Blog

 1. In de pers: Bedaffair komt met gerecyclede donzen dekbedden

  Bedaffair introduceert een 'Circular Down', een collectie dekbedden van gerecycled dons. De dekbedden zijn gemaakt van biologisch katoen en volledig gerecyclede dons en veren. “Dons is al veel duurzamer dan polyester. Door dons her te gebruiken wordt deze prachtige hoogwaardige grondstof niet meer verbrand”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, de grootste duurzame beddenwinkel.

  Lees meer »
 2. Bedaffair genomineerd voor een ‘Big Improvement Day Positivity Award’

  Bedaffair, gevestigd aan de Cruquiusweg 27a te Heemstede (bij Haarlem), is genomineerd voor een ‘Big Improvement Day (BID) Positivity Award’ in de categorie Meest Positieve Bedrijf. Mensen en bedrijven die in coronatijd voor mooie initiatieven zorgen, maken kans op de BID Positivity Award. En daarvoor zijn grootse prestaties vereist.
  Lees meer »
 3. In de pers: Polyester 97 procent hogere negatieve milieu- en klimaatimpact dan dons

  Een dekbed gevuld met polyester is veel slechter voor het klimaat en milieu dan een dekbed gevuld met dons. Dit blijkt uit een ‘life cycle analyse’ (LCA), een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. “Een enorme stap voorwaarts in het aantonen dat plastics, zoals polyester, buitengewoon schadelijk zijn voor het klimaat, het milieu en onze gezondheid”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, fabrikant van natuurlijke, bodemverrijkende, recyclebare matrassen en boxsprings.
  Lees meer »
 4. Online duurzaam matras kopen - Bedaffair biedt 60 dagen proefslapen

  Wilt u online een duurzaam matras kopen, dan wilt u geen risico lopen. Een goed matras is de basis van een goede nachtrust.

  Lees meer »
 5. Bedaffair finalist in de KVK Innovatie Top 100 2020

  Bij de bekendmaking op donderdag 26 november van KVK Innovatie Top 100 2020 is finalist Bedaffair uit Heemstede een van de honderd meest innovatieve mkb-bedrijven in Nederland. “De natuurlijke matrassen die wij produceren zijn duurzaam in teelt, productie, gebruik én in de afvalfase”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar van Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel in de Benelux. “We zijn trots en dankbaar!”

  Tijdens de KVK adviesdagen werden de finalisten donderdag 26 november bekend gemaakt. Een panel van innovatie-experts maakte een selectie uit bijna vierhonderd inzendingen. De provincie Noord-Holland en de sector ICT zijn het sterkst vertegenwoordigd in de 15de KVK Innovatie Top 100. Bij de KVK Innovatie Top 100 2020 worden mkb-bedrijven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

  Trots en dankbaar

  De jury van de KVK Innovatie Top 100 heeft

  Lees meer »
 6. Wol is een circulaire vezel. 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

  Wol is van nature een circulaire vezel. Dat is de reden dat Bedaffair de grootste collectie matrassen, toppers, dekbedden, kussens, kindermatrassen en campingmatjes heeft, die toegepast kunnen worden voor de circulaire economie. 

  De Ellen MacArthur Foundation heeft bepaald dat de circulaire economie is gebaseerd op de principes van het gebruikmaken van hernieuwbare grondstoffen, het voorkomen van afval en vervuiling, duurzaamheid en langer in gebruik zijn van producten en materialen (grondstoffen) en herstellen en verbeteren van de natuur en biodiversiteit (natuurlijke systemen).

  Waarom is wol een perfecte circulaire vezel

  Circulair en duurzaam design vraagt transparantheid vanaf het begin. Bijvoorbeeld waarom een matras een betekenisvolle positieve impact heeft in die van teelt, productie, gebruik en in de afvalfase. De volledige levenscyclus dus. We kunnen al onze natuurlijke materialen hierin belichten. Voor nu nemen we wol als voorbeeld. Waarom is wol, van nature, een circulaire vezel.

  100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar
  Er bestaat geen andere vezel, natuurlijk of gemaakt door de mens, dat de eigenschappen van wol kan evenaren.

  Verminderd afval en vervuiling
  Wol gebruikt 18% minder energie dan polyester en bijna 70% minder water dan katoen als je 100 sweaters zou produceren.

  De meest hergebruikte en gerecyclede vezel op de wereld
  Natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Wol is de meest hergebruikte en gerecyclede vezel van de wereld ten opzichte van de meest gebruikte textielvezels in de wereld.

  Wol is al circulair sinds 1813

  Al vanaf 1813 mogen we wol circulair noemen. In dit jaar ontwikkelde Benjamin Law een circulair proces. Hij gebruikte een gerecyclede wollen kledingstuk en combineerde dit met nieuwe wol om een nieuw materiaal te maken dat hij 'shoddy' noemde.

  Ondank dat innovatieve producten en processen sinds de 19e eeuw absoluut een lange weg hebben afgelegd, de principes zijn dezelfde. De postieve eigenschappen die wol van nature heeft, zoals 100% natuurlijk, hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en recyclebaar maken wol inherent aan circulair. Voor ons, als duurzaam ambachtelijk beddenproducent, is wol een essentiele grondstof om onze matrassen bij uitstek te ontwerpen voor en met een lange levensduur.

  Open loop recycling proces

  Wat erg gewaardeerd wordt in het open loop recycling proces is de onmogelijkheid

  Lees meer »
 7. In de pers: Slapen op een bed vol hennep

  In het artikel vertellen Bedaffair's eigenaren Marjolein en Arend Vaders persoonlijk over anekdotes, ervaringen, kennis en de bijzondere eigenschappen van natuurlijke materialen. Opgedaan in een kwart eeuw pionieren en innoveren in het produceren van ambachtelijk, handgemaakte, natuurlijke matrassen, bedden en beddengoed.

  Het artikel is geschreven door journalist Arnold Aarts en gepubliceerd in alle edities van het Noordhollands Dagblad, van Den Helder tot en met Leiden op zaterdag 24 oktober 2020.

  Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad online >>

  Lees meer »
 8. Hoe reinig je de lucht in huis - slaapkamer ventileren in corona tijd

  Hoe reinig je de lucht in huis - slaapkamer ventileren in corona tijdGoed ventileren is belangrijk voor schone lucht in huis. Onderzoek toont aan dat de lucht in huis 5x vuiler is dan buitenshuis, zelfs bij huizen in stedelijk gebied. De slaapkamer en kinderkamer blijken de meest vervuilde kamers te zijn. Is een huis goed te reinigen door alleen te ventileren? Of is dit slechts een deel van de oplossing?

  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurlijke materialen de lucht binnenshuis schoner maakt

  Wol is een complexe, natuurlijke vezel. En het heeft veel specifieke voordelen

  Lees meer »
 9. In de pers: Eigenaren Bedaffair komen met uitvinding: 100 procent recyclebare én bodemverrijkende matras

  Eigenaren Bedaffair Arend en Marjolein VadersNIET-AFBREEKBARE MATRASSEN JAARLIJKS SCHADEPOST VAN 2 MILJARD EURO VOOR MILIEU

  Elk jaar komen in Nederland 1,2 miljoen matrassen in de afvalstroom terecht. Veruit de meesten worden verbrand. “Deze niet-recyclebare matrassen leiden tot ernstige milieuschade en leveren jaarlijks een schadepost op van zo’n 2 miljard euro”, zeggen Marjolein en Arend Vaders, eigenaren van Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel uit de Benelux. Dankzij de kennis van ambachtelijk beddenmaken en natuurlijke materialen, puzzelden zij net zo lang totdat ze een volledig afbreekbaar matras uitgevonden hadden, die bovendien de bodem verrijkt en herstelt.

  Slechts 35 procent van de 1,2 miljoen afgedankte matrassen in

  Lees meer »
 10. 1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door Bedaffair

  1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door BedaffairIn februari 2020 won Bedaffair de GO!-NH Accelerator Sustainable Innovation van de Provincie Noord-Holland. Gedurende de coronatijd beleefden we een gekke tijd van extra veel drukte in de winkel en daarnaast het opzetten van een matrasrecycling die niet bestond. Recycling van natuurlijke matrassen! En daarmee brengt Bedaffair het 1e assortiment circulaire biobased matrassen gemaakt van hernieuwbare stoffen op de markt.

  Op 16 juni 2020, tijdens het grote online New Economy Now festival

  Lees meer »