Gezondheid

 1. Hoe reinig je de lucht in huis - slaapkamer ventileren in corona tijd

  Hoe reinig je de lucht in huis - slaapkamer ventileren in corona tijdGoed ventileren is belangrijk voor schone lucht in huis. Onderzoek toont aan dat de lucht in huis 5x vuiler is dan buitenshuis, zelfs bij huizen in stedelijk gebied. De slaapkamer en kinderkamer blijken de meest vervuilde kamers te zijn. Is een huis goed te reinigen door alleen te ventileren? Of is dit slechts een deel van de oplossing?

  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurlijke materialen de lucht binnenshuis schoner maakt

  Wol is een complexe, natuurlijke vezel. En het heeft veel specifieke voordelen

  Lees meer »
 2. Slecht slapen tijdens overgang; Tips om te slapen met overgangsklachten

  Slecht slapen tijdens overgang; Tips om te slapen met overgangsklachtenAls je in de overgang komt verandert er van alles in lichaam en geest. Slecht slapen, opvliegers en badend in het zweet wakker worden, zijn de meest benoemde overgangsklachten bij ons in de winkel. Gelukkig zijn er een aantal effectieve oplossingen voor de meest voorkomende overgangsklachten.

  Het belangrijkste vrouwelijke hormoon, oestrogeen, daalt tijdens de overgang sterk. En deze daling brengt nogal wat onvoorspelbaarheid met zich mee. Tijdens de overgang kun je allerlei klachten krijgen, maar welke overgangsklachten je precies krijgt is niet te zeggen. De één wordt vergeetachtiger, de ander krijgt veel opvliegers, ook kan angst of onrust je opeens overvallen. Of slechter slapen of het inslapen wordt moeilijker. Hoe kom je zo gezond en comfortabel door de overgang. We helpen je met een aantal praktische tips.

  Onderzoek geeft aan ca 2 miljoen Nederlanders slaap- of kalmeringstabletten gebruiken, waarvan 2/3 vrouwen zijn. Begrijpelijk, want de vrouwelijke hormonen dansen door de menstruatiecyclus maandelijks behoorlijk op en neer. Desondanks: slaap is niet iets waar je geen invloed op hebt. Slaap is juist iets waar je absoluut iets over te zeggen hebt.

  Slapen, overgang en hormonen

  Hormonen worden door verschillende organen in je lichaam geproduceerd, zoals je bijnieren, schildklier, eierstokken (of testikels) en alvleesklier. Hormonen behoren dus niet tot één orgaan, maar tot een complexe samenwerking van verschillende organen. En dat is wat het lastig maakt om het evenwicht te herstellen in de overgang.

  Bij slecht slapen maak je te weinig melatonine en/of groeihormoon aan, belangrijke slaaphormonen. Ze zijn belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem, het zenuwstelsel, vermindering van stress, afbraak van vetcellen en het goed functioneren van de hersenen. Kortom een goede slaap is essentieel voor je gezondheid.

  Melatonine is het slaaphormoon dat wordt aangemaakt als het donker wordt. Het is een krachtige antioxidant dat vrije radicalen opruimt en zelfs in staat is de celdeling van kankercellen te vertragen.

  Groeihormoon is de ‘reparateur’ van al je lichaamscellen die ook ’s nachts zijn werk doet. Groeihormoon zorgt voor opbouw van je spiercellen en afbraak van vetcellen.

  Er zijn stoffen en producten in ons huis die onze hormonen kunnen verstoren. Wil je hier meer over weten? Dan vind je hier meer informatie >

  Tips! Een goede slaap is belangrijk en wij gaan je helpen

  Op slaap hebben we invloed. Echt! Je kunt er veel aan doen om goed te slapen. We zijn allemaal anders, maar onze hormonen werken toch allemaal een beetje hetzelfde. Onderstaande tips zijn erop gericht je hormonen beter in evenwicht te brengen waardoor je beter zult slapen. Probeer en test ze uit, zo vaak als je kunt. Als we jong zijn kunnen we overal slapen en onder (bijna) alle omstandigheden. Na je 40ste wordt dat een heel ander verhaal. Goed slapen wordt nu een doe-ding!

  De beste tips voor een goede slaap

  Voeding

  Zorg voor gezonde voeding die je hormonen in balans brengt waardoor je beter zult gaan slapen. Vermijd te veel hitte in je stofwisseling. Vermijd kruiden en voedingsmiddelen die sterk verhittend werken, zoals scherpe en/of verwarmende specerijen, zoals gember en pepers. Vermijd producten als alcohol, koffie en chocola (ja echt, sorry). Dit zijn voedingsmiddelen die opvliegers activeren.

  Kruiden: verkoelend en ondersteunend

  Ondersteun je lichaam met kruiden die je voeden en helpen, zoals paardenbloem en melisse. Gebruik verkoelende kruiden voor de hormoonhuishouding die opvliegers in de overgang kunnen helpen dempen, zoals salie, akkerhoningklaver en hop.

  Drink veel water

  Drink ruim voldoende water of échte

  Lees meer »
 3. Huisstofmijt allergie – slaapkamer - bouwbiologie

  Huisstofmijt allergie – slaapkamer - bouwbiologieIs er bij u of uw kind een allergie voor huisstofmijt vastgesteld? Geen paniek. Met onze tips en adviezen kunt u de huisstofmijt onder controle krijgen. Houdt er rekening mee dat huisstofmijt voor 100% uit uw omgeving verdrijven een onmogelijk voornemen is. Dit zal niemand lukken, hoe goed u ook uw omgeving zal reinigen en schoonmaken. Beter dan uw best, kunt u gewoon niet doen.

  Als eerste bent u geholpen om in alle rust vast te stellen wat uw lichaam of het lichaam van uw kind verdraagt en waar de duidelijke stop signaal wordt gegeven. Per allergie gevoelige mens, kan deze grens anders zijn.

  Waar leeft een huisstofmijt van?

  Een huisstofmijt vindt warmte en vocht ideaal. Een temperatuur van 20

  Lees meer »
 4. Rugklachten

  Rugklachten in de nacht of bij het opstaanRugklachten

  Rugpijn, knieklachten en problemen in de erogene zône.

  Wat hebben rugklachten, knieklachten en problemen in de erogene zône met elkaar te maken? Rugklachten, knieklachten en problemen in de erogene zône kunnen worden veroorzaakt door de lendenspier (Psoas) en de heupbeenspier (Iliacus). Doordat we veel zitten en (te) weinig bewegen verkort de Psoas lendenspier, een zeer belangrijke en grootste spier van ons lichaam. Lage rugklachten die ontstaan tijdens de slaap of ’s ochtends bij het opstaan worden veroorzaakt door de psoas spier. Bij pijnklachten laag in de rug geeft de spier aan dat deze zich niet kan ontspannen en herstellen tijdens de nacht.

  De verkorte positie van de psoas lendenspier blijf namelijk ook ’s

  Lees meer »
 5. Ganzendons en eendendons keurmerken bij Bedaffair

  Veel mensen vinden slapen onder een dons dekbed heerlijk. Dons heeft dan ook bijzondere eigenschappen: een dekbed van dons is licht, het drappeert zich prettig om je lichaam, het ademt en is heerlijk warm. Een donzen kussen ventileert goed, kan gekozen worden in diverse hardheden en door simpel opkloppen krijgen ze weer hun oorspronkelijke vorm. Dons dekbedden en donzen kussens betekent dus heerlijk luxe slapen.

  Bedaffair's dons dekbedden en donzen kussens zijn gevuld met verantwoord dons en zijn omhuld met een biologisch katoenen tijk. Het dons is traceerbaar en zo weten we waar het dons en de veren vandaan komen. Ook weten we waar de dekbedden en kussens gemaakt worden, dat ze zorgvuldig gecontroleerd en getest worden.

  Bekijk

  Lees meer »
 6. Biologische zeep van Werfzeep

  Biologische zeep van Werfzeep bij Bedaffair in Amsterdam

  Tijdens het speuren naar biologische producten om ons assortiment aan te vullen en te verrijken stuitte ik op Werfzeep. Echt een bedrijf met producten waar je hart een blij sprongetje van maakt. Ken je dat gevoel? Het gevoel dat aangeeft dat alles klopt. Handgemaakt, lokaal geproduceerd en 100% biologisch. Dat zijn de zepen van Werfzeep. Vanaf nu verkrijgbaar in Amsterdam! Online op Bedaffair.nl of kom gezellig langs in onze showroom op Amsterdam IJburg.

  Evelien van Werfzeep bij een mal met vers gemaakte zeep. Goed voor 120 Stukjes zeepZeep en een gevoelige huid

  Evelien, de oprichtster en eigenaar van Werfzeep, is eczeem gevoelig. En het was haar hele leven verteld dat ze geen zeep zou moeten gebruiken in verband met haar eczeem. Totdat ze in aanraking kwam met een natuurlijke handgemaakte zeep in Canada. Een zeep die voor haar wel werkte en te gebruiken was en waar ze schone en een zachte huid aan over hield. Vanaf die tijd is zij zich gaan verdiepen in de wereld van natuurlijke zeep. Omdat ze zelf eczeem heeft weet ze als geen ander hoe het is om een gevoelige huid te hebben. Daarom test ze ook alles zelf uit.
  Alle werfzepen zijn geschikt voor een (bijzonder) gevoelige huid. Maar dat is niet het enige.

  Biologisch en handgemaakte zeep, scrub, shampoo, scheerzeep en doucheBiologisch en handgemaakte zeep

  De biologische zepen van Werfzeep worden lokaal handgemaakt in een kleine zeepziederij van uitsluitend plantaardige grondstoffen die de huid ondersteunen, verzorgen en reinigen. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt. De plantaardige oliën zijn allemaal biologisch gecertificeerd, de kruiden worden uit de eigen kruidentuin geplukt of worden door wildpluk verkregen. Werfzeep is ideaal voor mensen die een puur en eerlijke zeep willen gebruiken. Zonder chemische residuen en synthetische componenten. Een voordeel van de 'cold press' is dat alle heilzame eigenschappen van de grondstoffen behouden blijven. Hierdoor zijn deze biologische zepen van nature heel verzorgend.

  Om op te eten

  De biologische etherische oliën en kruiden van de biologische werfzepen zijn zo zuiver dat het food grade is, zo zuiver dat het zelfs in de keuken gebruikt kan worden om gerechten te verrijken. Trek in chocola? Je zou werkelijk een hapje van deze chocolade zeep kunnen nemen!

  Werfzeep bij Bedaffair.nl te Amsterdam IJburgBij Bedaffair begin je de dag ontspannen en sluit je de dag ontspannen af

  Het Amsterdamse Bedaffair heeft haar assortiment verrijkt met een product die net als onze ecologische en biologische matrassen, bedden en beddengoed handgemaakt zijn van ecologische en biologische grondstoffen. Gun jezelf en je huid een verzorgende en heerlijke zeep. Kies voor de biologische zepen van Werfzeep.

  Kies voor de shampoo

  Lees meer »
 7. Hormoonverstorende stoffen vermijden in matrassen

  Bisfenol A in matrassen werken hormoonverstorend

  Een beter milieu begint bij jezelf, riep de overheid vele jaren. Helaas is het niet zo simpel nu wij eenmaal leven in een wereld vol plastic. Je kunt veel doen om gezonder te leven, ontsnappen aan plastic is in onze samenleving bijna niet mogelijk.

  In veel van dat plastic zitten hormoonverstorende stoffen met ingewikkelde namen als bisfenol A (BPA), ftalaten en weekmakers die ongemerkt invloed uitoefenen op onze gezondheid.

  Aangeboren afwijkingen door plastics

  Begin jaren negentig kwam er veel aan het licht via de krokodillen die ons duidelijk maakten hoe vergaand de gevolgen van milieuvervuiling voor de gezondheid kunnen zijn. Krokodillen die in een met pesticiden vervuilde omgeving leefden, kwamen vaak tweeslachtig ter wereld. Ook vogels en vissen en zelfs mensen hadden aangeboren afwijkingen.

  Hormoonverstorende stoffen

  Inmiddels heeft de wetenschap niet stilgezeten. We weten nu dat er behoorlijk wat stoffen in het milieu zitten, die net als pesticide DDT, onze hormoonhuishouding ontregelen. Ze gedragen zich allemaal vrijwel exact als onze eigen natuurlijke hormonen. Juist omdat ze zo natuurlijk lijken voor ons lichaam, worden ze niet onderschept door ons immuunsysteem en dringen ons lichaam makkelijk binnen. Hormoonverstorende stoffen zenden andere signalen uit dan onze eigen hormonen. Het complexe en delicate samenspel van natuurlijke lichaamseigen hormonen wordt hierdoor behoorlijk ontregeld. Het blijkt dat zelfs heel lage concentraties ons hormoonsysteem enom beïnvloeden.

  Weet waar je op slaapt

  Een matras is het meest intensief gebruikte meubelstuk in ons leven. We slapen er 25 jaar van ons leven op. Veel mensen weten echter niet waar ze op slapen. Negen van de tien mensen slapen op giftige matrassen en boxspring bedden. Een schrikbarend aantal.
  Immers van voeding en kleding willen we alles weten wat betreft e-nummers, bespoten met pesticiden, additieven, vrij kleur-, smaak-, of geurstoffen enzovoort. Maar dat veel mensen, baby’s en kinderen gemiddeld 8 uur per nacht, 7 dagen in de week, doorbrengen op een plastic matras, daar staan niet veel mensen bij stil. Laat staan bij het feit dat ongeboren kindjes gezondheidsklachten en geboorteafwijkingen kunnen krijgen omdat de aanstaande moeder, zonder dat ze het weet, op een matras slaapt waar hormoonverstorende stoffen inzitten.

  Bisfenol A

  Bisfenol A (BPA) wordt ook gebruikt in vlamvertragende middelen (na bromering tot tetrabroombisfenol A). Bisfenol A is een zogenaamde endocriene disruptor,

  Lees meer »
 8. Voorkom stram gevoel in de ochtend met goed matras

  Voorkom stram gevoel in de ochtend met een goed matras.
  Bij het kiezen van een matras zijn de lighouding en klimaat regulerende eigenschappen enorm belangrijk. Een goed matras heeft een gezond microklimaat en herstelt onze spieren en geeft rust aan ons bewegingsapparaat. Dit kan een stram gevoel in de ochtend voorkomen.         

  Bedaffair: unieke natuurlatex matrassen met een klimaatgordel

  Matrassen met een klimaatgordel voorkomen stram opstaan in de ochtend.

  Een van de belangrijkste voorwaarde voor een gezonde slaap is een gezond microklimaat in bed.
  Een relatief hoge luchtvochtigheid laat ons teveel zweten, vaak voelt ook het matras dan al klam of nat aan. Hierdoor wordt de toevoer van zuurstof onderbroken en dit verhindert de regeneratie van ons lichaam. ’s Morgens wordt u vermoeid wakker met stramme en stijve spieren en gewrichten.

  Voorkom stram gevoel in de ochtend met goed matrasVoorkom wakker worden met stramme gewrichten en pijnlijke spieren
  Bedaffair natuurlatex matrassen zijn zo vakkundig en uniek opgebouwd, dat er zich een natuurlijke klimaatregulerende laag direct onder de biologisch katoenen matrashoes bevindt.

  Bedaffair noemt deze unieke samengestelde laag ‘klimaatgordel’. De klimaatgordel waarborgt te allen tijde een unieke beluchting en ventilatie van de natuurlatex matras. Alle Bedaffair natuurlatex matrassen zorgen er op unieke wijze voor dat er continue een huidvriendelijk en aangenaam microklimaat in uw bed aanwezig is.

  Omdat het menselijk lichaam zijn temperatuur door afgifte van waterdamp reguleert, is het belangrijk, de luchtvochtigheid in de bedholte (ruimte tussen matras en dekbed) gering te houden. Na vele jaren van onderzoek en

  Lees meer »
 9. Nieuwe ziekmakende matrassen. Een matras dat stinkt: slaapprobleem of risico gezondheid?

  Veilig en gezond slapen is niet vanzelfsprekendMaakt je matras je ziek? Stinkt je matras?

  De meeste mensen brengen een derde van hun leven door in bed, dat is ongeveer 25 jaar van je leven.  Bijna de helft van de Nederlanders is doodmoe bij het opstaan. Acht op de tien Nederlanders is regelmatig niet uitgerust door slaapproblemen. Bij ongeveer 25% van de kinderen, in de leeftijd van 0-18 jaar komen slaapproblemen voor. Een matras dat stinkt is vrijwel altijd een matras gemaakt van koudschuim, traagschuim of synthetisch latex. Deze matrassen hebben PU (polyurethaan) als basis bestanddeel. Deze matrassen stinken doordat er chemische gassen uitwasemen.

  Wat de meeste mensen zich niet

  Lees meer »
 10. Natuurlijk slapen op een topdekmatras van natuurlijke materialen

  Natuurlijk slapen op een topdekmatras van natuurlijke materialenTopdekmatrassen van natuurlijke materialen

  Ongeveer 25 jaar van ons leven brengen we door in de slaapkamer. Veel mensen schenken daarom extra aandacht aan de gebruikte materialen. In de slaapkamer willen we de lucht zo schoon en gezond mogelijk zijn. Met natuurlijk slapen ervaren al veel mensen een fantastisch ligcomfort en een goede, gezonde nachtrust.

  Voordeel topdekmatras met natuurlijke materialen:

  Een topdekmatras van natuurlijke materialen zoals natuurlatex, paardenhaar en wol heeft unieke en prettige eigenschappen wat slapen betreft.
  - Het ventileert buitengewoon. U slaapt altijd droog en comfortabel.
  - U heeft geen last meer van een hinderlijke middennaad.
  - Omdat uw matras wordt beschermd, u ligt immers op de topper, kan de matras veel langer mee gaan dan de gemiddelde levensduur.

  Met een topdekmatras van natuurlijke materialen voorkom je overmatig zweten 's nachts

  Voor een goede en ongestoorde nachtrust is het belangrijk dat je tijdens de slaap een constante lichaamstemperatuur behoudt. De combinatie van matras, dekbed en kussen reguleert deze warmte. De keuze van een matras of topdekmatras van natuurlijke materialen garandeert een goede ventilatie en hiermee een constante en aangename slaaptemperatuur. Zo slaap je elke nacht droog en comfortabel. Zelfs in de meest zwoele zomernacht.

  Vergelijk het met het dragen van katoenen (natuurlijk) versus synthetisch (plastic) t-shirt op een warme zomerdag. Een katoenen t-shirt ademt altijd met je mee, wat je ook doet. Maar ga eens wandelen in een polyester t-shirt. Na een tijdje niet zo comfortabel. Dus waarom zou je daar dan wel op slapen? Veel mensen slapen op een matras of topdekmatras van koudschuim of traagschuim en zweten daardoor overmatig. Simpelweg omdat er weinig alternatieven op de markt zijn. Bedaffair.nl biedt wel dat alternatief.

  Topdekmatras van ecologische en biologische materialen

  Bedaffair kiest voor topdekmatrassen van natuurlijke materialen. De Bedaffair topmatrassen en de topdekmatrassen van de merken waar wij mee samenwerken zijn gemaakt van ecologische en biologische materialen. Natuurlijke eco materialen zoals natuurlatex, biologisch katoen, biologisch scheerwol, zacht merinowol, biologisch vlas, kameelharen en paardenhaar.
  Natuurlijke materialen de voordelen:
  - drukverlagend
  - duurzaam in gebruik
  - anti-allergeen
  - vochtregulerend en ademend
  - hygiënisch
  - vaak zelfs wasbaar

  Natuurlatex topdekmatras

  Natuurlijke materialen:

  Biologisch katoen

  Katoen is een plantaardige natuurstof die al sinds honderden jaren in katoenplantages wordt verbouwd. De katoenplant gedijt in tropische, en subtropische klimaten, heeft een hoge bodem- en luchtvochtigheid nodig evenals sterke zonnestralen.
  Het hoge cellulose-aandeel en de fijne structuur maken katoen bijzonder huidvriendelijk. Ideaal voor zeer veel doeleinden en in het bijzonder voor allergieklachten. Het katoen in matrassen zorgt voor een goede vochtregulerende kracht, weerstandskracht, ademingskracht en het lichte onderhoud, maken

  Lees meer »
Pagina