Biologisch kinderkussen wol Prolana Bobo 40x60

Biologisch kinderkussen wol Prolana Bobo 40x60

Onderdeken wol / zijde PADUA Prolana

Onderdeken wol / zijde PADUA voor winter en zomer Prolana

Kameelhaar / schapenwol kussen Prolana biologisch

De dubbele werking van kameelhaar en schapenwol in 1 kussen. De wonderbaarlijke klimaatregulerende eigenschappen van kameelhaar geven dit kussen een perfect slaapgevoel. Het kameelhaar is meegestikt met de aangename zacht en luxe katoen satijn tijk. Waardoor u de uitmuntende vocht- en warmte regulatie van kameelhaar gewaar wordt. 

Het kussen is gevuld met biologische bol wolletjes, wat het kussen een aangename ondersteunende werking geeft. Via de rits kunt u de vulling van het kussen naar behoefte eruit halen of erin doen en het kussen helemaal aanpassen aan uw wens en behoefte.

Eigenschappen van het kameelhaar / schapenwol kussen:
- 40x60 cm
- Tijk: katoen satijn (kbA) gewatteerd met kameelhaar
- Vulling is aanpasbaar

Eigenschappen van kameelhaar:
- Neemt vocht op en laat het direct los = droog en koeler slapen
- Knuffelig zacht ligcomfort

Eigenschappen schapenwol:
- Vocht en warmeregulerend
- ademend

Biologisch katoen Biologische schapenwol Kameelhaar

Vanaf € 119,95
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke specificaties van het kameelhaar / schapenwol kussen:

Merk: Prolana
Type: Deluxe wollen kussen
Materiaal: Tijk: 100% biologisch katoen satijn verstept met kameelhaar
Vulling: 100% biologische wol bolletjes
Stevigheid: medium
Maat: standaard 40x60 cm
Vorm: platgestikt
Vulgewicht: 
40 x 60 cm: 600 g kameelhaar

Onderhoud: Dagelijks even opschudden. Af en toe luchten bij voorkeur in de schaduw.
Reiniging: Een kussen van biologische wol is nog niet wasbaar. Om wol wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep. Als dat niet lukt, kunt u het kussen naar de stomerij brengen, waar het gereinigd kan worden op het speciale wolprogramma P.
Keurmerken: Wol: kbT
Tijk: Biologisch katoen satijn kbA

Vulling van 100% biologische wol

Het kussen is gevuld met wol die is gevormd tot mooie veerkrachtige wolbolletjes afkomstig van biologisch gehouden blije schapen. Van wol van gelukkige schapen krijg je gelukkige dromen denken wij. De wol is met de grootste zorg ecologisch gereinigd en is gewassen met biologisch afbreekbare wasmiddelen. Wol is aan het einde van z'n - lange - leven helemaal recyclebaar.

Tijk van 100% biologisch katoen satijn

De zachte tijk - hoes - van het kussen is gemaakt van 100% biologisch katoen satijn, gecertificeerd door de kbA (kontrollierte biologische Anbau).

Anti-allergeen

De zuivere, biologische wol is door de natuurlijke aanwezigheid van lanoline (wolvet) stofvrij en dus anti-allergeen. Bovendien is de tijk extra dicht geweven zodat huismijt er niet in komt.

Waarom een eco kameelhaar / wollen kussen kiezen?

Een kussen van wol ventileert heel goed

Wollen kussens ademen en ventileren van nature uitstekend. Tel daarbij op dat het gezicht minder ver in een wollen kussen zakt en u hebt een kussen dat geschikt is voor mensen of kinderen die snel een warm hoofd hebben.

Een kussen van wol is steviger en minder vormbaar

De wolbolletjes zijn veerkrachtiger, wat zwaarder en minder vormbaar dan dons of kapok. Het kussen van wol behoudt daardoor meer z'n vorm en geeft dus veel steun, maar is minder kneedbaar dan een kussen van kapok of dons.

Vochtregulerend

Wol heeft een zeer goede vochtregulering. Tijdens de slaap verliest men gemiddeld zo'n 2,5 dl. vocht. Wol neemt vocht gemakkelijk op, om het snel weer aan de buitenlucht af te geven. Resultaat: men blijft lekker droog en warm.

Wol is duurzaam

Wol is goed en wol blijft goed. Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten is praktisch uitgesloten en een wollen kussen hoeft dus nooit te worden bijgevuld. Bovendien kan het wollen kussen helemaal gerecycled worden.

Wol is brandvertragend

Niet iets waar de meeste mensen aan denken als ze een dekbed of kussen kopen: wol is bij brand een relatief veilig materiaal dat moeilijk brandt.

Lees meer over de eigenschappen van wol >>

Meer informatie
levertijd Op voorraad