Welk dekbed past bij mij?

Het kiezen van een nieuw dekbed is persoonlijk. Ieder persoon heeft eigen wensen en behoeftes. Gemiddeld lig je 25 jaar van je leven onder een dekbed, én gaat een dekbed 5-8 jaar mee. Het is dus belangrijk hier goed over na te denken. Daarom geven onze bedden experts een aantal belangrijke tips voor het kiezen van het juiste dekbed voor jou. Benieuwd naar specifiek advies? Neem vooral contact met ons op, onze authentieke ambachtelijke beddenmakers staan voor je klaar met hun advies.

Wat is het beste materiaal voor een dekbed?

Donzen dekbed

Van alle dekbed materialen is dons het beste in staat je lichaamswarmte op een behaaglijke manier vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie als normaal goedkoop dons, dit dons is namelijk met de hand geselecteerd op de kwaliteit en duurzaamheid. Het neemt nachtzweet sneller op en laat het ook weer snel verdampen. Een donzen dekbed voelt licht, luchtig aan en valt soepel. Bedaffair gebruikt donzen dekbedden met het Downpass keurmerk of recycled donzen dekbedden. Voor verantwoord, duurzaam en diervriendelijk dons.

Bekijk de donzen dekbedden

Wollen dekbed

Wol is iets zwaarder dan dons. Sommige mensen vinden het fijn om echt wat gewicht te voelen van hun dekbed, dat is ook het grootste voelbare verschil. Wol is een circulair natuurlijk materiaal, en heeft veel bijzondere eigenschappen. Een wollen dekbed is isolerend en heeft het beste ademende kwaliteit. Wol is heerlijk warm in de nacht. Een wollen dekbed vormt zich minder naar je lichaam dan een donzen dekbed, maar ligt eerder bovenop je, waardoor een heerlijk warm holletje onder de dekens ontstaat.

Bekijk de wollen dekbedden

Tencel dekbed

Bedaffair's Tencel/Lyocell dekbedden zijn de eerste dekbedden met een vulling van 100% tencel. Een dekbed van tencel of lyocell is 100% plantaardig, want het bestaat volledig uit eucalyptushout (FSC gecertificeerd). Perfect voor een vegan lifestyle en slaapkamer. De hoge vochtopname en snelle verdamping van een tencel dekbed geeft ook nog is optimaal slaapcomfort, zelfs bij sterke temperatuurwisseling. Het tencel dekbed ademt samen met jou tijdens je slaap en geeft een constant aangename temperatuur in de slaapkamer. Geen overmatig zweten meer of klamheid 's nachts. Tencel is zacht als zijde, koel als linnen, comfortabel en warm als wol.

Bekijk de tencel dekbedden

Hennep dekbed

Een dekbed van hennep voelt comfortabel en zacht aan, het geeft meer ondersteuning dan katoen. Hennep reguleert vocht ook veel beter dan katoen, kapok of tencel. Waardoor het unieke ventilerende kwaliteiten heeft. Dit geeft een stabiele en aangename temperatuur tijdens het slapen. Tijdens warme nachten of nachtzweet klachten, reguleert hennep de hitte goed. Dat zorgt voor een heerlijke aangename en droge nacht.

Naast dat het een bewuste, duurzame (klimaaatpositieve!!) keuze is, beschikt hennep ook nog over een aantal opmerkelijke en fijne eigenschappen. De meest wonderlijke eigenschap van hennep is dat het een natuurlijk afweersysteem heeft tegen bacteriën en schimmels. Zelfs als het langdurig nat is. Een dekbed of kussen van hennep blijft dus altijd fris en schoon.

Bekijk de hennep dekbedden

Kameelhaar dekbed

Een kameelharen dekbed is een dekbed van bijzondere luxe. Een kameelharen dekbed is één van onze zachtste en soepele materialen. In verhouding met een wollen, hennep en katoenen dekbed is kamelen haar soepeler en flexibeler. Daarnaast is de temperatuurregeling uitstekend, dit komt door het isolerend vermogen van de haarvezels. Dankzij de fijne, zachte structuur is het dekbed zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kamelenhaar een perfecte vochtregulatie.

Bekijk de kameelhaar dekbedden

Welk duurzaam dekbed is het beste tegen overmatig nachtzweet?

Voor mensen die vaak last hebben van nachtzweet, is het belangrijk om een dekbed te nemen die uitermate goed is in het regulieren van de lucht en temperatuur. Maar ook een dekbed die licht en soepel op het lichaam valt. Zo slaap je heerlijk luchtig, zonder klam wakker te worden 's nachts. Onze slaap experts adviseren daarom de volgende debedden bij deze slaapklacht:

Lente / herst of zomerdekbed

De warmteklasse van het dekbed hangt af van hoe veel last je hebt van nachtzweet en hitte tijdens je slaap. Hoe sneller je het warm hebt hoe lichter en dunner het dekbed moet zijn. Een zomerdekbed is dan de perfecte optie. Maar wil je graag wel een beetje warmte hebben, met goede ventilatie? Kies dan voor een lente / herfst dekbed met natuurlijke materialen.

Kameelhaar, hennep of dons

De beste dekbedden voor mensen die het gauw warm krijgen tijdens hun slaap zijn kameelhaar, hennep of donzen dekbedden. Alledrie de materialen bevatten een hoogwaardig comfort en hebben uitstekende vocht en temperatuur regulerende kwaliteiten.

Welk dekbed is het beste voor meer warmte?

Heb je het vaak koud in bed? Of lig je vaak onder 3 dekens en plaids voor meer warmte? Dan is het een slimme keuze om te investeren in een warm dekbed van premium kwaliteit. Dankzij de hoogwaardige natuurlijke materialen zal het dekbed nooit te warm worden, en zeker niet te koud. Dit is te danken aan de ventilerende en ademende kwaliteiten. De volgende dekbedden zijn perfect voor slapers te het snel koud hebben in bed:

Winterdekbedden of 4-seizoensdekbedden

Voor een lekker warme nacht is het belangrijk om de juiste warmteklasse dekbed uit te kiezen. Daarom is het belangrijk om hier te kiezen voor een dik 4-seizoensdekbed. Dit wordt ook wel een winterdekbed genoemd. De combinatie van deze juiste dikte en natuurlijke materialen zorgen voor een ideale nachtrust.

Scheerwol en kameelwol dekbed

Het juiste en warmste dekbed binnen de 4-seizoenen dekbedden zijn scheerwol of kameelwol dekbedden. De temperatuurregeling van wol en kameelwol is uitstekend, dit komt door het isolerend vermogen van de haarvezels. Dankzij de fijne, zachte structuur is het dekbed zacht, soepel en warm tegelijk.

Neem contact op met onze bedden experts voor persoonlijk advies