Belangrijke tip om ochtendstijfheid te voorkomen

Je wordt wakker en voelt meteen dat je lichaam stijf is en vastzit. Je spieren voelen stram bij opstaan en je gewrichten zijn gevoelig. Wanneer je eenmaal bent opgestaan en de dag vordert, verdwijnen de klachten langzaam en voel je niet meer de behoefte er iets aan te doen. Máar, de volgende ochtend is het echter weer hetzelfde verhaal...

Herkenbaar? Dan heb jij misschien wel last van ochtendstijfheid, waarbij het gevoel van stijve spieren na het slapen zeer sterk aanwezig is. We delen daarom een belangrijke tip van onze ervaren slaap en bedden experts, die jou helpen om energiek en uitgerust wakker te worden. 

ochtendstijfheid en stijve spieren bij opstaan

Waarom heb ik stijve spieren bij opstaan?

Ochtendstijfheid kan verschillende oorzaken hebben. 1 van de oorzaken kan zijn dat de spieren met name ’s nachts te weinig ontspannen. Dit komt vaak door langdurige stress en spanning, of een verkeerde houding tijdens het slapen. Deze ochtendstijfheid uit zich vooral in stramme spieren na het slapen.

Heb je meer last van je gewrichten? Dan zijn te weinig beweging en ouderdom vaak de oorzaak. Gelukkig kan dit goed ondersteunt worden door een correct en ergonomisch bed. 

Daarnaast kan een vochtige en koude omgeving ook bijdragen aan ochtendstijfheid, zorg daarom voor een prettig en gezond slaapklimaat in de slaapkamer.

Bij het hebben van vooral lage rugpijn na het slapen adviseren wij om dit blog te lezen. Hierin geven we verschillende tips tegen rugklachten bij opstaan.

Stabiele Temperatuur voorkomt Ochtenstijfheid

Een gezond slaapklimaat is een klimaat waar je een gezonde lucht inademt en een stabiele temperatuur heerst. Dit maak je waar door vooral gebruik te maken van zo min mogelijk synthetische materialen en chemische lijmen in je interieur. 

Kijk maar naar een polyester shirtje in vergelijking met een natuurlijk linnen shirt. In synthetisch materiaal zijn er veel meer zweetgeurtjes die blijven hangen. Maar ook is het polyester verstikkend materiaal waardoor je lichaam niet genoeg kan ademen en ventileren. Dit geldt ook in de bedden en matrassen wereld.

Een synthetisch matras of bed kan slecht ventileren. Dit zorgt voor relatief hoge luchtvochtigheid, wat ons weer laat zweten. Te veel zweet in de nacht, laat het matras klam of nat aanvoelen. Deze vochtigheid zorgt voor veel meer temperatuur schommelingen tijdens het slapen, wat ochtendstijfheid kan veroorzaken. Daarnaast ruik je ook muffe zweetgeurtjes in de slaapkamer, waardoor je geen aangename lucht in de slaapkamer hebt.

Kies daarom altijd voor persoonlijk eerlijk slaap advies en natuurlijke materialen. Deze natuurlijke matrassen en bedden hebben hoogwaardige ademende en ventilerende kwaliteiten, waardoor je een stabiele temperatuur creëert. Deze stabiliteit veroorzaakt weer een diepe slaap en energieke soepele ochtend. 

De gezonde natuurlijke Bedaffair matrassen zijn zo vakkundig en uniek opgebouwd, dat een temperatuurregulerende laag direct onder de matrashoes bevindt. Waardoor je altijd met een stabiele warmte zal slapen.

Voorkom stram gevoel in de ochtend met goed matras

 

 

 

 

Bedaffair noemt deze unieke samengestelde laag ‘de klimaatgordel’. De klimaatgordel waarborgt te allen tijde een unieke beluchting en ventilatie van een natuurlatex of paardenhaar matras. Alle duurzame matrassen van Bedaffair zorgen voor continue een huidvriendelijk en gezond gevoel is tijdens je slaap, zonder overmatig zweten of stijve spieren in de ochtend na het slapen.

Hygiëne in de slaapkamer voor een gezonde slaap

natuurlijk matras bij bedaffair

Een vakkundig ventilerend matras is bijvoorbeeld een matras met biologisch scheerwol in combinatie met paardenhaar en/of kokosvezel. Deze zijn speciaal gemaakt voor een stabiele temperatuur tijdens het slapen en dus tegen ochtendstijfheid of gewrichtsklachten na het slapen.

Omdat het verantwoorde scheerwol onder andere meer dan 35 % van het eigen gewicht aan vocht kan opnemen, zal het dus bijna nooit nat aanvoelen of klamheid veroorzaken. Om deze reden is scheerwol goed voor een stabiele temperatuur, en heeft het bijzondere ademende kwaliteiten. Hoe dit kan? Lees hier meer over de technische opbouw van wol >

De scheerwol werkt dus bij kou verwarmend en bij hitte verkoelend en ondersteunt daarmee de temperatuur regulerende functie van onze huid. Bovendien verwerken wij uitsluitend biologisch en verantwoord scheerwol. Dit zorgt voor een gezonde lucht en een gezonde planeet. Dat slaapt wel zo prettig.

De klimaatgordel van de Bedaffair matrassen heeft niet alleen super ventilerende eigenschappen en een vochtregulerende buffer. Het droge bedklimaat van de Bedaffair natuurlatex matras draagt ook bij aan extra hygiëne! Want er wordt geen vocht vastgehouden in een Bedaffair natuurlatex matras waardoor schimmels, huisstofmijt en andere microben minimaal kunnen leven. En dit is helaas wel anders bij goedkopere synthetische matrassen.

Uitrusten begint bij goed slapen, onder natuurlijke ademende materialen.

Bezoek onze ambachtelijke slaap en bed specialisten voor persoonlijk en eerlijk advies, wij helpen graag.