Evenementen

 1. Bedaffair genomineerd voor een ‘Big Improvement Day Positivity Award’

  Bedaffair, gevestigd aan de Cruquiusweg 27a te Heemstede (bij Haarlem), is genomineerd voor een ‘Big Improvement Day (BID) Positivity Award’ in de categorie Meest Positieve Bedrijf. Mensen en bedrijven die in coronatijd voor mooie initiatieven zorgen, maken kans op de BID Positivity Award. En daarvoor zijn grootse prestaties vereist.
  Lees meer »
 2. Bedaffair finalist in de KVK Innovatie Top 100 2020

  Bij de bekendmaking op donderdag 26 november van KVK Innovatie Top 100 2020 is finalist Bedaffair uit Heemstede een van de honderd meest innovatieve mkb-bedrijven in Nederland. “De natuurlijke matrassen die wij produceren zijn duurzaam in teelt, productie, gebruik én in de afvalfase”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar van Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel in de Benelux. “We zijn trots en dankbaar!”

  Tijdens de KVK adviesdagen werden de finalisten donderdag 26 november bekend gemaakt. Een panel van innovatie-experts maakte een selectie uit bijna vierhonderd inzendingen. De provincie Noord-Holland en de sector ICT zijn het sterkst vertegenwoordigd in de 15de KVK Innovatie Top 100. Bij de KVK Innovatie Top 100 2020 worden mkb-bedrijven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

  Trots en dankbaar

  De jury van de KVK Innovatie Top 100 heeft

  Lees meer »
 3. In de pers: Slapen op een bed vol hennep

  In het artikel vertellen Bedaffair's eigenaren Marjolein en Arend Vaders persoonlijk over anekdotes, ervaringen, kennis en de bijzondere eigenschappen van natuurlijke materialen. Opgedaan in een kwart eeuw pionieren en innoveren in het produceren van ambachtelijk, handgemaakte, natuurlijke matrassen, bedden en beddengoed.

  Het artikel is geschreven door journalist Arnold Aarts en gepubliceerd in alle edities van het Noordhollands Dagblad, van Den Helder tot en met Leiden op zaterdag 24 oktober 2020.

  Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad online >>

  Lees meer »
 4. 1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door Bedaffair

  1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door BedaffairIn februari 2020 won Bedaffair de GO!-NH Accelerator Sustainable Innovation van de Provincie Noord-Holland. Gedurende de coronatijd beleefden we een gekke tijd van extra veel drukte in de winkel en daarnaast het opzetten van een matrasrecycling die niet bestond. Recycling van natuurlijke matrassen! En daarmee brengt Bedaffair het 1e assortiment circulaire biobased matrassen gemaakt van hernieuwbare stoffen op de markt.

  Op 16 juni 2020, tijdens het grote online New Economy Now festival

  Lees meer »
 5. Winactie: het 1e Circulaire biobased matras van Nederland t.w.v. € 1145!

  1e Circulaire biobased matras gemaakt van hernieuwbare grondstoffenZou jij heerlijk willen slapen op een handgemaakt Circulair Biobased Vegan matras? Dat kan! Bedaffair geeft één Circulair Biobased Vegan matras gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, ter waarde van € 1.145,-, weg. Wil jij deze winnen? Kijk dan snel op onze Instagram of LinkedIn pagina.

  Wij vinden het weer tijd voor DUURZAME INNOVATIES. Dinsdag 16 juni zullen wij onze circulaire biobased matrassen assortiment gemaakt van hernieuwbare grondstoffen lanceren op het grote online #neweconomyfestival lanceren.

  Er is echter een probleem. Wij hebben nog geen naam voor dit nieuwe matras. En misschien kun jij ons daarbij helpen. Als dank

  Lees meer »
 6. Bedaffair in Het Parool

  Jazeker, afgelopen week in de duurzame bijlage van het Parool. Omdat niet iedereen de krant koopt of leest maar toch heel graag wil lezen wat die woensdag in de bijlage van het Parool stond geschreven over Bedaffair, hierbij op verzoek een foto van ons verhaal & de nieuwste innovaties!

  Bedaffair in de duurzame bijlage van het Parool

  Lees meer »
 7. Bedaffair opent grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

  Afgelopen december 2019 heeft Bedaffair de grootste ecologische beddenwinkel in Nederland geopend. In onze 800m2 showroom te Heemstede geven onze ervaren adviseurs, deskundig en gepersonaliseerd advies over matrassen, bedbodems, kussens en dekbedden. Uiteraard is álles 100% eco. Ieder mens is uniek, qua proporties, gewicht, slaaphouding en slaapvoorkeuren. Daarom is er geen matras–bed combinatie of boxspring dezelfde bij Bedaffair. Elk natuurlijk slaapsysteem wordt individueel getest en gevoeld door de consument waardoor deze een weloverwogen keuze kan maken.

  Bedaffair grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

  Betaalbaar biologisch slaapcomfort

  De in massa aangeboden matrassen

  Lees meer »
 8. Sociaal ondernemen vanuit persoonlijk initiatief. In Zuid-Afrika

  Sociaal ondernemen vanuit persoonlijk initiatief. In Zuid-Afrika.Bedaffair is een uniek bedrijf. Al 25 jaar zijn de eigenaren pionier en specialist in natuurlijk slapen, maatschappelijk ondernemen en ecologie. Waarbij gestreefd wordt naar een zo groot mogelijk effect op een gezonde, leefbare aarde en (dus) toekomst voor iedereen. Eerlijke producten, eerlijke prijzen; voor iedereen in de handelsketen. Op een onverwacht moment kwamen we in aanraking met Zuid-Afrika. Niet als eigenaar, maar via onze klantenservicemedewerker Cynthia. Haar bijzondere reis, studie en zeer unieke initiatief om de allerjongsten van een sloppenwijk in Zuid-Afrika te helpen.

  Onze jongste medewerker, Cynthia Vaders (20 jaar), is al een paar maanden op reis in het grote, wilde, prachtige Zuid Afrika. Naast de mooiste natuur en interessante cultuur, ziet ze ook veel (extreme) armoede en slecht onderwijs. Veel mensen weten het wel, het armoede probleem in Afrika. Geen drinkbaar water uit de kraan, containers of tenten als huisjes en veel kinderen zonder schoenen, onvoldoende medische zorg of educatie.

  Elke dinsdag werkt ze als vrijwilliger in een kinderdagopvang in de sloppenwijk Nemato te Port Alfred, waar ze de armoede van dichtbij ziet en voelt. Naast de studie Hospitality management die ze volgt te Stenden in Nederland en Zuid Afrika, is Cynthia op eigen initiatief een ‘social entrepeneurship’ project gestart. Het zien van volwassenen en kinderen die in verschrikkelijke omstandigheden wonen en leven, de enorme tragiek van extreme armoede heeft haar besloten om een steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor de allerjongsten in een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk.

  Peter Pan kinderdagopvang in sloppenwijk

  In de sloppenwijken (townships) van Zuid-Afrika is het een heel andere wereld dan de Zuid-Afrikaanse stad of dorp daarbuiten. Zo ook bij sloppenwijk kinderdagopvang initiatieven. Veelal initiatieven die vaak door vrouwen genomen worden. Bijvoorbeeld de kinderdagopvang in de sloppenwijk Nemato te Port Alfred. Hier worden 80 kinderen liefdevol opgevangen door 3 leidsters, die zich voor € 0,65 cent per dag, 5 dagen in de week zich met hart en ziel inzetten. De vrouwen van de Peter Pan kinderdagopvang proberen alle 80 kinderen een start te geven in leren lezen, tellen en schrijven. Ze leren de kindjes onderling samen te werken, samen te spelen en ze proberen de kinderen te helpen, met ieders individuele, thuissituatie. Op deze manier proberen deze hartelijke en lieve vrouwen van de Peter Pan kinderdagopvang de jongste kinderen uit de sloppenwijk een goede start te geven ter voorbereiding van de onzekere toekomst in dit, in zekere mate, ontwikkelingsland.

  Peter Pan kinderdagopvang in sloppenwijk  Peter Pan kinderdagopvang leidsters in sloppenwijk

  Hulpvraag en doelstelling

  Het doel van onze collega is om de kinderen meer hygiëne te geven, educatiemateriaal, buiten speelgoed en speelruimte zoals kinderen horen te hebben. Het andere doel, gebaseerd op een lange termijn doelstelling, is verbeteringen aan te brengen. Verbeteringen bij het helpen van (financiële) administratie en marketing om de cash flow te verbeteren voor de vrouwen van de kinderdagopvang. De opvang heeft namelijk zo enorm veel kinderen (80), een minimale omzet en geldstroom dat het bedrijf een grote kans heeft failliet te gaan. De prijs die de ouder per kind moet betalen is namelijk bijzonder laag, aangezien de armoede van de ouders in de sloppenwijk zo hoog zit. Dus hierdoor heeft wat hulp met papierwerk absoluut veel waarde.

  Bedaffair helpt mee

  Dit is natuurlijk ook een prachtig doel en project waar Bedaffair

  Lees meer »
 9. Probeer een Bedaffair of Skoon bed uit in een hotel of B&B

  Slaap is de essentiële basis voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Belangrijke uitgangspunten zijn dan het gebruik van natuurlijke materialen, traditioneel ambachtelijk vakmanschap en het achterlaten van een zo klein mogelijke voetafdruk. 

  Echter zonder concessies te doen op uitstraling, kwaliteit en comfort. Dus gewoon mooie, gezonde slaapproducten zonder chemische luchtje.

  Ervaar Bedaffair en Skoon zelf. Kies voor een optimale Bedaffair of Skoon beleving en reserveer in één van de Bed & Breakfasts of hotel die een of meerdere kamers hebben ingericht met Bedaffair bedden en Skoon boxsprings.

  Een paar voorbeelden van Bed & Breakfasts en hotel waar je slapen op een Bedaffair of Skoon bed kunt ervaren: 

  Probeer een Bedaffair of Skoon bed uit in een hotel of B&B

  Lees meer »
 10. PuurFair 2016 met Bedaffair in Westergasfabriek te Amsterdam

  PuurFair 2016 met Bedaffair in Westergasfabriek te Amsterdam

  De tweede editie van dè beurs voor inspiratie, informatie en ideeën voor een duurzaam leven ‘PuurFair’ vindt plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam. Tegelijk met het drukbezochte Neighbourfood market laten op 18 september tientallen duurzame ondernemers hun ecologische en biologische producten zien aan het publiek.

  Op de pleinen energie, bouwen, wonen, voeding, crowdfunding, mobiliteit en lifestyle krijgen naar verwachting 2000 en 3000 bezoekers handreikingen voor een duurzame leefstijl.

  Deelnemers Puurfair 2016Deelnemers van de PUURFAIR 2016

  Op ieder themaplein is wel iets te doen. Zo neemt het Amsterdamse Bedaffair een deel van de prachtige collectie massief houten bedden en biologische matrassen mee. Welke sfeervol worden opgemaakt met heerlijk zacht biologisch beddengoed. Ook de unieke matrassen met houten binnenvering ontbreken niet. U mag ze komen voelen en proberen. Ook Bedaffair’s unieke biologische èn composteerbare (in eigen tuin) kindermatrassen zijn aanwezig met een zeer aantrekkelijke beursaanbieding.

  Elk product van Bedaffair’s collectie wordt lokaal met de hand gemaakt, uitsluitend op order. Uiteraard verwerkt Bedaffair uitsluitend ecologische of biologische grondstoffen die bijdragen aan een gifvrij slaapklimaat èn volledig recyclebaar of composteerbaar zijn en een volledige kringloop sluiten.

  - Kijk hier voor de complete deelnemerslijst

  Lees meer »
Pagina