Onderhoud

 1. Je matras of bed opfrissen en reinigen met natriumbicarbonaat

  Natriumbicarbonaat is een puur natuurlijke stof en ziet eruit als wit poeder. Natriumbicarbonaat is een alkalisch (basisch) zout en neutraliseert zuren. Zuren die bijvoorbeeld de oorzaak zijn van vieze luchtjes in ons huis of slaapkamer. Of transpiratievocht (zweet bevat zuren), per nacht verlies je ongeveer 1,5 zweet. Het water verdampt, echter de zuren blijven achter in het matras.

  Andere namen voor natriumbicarbonaat zijn baking soda, dubbelkoolzure soda, zuiveringszout, natriumwaterstofcarbonaat, sodium bicarbonate (Engels), baksoda, soda of E500.

  Natriumbicarbonaat werkt als geurvreter
  Omdat natriumbicarbonaat zuren bindt, is het een ideaal middel om er geurtjes mee te verwijderen, want de zuren (geurmakers) worden tijdens de chemische reactie geneutraliseerd. De zuren, die in bijvoorbeeld in zweet en transpiratievocht zitten en nare geurtjes verspreiden, worden echt verwijderd door zuiveringszout (natriumbicarbonaat).
  Een goedkope en duurzame oplossing dus.

  Natriumbicarbonaat werkt als luchtverfrisser in de slaapkamer
  Hoeveel transpiratie men verliest is persoonlijk. Ook de geur van transpiratie kan per persoon verschillen. Om nare zweetgeurtjes en luchtjes uit de slaapkamer te verwijderen is natriumbicarbonaat ideaal en heel eenvoudig in gebruik!

  Ons recept om vieze geurtjes uit de slaapkamer te verwijderen:
  Meng een half kopje natriumbicarbonaat met 8 tot 12 druppels van uw favoriete etherische olie in een schoon glazen potje (bijvoorbeeld een jampotje). Prik gaatjes in het deksel en zet uw zelfgemaakte luchtverfrisser in de slaapkamer. Af en toe even heen en weer schudden.

  Lees meer »
 2. Hoe maak ik mijn matras schoon - matras vlekken reiniging

  Vlekken reiniging. Hoe maak ik mijn matras schoon?Hoe maak ik mijn matras schoon

  Regelmatig verschoon je lakens en beddengoed, omdat we graag slapen op een fris bed. Een matras schoonmaken, reinigen, desinfecteren en onderhouden; hoe doe je dat? Kun je zelf een matras schoonmaken? En hoe moet je dat dan doen?

  De matras

  Voordat je een matras kunt schoonmaken is het belangrijk om te weten waar je matras van gemaakt is. Een synthetisch matras en synthetische matrashoezen hebben een andere reiniging nodig dan een matras van natuurlijke materialen. Een matras van natuurlijke

  Lees meer »
 3. De natuurolie van onze houten ledikanten

  De natuurolie van onze houten ledikantenDe natuurolie van onze houten ledikanten

  Onze massief houten bedden en ledikanten worden behandeld met een natuurlijke lijnolie. Hierdoor krijgen de houten bedden en ledikanten een prachtige warme kleur en zijn ze beter bestand klimaatinvloeden. De lijnolie trekt diep in het hout oppervlak in en verzadigd op die manier de houtnerf en zijn unieke structuur. De natuurlijke schoonheid van het massieve hout wordt benadrukt met een fluwelen, zijdeachtige glans.

  Gezondheid en schoonheid

  In het oude Egypte was al bekend dat het gebruik van lijnolie een positieve werking had op de gezondheid en de schoonheid van de mens.
  Lijnolie wordt gewonnen uit lijnzaad, het zaad van de vlasplant (linum usitatissimum). De olie werd en wordt nog steeds gebruikt voor (natuur) verven, zepen en medicinale doeleinden.
  Uit de lange stengels van de vlasplant wordt een vezel gewonnen waarvan o.a. linnen wordt geweven. De korte stukken van de vlasstengel worden gebruikt voor meubelplaten die we in onze boxspring bedden en pocketveermatrassen verwerken. Wist u dat deze bijzonder brandwerend zijn?

  Lees meer »
 4. Wild eikenhout bedden en onderhoud

  Wild eiken houtWild eikenhout bedden en onderhoud

  Massief wild eiken

  De uitstraling van wild eikenhout heeft veel karakter. Wild eiken hout toont een sterke houttekening en duidelijk zichtbare knoesten. Door dit houtbeeld krijgt wild eikenhout zijn natuurlijke charme en unieke karakter. Massief wild eiken hout wordt op speciale wijze in Duitse bossen geteeld en gekapt. Wild eiken wordt uitsluitend geselecteerd uit de randen van de Duitse bossen. Aan de randen van de bossen groeien er meer takken aan een eik, waardoor de eik meer knoesten heeft. Ook heeft massief wild eiken hout heeft meer nerven en kleurnuances

  Lees meer »
 5. Natuurlijke meubelolie Auro

  Massief houten meubels blijven mooi met natuurlijke meubelolieNatuurlijke meubelolie Auro

  Om massief houten meubels, bedden en nachtkastjes te reinigen en te verzorgen is de natuurlijke meubelolie van Auro een goede keuze. Het merk Auro is een van de weinige, zoniet de enige producent van verf, oliën en andere beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt.
  Als u voor Auro kiest, maakt u gewoon een eerlijke en zuivere keuze.

  Natuurlijke grondstoffen in natuurlijke meubelolie van Auro:

  - plantaardige

  Lees meer »
 6. Motten weer je met Arvenolie

  Arven natuurlijke meubelolie

  Arven olie is insecten- en mottenwerend en komt van de Arveden of Alpenden

  De Arveden is een bijzondere boom in de Alpen.
  De Arve leeft op en om de boomgrens, waar andere bomen het af moeten laten weten en zo goed als geen overlevingskansen hebben. Het klimaat is hard, ruw en de bodemgesteldheid arm. De bomen zijn taai, trotseren weer en wind, zijn zeer vorstbestendig, houden met hun wortelstelsels de grond vast en hebben een beschermende functie bij lawines en vallend gesteente. Ze komen in de Zuid Tiroolse Alpen voor tot 2680 meter. Dikwijls worden ze vergezeld door de Lariks en de pijnboom. 

  Indianen gebruikten dennentakken in matrassen om insecten te weren

  De Indianen gebruikten in hun puur natuurlijke futon-achtige matrassen dennentakken. De dennentakken in de matrassen weerden insecten en ander ongedierte. De etherische oliën en harsen uit het hout en de naalden hebben antibacteriële, antifungal en insecticide (motten) eigenschappen o.a. door het vluchtige pinosylvine (0.5%). Deze stof draagt bij tot de specifieke aangename geur en zorgt voor het weren van motten en en andere insecten.

  Wetenschappelijk onderzoek

  Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de natuurlijke meubelolie Arvenolie en de bestrijding van motten. Uit dit onderzoek bleek dat de natuurlijke en etherische Arvenolie een significante onderscheidende werking heeft in vergelijking met andere houtoliën. De resultaten behaalt met Arvenolie om de mottenlarven en de motten te reduceren waren met afstand beter dan andere houtoliën. De mot veroorzaakt in West europa veel schade in de kledingindustrie, stoffen (wol, bont), tapijten, musea uitstallingen, enz. Simpelweg omdat er weinig alternatieven zijn. Bedaffair biedt wel dat alternatief.

  - Lees hier meer over de toepassingsmogelijkheden van de natuurlijke meubelolie Arven olie > 

  - Bekijk hier de Arven olie >

  Opmerkelijk: Wetenschappelijk aangetoonde helende werking van de Arveden of alpenden hout bed

  Bij mensen die omringd door het hout van de alpenden slapen, slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht. En een lagere polsslag is wenselijk, want dit betekent dat het hart beter van zuurstof wordt voorzien. Op de lange duur heeft een lage hartfrequentie zelfs een gunstig effect op de levensverwachting: is de polsslag lager, dan leven we langer. Ontspannen slapen in een massief houten bed gemaakt van de alpenden slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht, dat scheelt ongeveer een uur hartactiviteit

  Lees meer »
 7. Latex kussen wassen - Hoe onderhoud ik een latex - dons hoofdkussen

  Latex kussen wassen - Hoe onderhoud ik een latex - dons hoofdkussen

  Wassen: tijk (hoes) en dons

  Het kussen kan gewassen worden op maximaal 40 graden. U dient de natuurlatex kern van het kussen te verwijderen. De natuurlatex kern van het kussen mag niet nat worden. Na het wassen droogt u het de hoes van het kussen in de droger met 2 of 3 tennisballen erbij, zodat het dons weer goed wordt losgeklopt. Regelmatig opschudden en luchten.

  Natuurlatex kussen met wasbare hoes

  Lees meer »
 8. Donzen dekbed onderhoud. Tips voor wassen en drogen van dons.

  Een donzen dekbed is eenvoudig in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Maar er zijn een aantal dingen om goed te onthouden.

  Gebruik bij uw donzen dekbed altijd een dekbedovertrekset. Een dekbedovertrek is veel eenvoudiger te reinigen dan een dekbed. Het correct verzorgen van uw donzen dekbed en dons kussens heeft veel invloed op het behoud van kwaliteit en de lengte van hun leven.
  Als u voor het eerst uw Bedaffair donzen dekbed uitpakt, zal hij er een beetje plat uitzien. Het donzen dekbed heeft een paar uur nodig om luchtiger te worden en op te bollen.

  Donzen dekbed reinigen

  Reinigen en opfrissen

  Een donzen dekbed van Bedaffair blijft aangenaam fris als u deze twee tot drie keer per jaar buiten hangt op een mooie dag met rustig weer. Hang een donzen dekbed nooit in de volle zon. In de schaduw met een zacht briesje voelen de materialen van het donzen dekbed zich het prettigst en kunnen zich dan prima herstellen.

  UV-licht doodt bacteriën en andere microben. Huismijt overleeft in zijn geheel niet bij een goede opfrisbeurt. Daarnaast heeft de zuurstof in de lucht een herstellende functie op natuurlijke materialen zoals dons.

  Donzen dekbed in de wasmachine

  Een donzen dekbed van Bedaffair kan in de wasmachine gewassen worden. Doe het niet te vaak. De kwaliteit van het dons gaat hierdoor achteruit. Het beste kunt u een donzen dekbed eenmaal per halfjaar wassen in de wasmachine, vaker is niet nodig. Gebruik altijd een mild of biologisch wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel.

  Omdat dons aan elkaar gaat plakken na de wasbeurt is het handig om in de droger een paar tennisballen of ecoballen mee te laten draaien.
  Zo wordt uw donzen dekbed goed opgeklopt en heerlijk zacht en luchtig.

  Levensduur donzen dekbed

  Een donzen dekbed gaat gemiddeld 8 jaar mee. Uw dekbed blijft in de beste conditie wanneer u het op de juiste manier onderhoudt.

  Vlekken reiniging

  Het is mogelijk een vlekje te verwijderen uit een donzen dekbed. Sla het vulmateriaal weg uit het gebied waar het vlekje

  Lees meer »