Ecologisch matras natuurlatex zeven zone Natural Basic Z7 Dormiente

Ecologisch matras natuurlatex zeven zone Natural Basic Z7 Dormiente

Zomerdekbed kamelenhaar Luxor Dormiente

Zomerdekbed kamelenhaar Luxor Dormiente

Dekbed kamelenhaar lente-herfst Luxor Dormiente

Het lente-herfst dekbed van kamelenhaar Luxor van Dormiente heeft een gemiddelde warmte. Ideaal in de lente of de herfst. De tijk van het kamelenhaar dekbed is gemaakt van prachtig zacht glanzend edel katoen satijn van biologische kwaliteit. Standaard wordt het kamelenhaar dekbed geleverd inclusief knoopsgaten en drukknoopjes. Samen met het zomer dekbed kunt u zo een 4-seizoenen dekbed samenstellen door de beide dekbedden te koppelen.

Kamelenhaar komt van kamelen die ruien. In de rui worden de kamelen gekamd en het haar wordt verzameld. De temperatuur in het leefgebied van de kamelen is van tot -20 °C ’s nachts tot +40 °C overdag. Natuur kamelenhaar is dus uitermate geschikt als dekbed vulling aangezien het zeer grote temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat Dormiente uitsluitend de zachte onderharen gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat in alle jaargetijden. Kortom een diervriendelijk natuurlijk dekbed met een gemiddelde warmte.

Lees meer over kameelhaar >

Biologisch katoen  Kamelenhaar dekbed

Vanaf € 399,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties:

Merk: Dormiente
Type: Kamelenhaar lente - herfst dekbed
Vulling: 100% kamelenhaar /  ca.1200 gr bij een afmeting van 140x200 cm
Hoes: Biologische katoen satijn
Geschikt voor: iedereen, in het bijzonder mensen die een hogere warmtebehoefte hebben
Maten: Alle standaard maten (maak uw keuze hieronder) / maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Comfort: Flexibel en hogere warmte afgifte, warmte- en vochtregulerend.

Onderhoud: Sla uw dekbed iedere ochtend terug. Regelmatig luchten en opschudden.
Gebruik een dekbedovertrek, zodat uw dekbed zo schoon en droog mogelijk blijft.
Wasbaar: Nee
Extra: wordt geleverd inclusief knoopsgaten en drukknopjes (en is daarom te koppelen met andere dekbedden)

Het onderhoud van een kamelenhaar dekbed

Lucht uw kamelenhaar dekbed regelmatig (buiten), dan blijft het merkbaar frisser. Luchten is de allerbeste reiniging van dit dekbed. Let daarbij op dat u het niet in de zon hangt, want de katoenen tijk kan ervan verbleken en de kamelenhaar droogt ervan uit.

Kamelenhaar is nog niet wasbaar. Om kmelenhaar wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep.

Hygiëne van het kamelenhaar dekbed

Het dekbed met kamelenhaar is bijzonder hygiënisch, immers hoe droger men ligt of slaapt hoe beter. Bacteriën en huismijt hebben minder kans tot overleven.

Dormiente

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde matrassen.

Missie Dormiente

De missie van Dormiente is het bedenken en produceren van gezonde matrassen, massief houten bedden en metaalvrije boxsprings, kussens van natuurlijke materialen en biologisch beddengoed. De matrassen, bedden en beddengoed worden allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Zij willen met deze slaapproducten, met als basis natuurlijke materialen, de slaapkamer vrij houden van schadelijke stoffen.

Duurzaamheid volgens Dormiente

De matrassen, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen.

Meer informatie
levertijd 3 - 5 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!