowel in yogamatten, traagschuim artikelen als in de Amerikaanse broodjes van Subway wordt gevonden. De broodverbeteraar wordt in de plasticindustrie gebruikt om kunststoffen elastischer te maken.

  Eerder schreef ik al over nieuwe ziekmakende matrassen - Een

  Lees meer »