ONZE IMPACT

Het Probleem

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand. Daarnaast bestaan de reguliere matrassen, bedden en beddengoed uit vervuilende synthetische materialen. Dit bevat bijvoorbeeld microplastics en niet composteerbare olie. Dit zorgt voor ernstige vervuiling en verlies van biodiversiteit in onze bodem, grondwater, zeeën en rivieren.

In veel landen waar grondstoffen worden verbouwd zijn nauwelijks tot geen afspraken over arbeidsvoorwaarden of dierenwelzijnsstandaarden. Zoals een bewegingsruimte, voedsel, minimumleeftijd, minimum loon en maximale werkuren.

Wij geloven dat dit anders kan en moét. Bedaffair is daarom een sociale onderneming die Impact First zet, en werken volgens een duurzaam en circulair bedrijfsmodel. Wij hebben daarom als enige sociale onderneming twee(!) verschillende theories of change neergezet, eentje over de circulaire economie en eentje over onze sustainable value chain.

Onze Oplossing

Bio-Based Circulair

Onze matrassen zijn duurzaam - in teelt, in productie, in gebruik én zelfs in de afvalfase. Wij werken bio-based circulair.

De founders, Arend en Marjolein, hebben zich sterk gemaakt voor een 100% matrasrecycling voor natuurlijke matrassen. Inmiddels heeft Bedaffair een unieke samenwerking met Matras Recycling Europe. Wij zijn het enige beddenbedrijf in Nederland dat mogelijkheden biedt voor het recyclen van de natuurlijke matrassen uit ons eigen assortiment. Elk onderdeel van het matras wordt gerecycled of hergebruikt. Bedaffair laat zien dat natuurlijke materialen op zeer veel fronten schoner, beter en duurzamer zijn dan de reguliere matrassen van fossiele grondstoffen. Zélfs in de afvalfase.

Lees hier mee over al onze natuurlijke stoffen.

Eerlijk, Lokaal & Ambachtelijk

Wij houden het eerlijk voor ieder mens en onze aarde, daarom is onze productie lokaal te vinden in Nederland of Duitsland. En betalen we onze leveranciers een eerlijke prijs, dit is gewaarborgd door ons eigen stakeholder screening proces en de keurmerken GOTS + Rainforest Alliance. Onze eigen harde werkers zorgen we ook met liefde en alle eerlijkheid voor. Ze krijgen standaard minimaal 1.5% meer dan het CAO loon, betaalde opleidingen of curssussen om zich te ontwikkelen, én elke werkdag een gratis biologische lunch, waarbij we als bedrijf elke keer 2 euro doneren voor vers fruit voor daklozen.

Daarnaast hebben we uitsluitend samenwerkingen met ambachtelijke werkplaatsen, om zo ook de kleine ondernemers te ondersteunen en ambachtelijke kwaliteit te behouden. Daarnaast houden we zo ook ons contact persoonlijk en direct, wij gaan namelijk minimaal 1 keer in het jaar op bezoek bij onze leveranciers. En nodigen we de agenten van onze leveranciers vaak uit in onze showroom voor een kopje koffie. Ook zorgen we ervoor dat de producten gecertificeerd zijn door duurzame keurmerken. Zo waarborgen we onze missie, kwaliteit, sociale belangen en ecologische waardes.