Wollen onderdeken Sondrio schapenvacht pluche hoeslaken Prolana

Wollen onderdeken Sondrio schapenvacht pluche hoeslaken Prolana

Latex topmatras Clima Cool natuurlatex tencel natuurlijk eco

Latex topmatras Clima Cool natuurlatex tencel natuurlijk eco

Natuurlatex matras vijf zones Clima Cool tencel matrashoes bio, eco

De 1e circulaire biobased matras ter wereld: CLIMA COOL van Bedaffair. Dit matras slaapt niet alleen heel comfortabel, het is ook nog eens duurzaam. In teelt, productie, gebruik en in de afvalfase. Het circulaire biobased matras CLIMA COOL is een vijf zône matras met unieke tencel matrashoes. De puntelasticiteit en zachte schouderzône van het CLIMA COOL natuurlatex matras draagt bij aan directe drukverlaging bij de schouderpartij. Ideaal voor zijslapers of mensen met gevoelige of bredere schouders. De natuurlatex kern is omhuld met biologische wol en draagt bij aan een optimale vocht- en warmte regulatie.

Tencel is duurzaam en heel hygiënisch

Tencel heeft een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met katoen tijken. Een tencel matrashoes of tijk aangenaam zacht en glad, bijzonder huidvriendelijk en wasbaar op 30 graden. Bovendien is tencel bijzonder hygiënisch, want tencel geeft bacteriën geen kans om te groeien. Onderzoek heeft aangetoond dat op een tencel vezel 2000x minder bacteriegroei plaatsvind dan op een polyester vezel. De tencel matrashoes of tijk heeft een snelle en hoge absorptie van vocht en dit werkt het meest effectief bij het remmen van bacteriegroei. Kortom een uniek en comfortabel matras voor een aangename prijs.

- Lees meer over de unieke eigenschappen van Tencel en het Clima Cool matras >

- Lees meer over de circulaire matrassen collectie van Bedaffair >

Ecocert gecertificeerdBiologische wol

Vanaf € 1.450,00
Nog %1 beschikbaar

Belangrijke specifaties:

Merk: Bedaffair
Afmetingen: Alle standaard maten. Maatwerk op aanvraag mogelijk.
Kleur: Off white
Kern: 14 cm 100% natuurlatex 5 zones afgedekt met 450 gr. wol/m2 en hoes van katoen
Tijk: 100% stretch tencel / lycocell, wasbaar tot 60 graden. Tijk is gestept met  een mix van100% biologisch katoen en tencel
Totale matrashoogte: 16 cm
Geschikt voor: Rugslapers en zijslapers. Stevige variant ook voor buikslapers. 

Zorg voor een goede bescherming onder uw matras met een matrasbeschermer op uw bedbodem.

Keerbaar: Het matras is keerbaar.
Garantie: 5 jaar op materiaal en fabricage fouten
Onderhoud: Laat uw matras iedere ochtend ademen door het dekbed terug te slaan.
Keer uw matras iedere 3 maanden. Dat kan horizontaal en verticaal.
Gebruik een goede molton om uw matras, zodat uw matras zo schoon en droog mogelijk blijft.
Het matras nooit stofzuigen.
Wasbaar: Ja, alleen de dubbel jersey tijk, tot 30 graden machinewas.
Keurmerken: Latex: Ecocert Köln
Katoen kbA gecertificeerd (Kontrolliert biologische anbau), wol kbT (Kontrollierte biologische Tierhaltung)

Waarom 5 zones matras en geen 7 zone?

Bedaffair introduceert 'dynamisch liggen'. Bij 'dynamisch liggen' kijken we naar de mogelijkheid van het lichaam om zich zo natuurlijk mogelijk te kunnen gedragen tijdens de slaap. Bij een 7 zone matras wordt de bewegelijkheid van het lichaam beperkt door te diep inzinkende heupen en verhindert daarmee de dynamische regeneratieprocessen van het lichaam. Onze vijf zone matras draagt bij aan drukverlaging bij de schouders en geeft het lichaam het gemak om te draaien en te bewegen tijdens de slaap.

Waarom een tencel of Lyocell matrashoes / tijk?

- hoge vochtopname (150% meer dan katoen) U merkt niets van transpiratie als u ligt op een matrashoes / tijk van tencel of lyocell. Dat komt door de hoge vochtopname van de cellulosevezel. Een tencel matrashoes / tijk absorbeert 150% meer vocht dan katoen, terwijl voor het drogen maar ongeveer 10 - 30% van de energie nodig is die voor katoen nodig zou zijn.
- hygiënisch Een tencel matrashoes / tijk neemt snel de warmte van het lichaam aan zonder dat het té warm wordt, ademt en ventileert uitstekend. Daar komt nog bij dat het vochtabsorberende vermogen van tencel maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen.

Tencel of lyocell voelt aan als zijde

Tencel of lyocell is een plantaardige vezel. Het voelt zacht en luxe als zijde, maar is veel sterker en onderhoudsvriendelijk.

Anti-allergeen

Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in een tencel dekbed, ook daarom is tencel of lyocell hypoallergeen (=antiallergisch). Hierdoor is de aanwezigheid van huisstofmijt vrijwel uitgesloten. Tencel of lyocell combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke vezels.

Vakmanschap

Onze natuurlatex matrassen worden met de hand gemaakt in een kleine ambachtelijke beddenatelier in Duitsland.

Meer informatie
levertijd 6 - 8 weken