Al ruim 12 jaar zijn topdekmatrassen / toppers een must have in de slaapwereld. De dunnere topdekmatras ligt op het gewone matras en worden toppers, opdekmatrassen of dekmatrassen genoemd. Een topdekmatras zorgt voor een hoger ligcomfort en een zachter gevoel, om lekkerder en dieper van te slapen. Er worden veel verschillende topdekmatrassen en toppers aangeboden. Dus welke is het meest geschikt voor jou? Dat hangt af van jouw lichaam en je wensen. Hier geven we je wat algemene informatie over toppers. Wil je meer persoonlijk en specifiek advies? Mail ons dan via info@bedaffair.nl of doe een belletje naar 023 – 3036897.

Waarom een topper?

Naast extra comfort en een diepere slaap is er een andere reden om een topper te overwegen. Door het gebruik van een natuurlijke topper van Bedaffair wordt het onderliggende matras beschermd en zal het een beduidend langere levensduur hebben omdat deze niet in aanraking komt met transpiratie of andere nare geurtjes en bacteriën. Een duurzame topper of topdekmatras maakt het verschonen van beddengoed ook nog is een stuk makkelijker door de soepelheid en lichtgewicht. Ook het luchten van het handelbare topdekmatras is daarom veel eenvoudiger. Bedaffair heeft zelfs een wasbare 100% paardenhaar topdekmatras in de collectie en volledig recyclebare natuurlatex toppers met een hoes van heerlijk tencel!

 natuurlatex topper recyclebaar bij bedaffair

Hieronder geven we tips om lekkerder te slapen of te liggen op jouw matras dankzij ecologische toppers!

Een te hard matras

Als jouw huidige matras te hard ligt, maar nog te goed en te nieuw is om deze te vervangen, dan zijn er toppers die het liggen comfortabeler maken zonder dat je een nieuw matras hoeft aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is een topdekmatras met een zachtere kern van fijne natuurlijke materialen. Zo krijgt u een zachter en duurzamer ligcomfort, een gezonde nachtrust en hoeft u niet direct een ander duur matras aan te schaffen. 

Bekijk hier duurzame natuurlijke toppers die jouw slaap aangenamer en zachter maken >

Een te zacht matras

Lig je vaak te zacht, en krijg je daarvan nek of rugklachten als je wakker wordt? Een te zacht matras geeft dan helaas te weinig ondersteuning aan het lichaam. Indien de zachtheid van het matras niet tè ernstig is, kan deze met een dikker topdekmatras die verstevigend werkt, iets steviger gemaakt worden. Gelukkig hoef je dan hopelijk niet je net nieuwe en te goede matras weg te gooien. Wat zorgt voor een duurzaam gebruik en een duurzame slaap! Investeer in jouw lichaam, jouw gezonde slaap, en ook in onze toekomst.

Bekijk hier verstevigende toppers voor op je matras >

Puntelasticiteit behouden

Voor de kenners onder ons, hebben wij tips om de puntelasticiteit van je matras optimaal te kunnen behouden. Voor een nog langer leven voor jouw matras. Wij adviseren een topdekmatras die de flexibiliteit van jouw matras niet afvlakt. Bijvoorbeeld, een dik paardenhaar topdekmatras wordt stugger met de jaren en kan de puntelasticiteit afvlakken. Bedaffair heeft fijne onderdekens en topdekmatrassen die de puntelasticiteit van jouw matras ondersteunen en bijdragen aan een heerlijk ligcomfort.

Bekijk hier de topdekmatrassen die geschikt zijn voor puntelastische matrassen >