Wilde zijde matrastopper koel tussah zijden onderdeken

Wilde zijde matrastopper koel tussah zijden onderdeken

Matras oplegger katoen FIRENZE katoenen onderdeken wasbaar Prolana

Matras oplegger katoen FIRENZE katoenen onderdeken wasbaar Prolana

Dekmatras baby-kameelhaar wollen kameel onderdeken

Een uitzonderlijk zachte en hoge kwaliteit wollen dekmatras van baby kameelhaar. Het wollen vlies van het baby kameelhaar is laagje voor laagje opgebouwd en is daardoor bijzonder fijn en luchtig. Baby kameelhaar is zachter en flexibeler dan andere kameelhaar dekmatrassen of onderdekens. Baby kameelhaar komt van een jong kameel die voor het eerst ruit.

Dit baby-kameelhaar dekmatras of onderdeken wordt helemaal met de hand in Duitsland gemaakt. En dat is te zien en te voelen. De kwaliteit is zeer hoog. Een klein ambachtelijk bedrijf kamt de baby-kameelhaar, maakt het tot een vlies en daarna wordt het dekmatras of onderdeken met de hand gevuld en dichtgestikt.

Een diervriendelijk dekmatras of onderdeken, want kamelen ruien en verliezen hun vacht in het voorjaar. Onze kameelharen leverancier leeft op de Chinese hoogvlaktes. Door hoge temperatuurwisselingen heerst op de Chinese hoogvlaktes een extreem hard leefklimaat. Bij een voortdurend wisselende buitentemperaturen beschermt de vacht (de kameelharen) van de kameel tegen onderkoeling of oververhitting. De kameelharen zorgen voor een gelijkblijvende, lichaamstemperatuur. In het voorjaar ruien kamelen waarbij hun vacht loslaat. De herders verzamelen de haren en verkopen deze door voor verdere bewerking.

Kameelhaar

Nog %1 beschikbaar

Specificaties:

Merk: Bedaffair
Type: Kameelhaar onderdeken / dekmatras
Vulling: 100% baby-kamelenhaar
Hoes: Biologische katoen satijn
Geschikt voor: iedereen
Maten: Alle standaard maten (maak uw keuze hieronder) / maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op.
Comfort: Flexibel en sterk warmte- en vochtregulerend.

Onderhoud: Sla uw dekbed iedere ochtend terug. Regelmatig luchten.
Gebruik een molton en hoeslaken, zodat uw dekmatras of onderdeken zo schoon en droog mogelijk blijft.
Wasbaar: Nee

Het onderhoud van een baby-kamelenhaar dekmatras of onderdeken

Lucht uw baby-kamelenhaar dekmatras regelmatig (buiten), dan blijft het merkbaar frisser. Luchten is de allerbeste reiniging van dit dekmatras. Let daarbij op dat u het niet in de zon hangt, want de katoenen tijk kan ervan verbleken en de kameelhaar droogt ervan uit.

Baby-kameelhaar is nog niet wasbaar. Om baby-kameelhaar wasbaar te maken zijn schadelijke chemicaliën nodig. Mocht er onverhoopt een vlek in de tijk komen, probeer dan eerst de vlek te verwijderen met groene zeep, een ecologische vlekkenverwijderaar van Ecover of Traay of met ossengal zeep.

Hygiëne van het baby-kameelhaar dekmatras / onderdeken

Het dekmatras of onderdeken met baby-kamelenhaar is bijzonder hygiënisch, immers hoe droger men ligt of slaapt hoe beter. Bacteriën en huismijt hebben minder kans tot overleven. Ideaal voor huisstofmijt gevoelige mensen.

Meer informatie
levertijd 4 - 5 weken