Bed Nuveo massief beuken hout metaalvrij Dormiente

Bed Nuveo massief beuken hout metaalvrij Dormiente

Kapok - katoen dekbed lente/herfst wasbaar Dormiente

Kapok - katoen dekbed lente/herfst wasbaar Dormiente

Katoenen dekbed met kapok extra koel Dormiente

Een fijn koel zomerdekbed van het Duitse kwaliteitsmerk Dormiente. Het zomerdekbed is maakt van 100% biologisch katoen en kapok. De vulling is 70% kapok en 30% biologisch katoen. Kapok werkt nog verkoelender dan katoen. De Natural Breeze is dus een lekker luchtig dekbed, ideaal voor de zomer. U slaapt ook in zwoele nachten droog en comfortabel.

Het 100% plantaardige Natural Breeze zomerdekbed is voor veganisten. Kapok komt van de kapokboom, welke voornamelijk op Java groeit. Het lijkt erg op katoen, maar is veel zachter. Door de fantastische ventilatie heeft de huismijt geen kans op overleven. Bovendien kan de huismijt zich maar moeilijk nestelen in kapok. Het Natural Breeze zomerdekbed is daarom erg geschikt voor mensen met een allergie.

- Het dekbed wordt standaard met drukknopen geleverd. En is koppelbaar met alle Dormiente dekbedden.

Alles op een rij: 

- Biologisch katoen en kapok
- 100% plantaardig
- In vele maten verkrijgbaar (staat uw maat er niet bij? Neem contact met ons op. Wij helpen u verder)
- Hypo-allergeen
- Geschikt voor veganisten
- Wasbaar op 60 graden

Biologisch katoen  Duurzaam en milieuvriendelijk

Vanaf € 329,00
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke eigenschappen zomerdekbed kapok:

Merk: Dormiente
Materiaal: 70% kapok en 30 % biologisch katoen kbA, GOTS
Tijk: 100% biologisch katoen satijn kbA, GOTS
Geschikt voor: zomer
Maten: 140 x 200 cm (800 gram), 140 x 220 cm (900 gram), 160x210 cm (1000 gram), 200 x 200 cm (1200 gram), 220 x 240 cm (1600 gram), 260x220 cm (1700 gram)
Soort: 1-delig zomerdekbed van katoen en  kapok

Kleur: Off-white
Warmte type: Voor iedereen die het snel warm heeft, voor allergie gevoelige mensen
Gewichtsklasse: zeer licht en zacht, weegt slechts 800 gram
Onderhoud: Dekbed dagelijks opschudden, regelmatig luchten
Wasbaar: Ja, op 60 graden

Waarom een zomerdekbed met kapok?

Kapok komt van de kapok boom, die voornamelijk op Java groeit. Kapok is dus 100% plantaardig en lijkt wat op katoen. Kapok is heerlijk zacht, licht en luchtig, een ideale natuurlijke grondstof voor kussens en dekbedden. Kapok vezels zijn hol, dat maakt kapok zo licht en luchtig. Een holle vezel zorgt voor een optimale ventilatie èn isoleert daarnaast ook heel erg goed. Kapok werkt verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter.

Kapok wordt niet behandeld met pesticiden. Zo weet u dat u onder gezonde, schone en verantwoorde dekbedden kunt slapen.

Het schone van 100% biologisch katoen

Het 100% biologische katoen uit Turkije is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). U weet dus zeker dat het dekbed van uw kind 100% eco is: van katoenzaadje tot garen tot dekbed. Beter voor uw kind en beter voor de wereld. Zeker als u weet dat voor iedere kilo katoen gemiddeld een kilo nare chemicaliën nodig is.

Anti allergisch

Kapok is hypoallergeen vanwege een speciaal wasachtig laagje. Een goede ventilatie van kapok en katoen dragen bij aan een droog slaapklimaat. En dat zorgt ervoor dat huismijten hier niet kunnen overleven. Het dekbed van kapok en katoen is wasbaar op 60 graden. Een prettig idee als er een allergie gevoeligheid is.

DORMIENTE

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde slaap artikelen.

MISSIE DORMIENTE

Voor Dormiente betekent slapen niet alleen slapen. Het is een rusttijd, ons grootste herstelperiode en de allerbeste ontspanningsmogelijkheid. Daarom vindt Dormiente dat een bed, matras, een kussen of het dekbed - wat betreft onze slaapplaats - een zo groot en belangrijk mogelijke plaats moet krijgen. De werkelijk gezonde slaapplaats is in de visie van Dormiente èn de visie van Bedaffair, extreem belangrijk. En daarom vindt u bij Dormiente en bij Bedaffair uitsluitend slaap producten van natuurlijke materialen die duurzaam en streng getest zijn op schadelijke stoffen. 100% eco. 100% bio.

DUURZAAMHEID VOLGENS DORMIENTE

De matrassen, kussens, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen. De lange tijd (25 jaar van ons leven), die wij in ons bed verblijven, zal aangenaam en waar mogelijk gezond moeten zijn. De duurzame omgang met de natuur en de natuurlijke bronnen die voor handen zijn, hoort daar ook bij. 

Meer informatie
levertijd 4 - 5 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!