Evenementen

 1. Bedaffair ontmoet Kate Raworth tijdens Amsterdam Donut Dagen

  Afgelopen donderdagavond heeft Cynthia Vaders, PR & Communicatie Manager bij Bedaffair, een inspirerende pitch én statement gegeven tijdens het Donut Pionier Event Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. CEO en Co-founder Marjolein Vaders heeft de interessante vragen die voortkwamen vanuit de Q&A uit de zaal beantwoord.

  Voorafgaand aan het evenement te Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, kwam Oxford Doughnut econome Kate Raworth onverwachts kort kennis maken met het Bedaffair team.

  De founders van Bedaffair, Marjolein en Arend Vaders, zijn sinds 1994 pioniers op het gebied van ecologische matrassen en bedden. Zij innoveerden met matrassen en bedden gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Een product dat niet bestond noch waar geen vraag naar was. Matrassen en bedden gemaakt van

  Lees meer »
 2. KvK Innovatie Top 100 2021 Bedaffair klimaatpositief beddengoed

  Bedaffair innoveert met klimaatpositief beddengoed en heeft zich met deze innovatie ingeschreven voor de KvK Innovatie Top 100 2021.

  Voor Bedaffair is hennep dé textielvezel van de toekomst. Met de lancering van BIO-HENNEP dekbedden en onderdekens wil Bedaffair bijdragen aan een uitgeslapen, duurzame, schonere, betere, socialere, eerlijkere en plasticvrije wereld.

  In 2020 schreef Bedaffair zich in voor de KvK Innovatie Top 100 2020 waarbij we de 33ste plek veroverden met onze circulaire biologische matrassen en circulaire boxsprings.

  Slaapgenot BIO-HENNEP dekbedden en onderdekens van Bedaffair

  Waar synthetische (plastic) textiel (synthetische polyester dekbedden en onderdekens) vocht insluit en daardoor benauwd, ongemakkelijk aanvoelt is het ook gevoelig voor schimmelgroei. Een risico voor de gezondheid.

  Hennep neemt vocht op en laat het makkelijk los. Het is een ademende vezel. Dit brengt koelte als het warm is en warmte als het koel is. Daarentegen is de vezel van nature schimmelwerend, antibacterieel en het neemt geen geurtjes aan. De vezel blijft schoon, ook in gebruik. De BIO-HENNEP dekbedden van Bedaffair bieden soepel, aangenaam en heerlijk slaapcomfort.

  Waar innoveert Bedaffair met hennep beddengoed?

  Textiel staat op nummer zeven van de meeste vervuilende producten op aarde. Om deze vervuiling te stoppen neemt Bedaffair actie en introduceert en innoveert met 'oude’, vernieuwende plantaardige vezels. Onder textiel valt niet alleen kleding. Dekbedden, bedlinnen maar ook matrashoezen (tijken) vallen onder 'textiel', omdat deze gemaakt worden van garens en van deze garens worden stoffen geproduceerd. Stoffen die in de textielbranche worden gebruikt om kleding maar ook dekbedden, bedlinnen en matrashoezen te maken. Voor een deel valt de beddenindustrie dus ook onder de textielindustrie.

  - Plastic in beddengoed
  Recycling van synthetische dekbedden is onmogelijk. Alle synthetische dekbedden belanden op de vuilstort en vervuilend de bodem en het grondwater voor honderden jaren. Immers polyester (plastic) komposteert niet. Daarnaast is de pr

  Lees meer »
 3. Bedaffair bij bijeenkomst film / initiatief Reaction VPRO

  Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint VPRO filmmaker Kees Brouwer zijn eigen keten: de Reaction.

  Wat willen we nog minder?

  Wat als er een winkelketen was waarin geen filiaal hetzelfde is? En waarin het maken van iets moois en duurzaams belangrijker is dan het maken van winst? Een remedie tegen onze verslaving aan groei, dat is de ‘Reaction’ volgens VPRO documentairemaker Kees Brouwer. Het moet een keten worden van ondernemers, ambachtslieden, ontwerpers, kunstenaars, boeren, koks, en noem maar op, die zich willen verenigen om een robuuste tegenhanger van het grootkapitaal te vormen. Want, zo vindt Kees, iedereen heeft recht op kwaliteit en duurzaamheid.

  Zoals Bedaffair's bedden van Nederlandse bodem die een leven lang meegaan, truien die een leven lang meegaan, een fiets gemaakt van oude fietsen, chocoladepasta van Nederlandse bodem. Het is zomaar een greep uit het Reaction assortiment.

  Zondag 19 september was Bedaffair bij de eerste bijeenkomst van Reaction

  De Groene Afslag in Laren is een bijzondere plek. Het is een oud kazerneterrein aan de Bussumerheide, omgedoopt tot de dorpspomp voor veranderaars. Op deze zondag vond voorafgaand aan de bijeenkomst een biologische markt plaats. Voor de bijeenkomst waren er mensen uitgenodigd die iets gingen vertellen over het organiseren van een keten. Ook werd deze dag gebruikt om de eerste stap te zetten naar het formaliseren van de beweging. Dat zal gebeuren in de vorm van een ‘stichting in oprichting’. Een bijzonder moment waar Bedaffair bij was.

  Bedaffair's bijzondere verhaal op camera

  Op de bijeenkomst konden de nieuwe 'filiaalhouders' worden gefilmd. Toen het Bedaffair team hun verhaal

  Lees meer »
 4. Bedaffair in RTL4 programma Hey Baby

  Bedaffair in TV-programma Hey Baby van RTL4Binnenkort het debuut van Bedaffair op de Nederlandse TV. In maar liefst 2 afleveringen van RTL4 programma Hey Baby zal Bedaffair te zien zijn.

  Gisteren, 23 augustus 2021, vonden opnames plaats voor hét nieuwe familieprogramma Hey Baby van RTL4. In de 800 m2 showroom van Bedaffair te Heemstede (Haarlem) verwelkomden wij de volledige cameraploeg en werd de showroom omgetoverd tot filmset.

  Beste kindermatras, inrichten gezonde kinderkamer en meer

  Presentatrice en co-producer Caroline Pluym en Marjolein Vaders, duurzaam slaapspecialist sinds 1994, co-founder en CEO Bedaffair, bespraken samen interessante tips en weetjes over duurzame kindermatrasjes. Dat bewust nadenken over de inrichting van een gezonde kinderkamer geen overbodige luxe is. Én ook het nieuwste v

  Lees meer »
 5. Impact onderneming Bedaffair spreekt op interieur evenement C-Bèta

  CEO en co-founder van Bedaffair, Marjolein Vaders, gaf een powerpitch en sprak op het bio-based interieur evenement van C-Bèta te Hoofddorp. Bedaffair wordt als koploper en impact onderneming gezien en erkend door vele organisaties. Bedaffair is de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux en fabrikant van 's werelds eerste circulaire biologische matrassen en boxsprings. Duurzaam in teelt, in productie, in gebruik én in de afvalfase.

  Lees meer »
 6. Bedaffair genomineerd voor een ‘Big Improvement Day Positivity Award’

  Bedaffair, gevestigd aan de Cruquiusweg 27a te Heemstede (bij Haarlem), is genomineerd voor een ‘Big Improvement Day (BID) Positivity Award’ in de categorie Meest Positieve Bedrijf. Mensen en bedrijven die in coronatijd voor mooie initiatieven zorgen, maken kans op de BID Positivity Award. En daarvoor zijn grootse prestaties vereist.
  Lees meer »
 7. Bedaffair finalist in de KVK Innovatie Top 100 2020

  Bij de bekendmaking op donderdag 26 november van KVK Innovatie Top 100 2020 is finalist Bedaffair uit Heemstede een van de honderd meest innovatieve mkb-bedrijven in Nederland. “De natuurlijke matrassen die wij produceren zijn duurzaam in teelt, productie, gebruik én in de afvalfase”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar van Bedaffair, de grootste duurzaamste beddenwinkel in de Benelux. “We zijn trots en dankbaar!”

  Tijdens de KVK adviesdagen werden de finalisten donderdag 26 november bekend gemaakt. Een panel van innovatie-experts maakte een selectie uit bijna vierhonderd inzendingen. De provincie Noord-Holland en de sector ICT zijn het sterkst vertegenwoordigd in de 15de KVK Innovatie Top 100. Bij de KVK Innovatie Top 100 2020 worden mkb-bedrijven beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

  Trots en dankbaar

  De jury van de KVK Innovatie Top 100 heeft

  Lees meer »
 8. In de pers: Slapen op een bed vol hennep

  In het artikel vertellen Bedaffair's eigenaren Marjolein en Arend Vaders persoonlijk over anekdotes, ervaringen, kennis en de bijzondere eigenschappen van natuurlijke materialen. Opgedaan in een kwart eeuw pionieren en innoveren in het produceren van ambachtelijk, handgemaakte, natuurlijke matrassen, bedden en beddengoed.

  Het artikel is geschreven door journalist Arnold Aarts en gepubliceerd in alle edities van het Noordhollands Dagblad, van Den Helder tot en met Leiden op zaterdag 24 oktober 2020.

  Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad online >>

  Lees meer »
 9. 1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door Bedaffair

  1e Circulaire biobased matrassen assortiment ter wereld gelanceerd door BedaffairIn februari 2020 won Bedaffair de GO!-NH Accelerator Sustainable Innovation van de Provincie Noord-Holland. Gedurende de coronatijd beleefden we een gekke tijd van extra veel drukte in de winkel en daarnaast het opzetten van een matrasrecycling die niet bestond. Recycling van natuurlijke matrassen! En daarmee brengt Bedaffair het 1e assortiment circulaire biobased matrassen gemaakt van hernieuwbare stoffen op de markt.

  Op 16 juni 2020, tijdens het grote online New Economy Now festival

  Lees meer »
 10. Winactie: het 1e Circulaire biobased matras van Nederland t.w.v. € 1145!

  1e Circulaire biobased matras gemaakt van hernieuwbare grondstoffenZou jij heerlijk willen slapen op een handgemaakt Circulair Biobased Vegan matras? Dat kan! Bedaffair geeft één Circulair Biobased Vegan matras gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, ter waarde van € 1.145,-, weg. Wil jij deze winnen? Kijk dan snel op onze Instagram of LinkedIn pagina.

  Wij vinden het weer tijd voor DUURZAME INNOVATIES. Dinsdag 16 juni zullen wij onze circulaire biobased matrassen assortiment gemaakt van hernieuwbare grondstoffen lanceren op het grote online #neweconomyfestival lanceren.

  Er is echter een probleem. Wij hebben nog geen naam voor dit nieuwe matras. En misschien kun jij ons daarbij helpen. Als dank

  Lees meer »
Pagina