Kindermatras eco baby matras Frederic kokos latex Dormiente

Kindermatras eco baby matras Frederic kokos latex Dormiente

Molton Dormiente biologische matrasbeschermer 100% bio katoen

Molton Dormiente biologische matrasbeschermer 100% bio katoen

Lyocell of tencel dekbed Indian Summer all seasons Dormiente

Pure cellulose (ook wel lyocell of tencel genoemd), uit eucalyptus hout gewonnen, is de grondstof van het all seasons dekbed Indian Summer van Dormiente. Een zijdezacht en comfortabel dekbed voor het hele jaar. Het tencel of lyocell is omhuld met een prachtige en zachte tijk gemaakt van biologisch katoen satijn. De uitzonderlijke vocht- en warmteregulatie is één van de bijzondere eigenschappen van dit heerlijk wasbare all seasons lyocell of tencel dekbed.

Lyocell of tencel kan meer vocht opnemen dan katoen en overstijgt een synthetisch of polyester dekbed wat betreft de vele voordelen en het slaapcomfort. Lyocell of tencel is heerlijk warm en draagt bij aan een droog en aangenaam slaapklimaat. Ideaal voor mensen met allergie of huismijtallergie: het lyocell of tencel dekbed is wasbaar tot 60 gr. 

- Vragen over tencel of lyocell? Lees meer over voordelen van tencel of lyocell >

 kbA certficering Dormiente

Vanaf € 559,00
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke specificaties:

Merk: Dormiente
Soort: 1-delig tencel all seasons dekbed
Afmetingen: 140x200/220 cm, 200x200/220 cm, 240x220, 260x220 cm
Kleur: Off-white
Warmteklasse: 2
Warmte type: Voor iedereen, het hele jaar door.
Materialen: Vulling: 100% tencel of lyocell
Tijk: 100% biologisch katoen satijn
Anti-allergeen: Ja. Bacteriën houden helemaal niet van het gladde oppervlak van de tencel vezel. Hierdoor is de aanwezigheid van huisstofmijt vrijwel uitgesloten
Model: Met speciale stiksels voor een optimale drapeerheid om het lichaam

Vulgewicht: 1200 gr.  bij een dekbed van140x200 cm
Gewichtsklasse: Zwaar
Garantie: 3 jaar op constructie en materialen
Levensduur: Tencel dekbedden gaan probleemloos 10 jaar of langer mee als u er goed mee omgaat: regelmatig luchten en opschudden en niet bewaren in een plastic zak. 
Onderhoud: Vlekken met bijvoorbeeld Traay of Ecover vlekkenreiniger, dekbed kan gewassen worden maar in de praktijk zijn ze te groot voor de wasmachine. Dekbed regelmatig luchten.
Keurmerken: Katoen: kbA (kontrollierte biologische Anbau) 

Tencel of lyocell all seasons dekbed in alle maten

Het tencel / lyocell all seasons dekbed van Dormiente is verkrijgbaar in alle maten. Van 1-persoons, 2-persoons tot lits jumeaux en zelfs in de maat 260x220 cm. Zo kiest u makkelijk uw ideale grootte van het dekbed. Bovendien zorgen de speciale stiksels ervoor dat het all seasons lyocell of tencel dekbed zich perfect om uw lichaam vormt terwijl u slaapt. Heerlijk!

Tencel / lyocell ademt

Tencel / lyocell is de nummer één ‘moisture management’. Het neemt snel de warmte van het lichaam aan, ademt en ventileert uitstekend. Tencel all seasons dekbedden van Dormiente zijn daarom bij uitstek geschikt voor mensen die veel transpireren. Ter vergelijking: tencel / lyocell neemt 50% meer vocht op dan katoen. Daar komt nog bij dat het vochtabsorberende vermogen van tencel maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen. 

Midden tussen wol en dons

Tencel of lyocell is een plantaardige vezel. Het is iets zwaarder dan dons, maar lichter dan wol. In vergelijking met een synthetisch of polyester dekbed heeft tencel betere vocht- en warmte regulatie. Het voelt zacht en luxe als zijde, maar is veel sterker en onderhoudsvriendelijk.

Bewuste keuze

Tencel of lyocell is een 100% natuurlijke grondstof, vervaardigd uit eucalyptushout uit FSC-bossen. Bij het bleken ervan wordt geen chloor gebruikt. Er komen dus geen schadelijke stoffen in de natuur terecht. Tencel dekbedden zijn op verantwoorde wijze geproduceerd en duurzaam. En bovendien geproduceerd zonder dat er dieren aan te pas komen. Dat slaapt wel zo zorgeloos!

Anti-allergeen

Bacteriën houden helemaal niet van het gladde oppervlak van de tencel vezel. Hierdoor is de aanwezigheid van huisstofmijt vrijwel uitgesloten. Bovendien is het lyocell / tencel dekbed van Dormiente wasbaar tot 60 graden. Prettig om te weten als u allergie gevoelig bent.

DORMIENTE

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde slaap artikelen.

MISSIE DORMIENTE

Voor Dormiente betekent slapen niet alleen slapen. Het is een rusttijd, ons grootste herstelperiode en de allerbeste ontspanningsmogelijkheid. Daarom vindt Dormiente dat een bed, matras, een kussen of het dekbed - wat betreft onze slaapplaats - een zo groot en belangrijk mogelijke plaats moet krijgen. De werkelijk gezonde slaapplaats is in de visie van Dormiente èn de visie van Bedaffair, extreem belangrijk. En daarom vindt u bij Dormiente en bij Bedaffair uitsluitend slaap producten van natuurlijke materialen die duurzaam en streng getest zijn op schadelijke stoffen. 100% eco. 100% bio.

DUURZAAMHEID VOLGENS DORMIENTE

De matrassen, kussens, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen. De lange tijd (25 jaar van ons leven), die wij in ons bed verblijven, zal aangenaam en waar mogelijk gezond moeten zijn. De duurzame omgang met de natuur en de natuurlijke bronnen die voor handen zijn, hoort daar ook bij. 

Meer informatie
levertijd 4 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!