Matras circulair CERES tencel biologisch

Matras circulair CERES tencel biologisch

Linnen dekbedovertrek NIKKO antraciet Kayori

Linnen dekbedovertrek NIKKO antraciet Kayori

Dekbed dons DELUXE ECO duurzaam warmteklasse 3

Het DELUXE ECO dekbed is een verantwoord en duurzaam dons dekbed voor lente en herfst. Superlicht en luchtig. Het ganzendons dekbed heeft warmteklasse 3 en is gevuld met hoogwaardig en verantwoord 90% witte ganzendons. De luxe Egyptisch geweven batist tijk is gemaakt van de schoonste biologische katoen draden.

Het dekbed DELUXE ECO is een heerlijk ecoluxe dekbed. Handgemaakt in Nederland. En bovendien van duurzame, verantwoorde herkomst.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste dekbed? Met deze tips maakt u alvast een goed begin.

Lees hier meer over het dierenwelzijnskeurmerk Downpass >>

Lees ook: onderzoek: dons is 97% milieuvriendelijker, gezonder en beter voor het klimaat dan polyester (synthetisch dekbed) >>

Downpass certficaat      

Vanaf € 409,00
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke specificaties:

Merk: Donsana
Materiaal: Ganzendons Poolse witte, 100% batist katoen
Warmteklasse: 3
Geschikt voor: de koudere nachten in de lente en herfst
Maten: Alle standaard maten. Tevens mogelijkheid op maat te laten maken in elke gewenste vorm of maat.
Soort: 1 deel herfst-lente 90% witte Poolse ganzendons dekbed

Vulgewicht:

140x220: 400 g
200x220: 550 g
240x220: 725 g

Het vulgewicht + grootte van de donsvlok is bepalend voor de isolatie en warmte beleving. Ganzen die in Siberië wonen hebben een veel grotere donsvlok dan een gans die in Duitsland of Oost-Europa woont. Simpelweg omdat de gans moet overleven in Siberië bij extreem lage temperaturen en zich beter moet isoleren en beschermen tegen de kou. Een Siberisch ganzendons dekbed (gevuld met relatief grote donsvlokken) heeft minder vulling nodig dan een dekbed van een Duitse gans (met relatief kleine donsvlokken). De warmteklasse is een belangrijke aanduiding voor welk type mens of koude het dekbed geschikt is.

Kleur: Wit
Materialen: Vulling: 90% Poolse witte ganzendons
Tijk: 100% batist katoen, ökotex gecertificeerd
Anti-allergeen: Ja, Nomite (anti huisstofmijt)
Model: herfst-lente: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 8 jaar
Onderhoud: Volg de onderhoudstips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden (wij adviseren alleen luchten). Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.
Keurmerken: Downpass, Greenline
tijk: Nomite, ökotex 100

Handgemaakt vakmanschap

Het ganzendons dekbed dons Romance warmteklasse 3 met 90% witte Poolse ganzendons wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. Het warmteklasse 3 dekbed dons behoort tot de top op het gebied van ganzendonzen dekbedden. Dons is een natuurproduct en heeft niet te evenaren eigenschappen zoals warmte regulatie en ventilerend vermogen. De Poolse witte ganzendons is grootvlokkig, volgroeid en bezit de hoogst mogelijke vulkracht en dat is vaak anders bij goedkope donsdekbedden uit Azië en China.

Diervriendelijk dons dekbed

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Model en stikwijze

Het herfst-lente ganzendons dekbed Romance bestaat uit diverse vakjes (cassettes). Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het dons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het herfst-lente dekbed Romance bijgevuld worden met ganzendons.

De tijk van ganzendons dekbed Romance

De tijk van het warmteklasse 3 ganzendons dekbed Romance is gemaakt van geweven katoen batist. Deze combinatie van hoogwaardig ganzendons en heerlijk zacht batist zorgen voor de soepele drapeerbaarheid, goede vochtregulatie en ademend vermogen.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!