Latex hoofdkussen FLEXOPILLO MED natuurlatex kussen Dormiente

Latex hoofdkussen FLEXOPILLO MED natuurlatex kussen Dormiente

Alpenden kussen Zirbenpillo Med natuurlatex hoofdkussen Dormiente

Alpenden kussen Zirbenpillo Med natuurlatex hoofdkussen Dormiente

Eco kussen wol Sensopillo medium bio schapenwol Dormiente

Het Sensopillo Med wol eco kussen is medium, stevig en niet elastisch. Bij het Duitse kwaliteitsmerk Dormiente vult het Sensopillo Med kussen 600 gram biologisch wolbolletjes. Het bio schapenwollen kussen is navulbaar. Een eco wol kussen Sensopillo MED geeft een ontspannende, warme stevigere ondersteuning van de nekwervels.

U kunt het kussen precies maken zoals u het lekker vindt. U kunt namelijk wol eruit halen of erbij stoppen. De Sensopillo Med van Dormiente heeft een extra, dubbel gereinigde, hoes die wasbaar is op 60 graden. Hij is verkrijgbaar in de fijne compacte maat 40x60 cm en een langere maat 40x80 cm.

Geschikt voor: zijslaper, rugslaper en buikslaper omdat het kussen aanpasbaar is aan uw persoonlijk ligcomfort.

TIP: Voor bijpassende kussenslopen en kussenbeschermers hoeft u zich geen zorgen te maken, deze vindt u hier via deze link >

Streng getest op schadelijke stoffen Natuurlijke materialen Biologische wol Biologische katoenVanaf € 84,00
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke specificaties van wollen kussen Sensopillo MED:

Merk: Dormiente
Type: Sensopillo Med wollen kussen
Materiaal: Tijk: 100% biologisch katoen, extra tijk van dubbel gereinigd katoen en wasbaar op 60 graden
Vulling: 100% biologische wol bolletjes
Stevigheid: medium
Maat: 40x60 cm en 40x80 cm
Vorm: platgestikt
Vulgewicht: 700 gram

Anti-allergeen: Ja, Nomite (anti-huisstofmijt)
Onderhoud: Dagelijks even opschudden. Af en toe luchten bij voorkeur in de schaduw.
Wasbaar: De 2e buiten tijk is wasbaar op 60 graden.
Keurmerken: Wol: kbT (kontrolliert biologische Tierhaltung), katoen: kbA (kontrollier biologische Anbau)

Vulling van 100% biologische wol

Het Sensopillo Med kussen is gevuld met wol die is gevormd tot mooie veerkrachtige wolbolletjes afkomstig van biologisch gehouden schapen. De wol is met de grootste zorg ecologisch gereinigd en is gewassen met biologisch afbreekbare wasmiddelen. Wol is aan het einde van z'n - lange - leven helemaal recyclebaar.

Tijk van 100% biologisch katoen

De zachte 2e tijk - hoes - van het Dormiente kussen is gemaakt van 100% biologisch katoen, dubbel gereinigd zodat er geen schimmelsporen meer in zitten. Wasbaar op 60 graden en kbA gecertificeerd.

Anti-allergeen kussen

De zuivere, biologische schapenwol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. De 2e tijk - hoes - is wasbaar op 60 graden.

Waarom een eco wollen kussen kiezen?

Een kussen van wol ventileert heel goed

Wollen kussens ademen en ventileren van nature uitstekend. Tel daarbij op dat het gezicht minder ver in een wollen kussen zakt en u hebt een kussen dat geschikt is voor mensen of kinderen die snel een warm hoofd hebben.

Een kussen van wol is steviger en minder vormbaar

De wolbolletjes zijn veerkrachtiger, wat zwaarder en minder vormbaar dan dons of kapok. Het kussen van wol behoudt daardoor meer z'n vorm en geeft dus veel steun, maar is minder kneedbaar dan een kussen van kapok of dons.

Vochtregulerend

Wol heeft een zeer goede vochtregulering. Tijdens de slaap verliest men gemiddeld zo'n 2,5 dl. vocht. Wol neemt vocht gemakkelijk op, om het snel weer aan de buitenlucht af te geven. Resultaat: men blijft lekker droog en warm.

Wol is duurzaam

Wol is goed en wol blijft goed. Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten is praktisch uitgesloten en een wollen kussen hoeft dus nooit te worden bijgevuld. Bovendien kan het wollen kussen helemaal gerecycled worden.

Wol is brandvertragend

Niet iets waar de meeste mensen aan denken als ze een dekbed of kussen kopen: wol is bij brand een relatief veilig materiaal dat moeilijk brandt.

Lees meer over de eigenschappen van wol >>

Vakmanschap

Dormiente natuurlatex matrassen worden met de hand gemaakt in Duitsland.

Dormiente

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde matrassen.

Missie Dormiente

De missie van Dormiente is het bedenken en produceren van gezonde matrassen, massief houten bedden en metaalvrije boxsprings, kussens van natuurlijke materialen en biologisch beddengoed. De matrassen, bedden en beddengoed worden allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Zij willen met deze slaapproducten, met als basis natuurlijke materialen, de slaapkamer vrij houden van schadelijke stoffen.

Duurzaamheid volgens Dormiente

De matrassen, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen.

Meer informatie
levertijd 0 - 4 weken