Houten bed met laden X-Step

Houten bed met laden X-Step

Design bed Amerikaans notenhouten Swinq massief hout

Design bed Amerikaans notenhouten Swinq massief hout

Dekbed zomer DELUXE ECO duurzaam verantwoord

Het dekbed DELUXE ECO is gevuld met verantwoord 90% witte ganzendons en heeft een biologisch katoen tijk. Een duurzaam dekbed dus. Dankzij de het ganzendons is dit zomer dekbed superlicht en luchtig. Zelfs lichter dan een eendendons zomer dekbed.

Bovendien neemt de egyptisch geweven batist tijk, van Bedaffair dons dekbedden, meer vocht op en droogt het sneller dan andere dekbed merken. U slaapt als een roosje onder dit eco-luxe zomer dekbed. Een heerlijk dons zomer dekbed speciaal voor warme nachten.

Lees hier meer over het dierenwelzijnskeurmerk Downpass >>

Lees ook: onderzoek: dons is 97% milieuvriendelijker, gezonder en beter voor het klimaat dan polyester (synthetisch dekbed) >>


Downpass certficaat      

Vanaf € 359,00
Nog %1 beschikbaar

BELANGRIJKE SPECIFICATIES VOOR DONS ZOMER DEKBED:

Merk: Bedaffair
Materiaal: Ganzendons witte, 100% batist katoen
Warmteklasse: 4
Geschikt voor: warme zomer nachten en warmere nachten in de lente en herfst
Maten: 140x220 cm, 200x220 cm, 240x220 cm
Soort: 1 deel zomerdekbed 90% witte ganzendons dekbed

Vulgewicht:

140x220: 300 g
200x220: 450 g
240x220: 525 g

Het vulgewicht + grootte van de donsvlok is bepalend voor de isolatie en warmte beleving. Eenden bijvoorbeeld hebben een veel kleinere donsvlok dan een gans. Een ganzendons dekbed (gevuld met relatief grote donsvlokken) heeft dus minder vulling (=lichter) nodig dan een dekbed van een eendendons (met relatief kleine donsvlokken). Daarom is de warmteklasse de belangrijke aanduiding voor welk seizoen, type mens of koude het dekbed geschikt is.

Kleur: Wit
Model: zomer: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 8 jaar
Onderhoud: Volg de onderhoudstips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden (wij adviseren alleen luchten). Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.
Keurmerken: dons: Downpass

Handgemaakt vakmanschap

Het uurzame dons zomer dekbed DELUXE ECO met 90% witte ganzendons wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. Het zomerdekbed dons behoort tot de top op het gebied van donzen dekbedden. Dons is een natuurproduct en heeft niet te evenaren eigenschappen zoals warmte regulatie en ventilerend vermogen. De witte ganzendons is grootvlokkig, volgroeid en bezit de hoogst mogelijke vulkracht en dat is vaak anders bij goedkope donsdekbedden uit Azië en China.

Model en stikwijze

Het dons zomerdekbed DELUXE ECO bestaat uit diverse vakjes (cassettes). Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het dons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het zomerdekbed dons DELUXE ECO bijgevuld worden met ganzendons.

De biologsiche tijk van zomer dekbed DELUXE ECO

De biologisch katoenen tijk van het dons zomer dekbed DELUXE ECO is gemaakt van egyptisch geweven katoen batist. Deze combinatie van hoogwaardig ganzendons en heerlijk zacht biologische batist zorgen voor de soepele drapeerbaarheid, goede vochtregulatie en ademend vermogen.

Diervriendelijk dons dekbed

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar