Gezonde Lucht in de Slaapkamer zonder muffe geuren of zweetluchtjes

Je slaapkamer is de plek in huis waar je gemiddeld 25% van al je tijd doorbrengt. Logisch dat je dan een frisse en schone lucht wilt. Wij leggen uit hoe je vieze zweetgeuren of andere muffe geuren kan voorkomen én een gezonde lucht krijgt in de slaapkamer.

duurzame slaapkamer bij bedaffair

Tip 1: Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurlijke materialen de lucht binnenshuis schoner maakt

Binnenshuis komen giftige stoffen vrij uit chemische schoonmaakartikelen, vloerbedekking, verven, zitbanken, stoelen, bedden en matrassen. Deze zogeheten vluchtige organische stoffen (of VOS) ademen we in en kunnen via de huis opgenomen worden. Een aantal VOS stoffen, zoals formaldehyde, staan bekend als carcinogenen en worden in verband gebracht met ontwikkeling van kanker. Ook worden deze schadelijke stoffen gezien als risico bij de ontwikkeling van het ‘sick building syndrome’, ziekte gerelateerd aan de lucht in huis (binnenshuis).

Dit is een belangrijke reden om synthetische en chemische stoffen in huis te vermijden. Zo voorkom je giftige stoffen, maar ook vieze zweetluchtjes en een muffe geur. Dit komt doordat deze stoffen slecht kunnen ventileren. Vergelijk het maar met een de zweetgeur in een polyester blouse of een natuurlijke 100% linnen blouse. Nare geurtjes blijven veel langer hangen in deze chemische materialen.

Daarom maakt Bedaffair uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen. Kijk bijvoorbeeld naar onze wollen onderdekens. Wol is een erg gezond en circulair(!) vezel. Het heeft veel veel verschillende voordelen voor verschillende doeleinden, oftewel een super multifunctioneel vezel.

Maar wist je dat wol, bijvoorbeeld als beddengoed of in je matras, helpt bij het elimineren van schadelijke stoffen uit je slaapkamer? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wol zelfs de luchtkwaliteit sterk kan verbeteren in je huis!

Daarom maakt Bedaffair uitsluitend geberuik van schone, eerljike en natuurlijke materialen in haar producten.

Tip 2: Goede Ventilatie voor een schone lucht zonder muffe geurtjes in de slaapkamer

Goed ventileren is belangrijk voor een schone lucht in de slaapkamer. Onderzoek toont namelijk aan dat de lucht in huis 5x vuiler is dan buitenshuis, zelfs bij huizen in stedelijk gebied. De slaapkamer en kinderkamer blijken de meest vervuilde kamers te zijn. Dit komt weer door de vluchtige organische stoffen in synthetische materialen.

Zorg er dus altijd voor dat je raam op een kiertje staat en de deur van de slaapkamer ook. Zo behoud je circulatie van frisse lucht in de slaapkamer.

Om het bed zelf ook goed te blijven ventileren, is het belangrijk om niet altijd je bed strak op te maken. Zo kan de nieuwe frisse lucht namelijk niet goed bij je matras komen. Leg je dekbed dus lekker los of half open op je bed neer, zodat er genoeg ruimte voor ventilatie is.

Tip 3: Baking Soda als Natuurlijke Opfrisser

Baking Soda is de sleutel tot een duurzaam verfrisde slaapkamer. Deze puur natuurlijke stof ziet eruit als gewoon wit poeder, maar het heeft een reinigende werking. Natriumbicarbonaat is namelijk een zout dat zuren neutraliseert. Zuren die de oorzaak zijn van vieze luchtjes van bijvoorbeeld zweet in ons huis of slaapkamer.

Andere namen voor natriumbicarbonaat zijn baking soda, dubbelkoolzure soda, zuiveringszout, natriumwaterstofcarbonaat, sodium bicarbonate (Engels), baksoda, soda of E500.

Lees hier meer over het eenvoudige recept met baking soda >

 

Wil je graag meer informatie over de eigenschappen van natuurlijke materialen in jouw slaapkamer interieur? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op, wij geven altijd eerlijk en persoonlijk advies.