Circulaire matrassen

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina

Bedaffair, de eerste collectie volledig circulaire biologische matrassen ter wereld

Waarom Bedaffair's circulaire biologische matrassen de klimaatcrisis, de milieucrisis, gezondheidsproblemen en het matras recycling probleem kan oplossen...

In Nederland worden ieder jaar slechts 35 percent van de 1.5 miljoen vervuilde plastic matrassen gerecycled. Ca. 800.000 reguliere chemische matrassen worden gestort. Verbrand worden ze al lange tijd niet meer, vanwege de grote schade aan de verbrandingsovens. Polyurethaan schuim (PUR schuim), het kernbestanddeel van matrassen, composteert niet. En zo vervuilen reguliere matrassen de bodem en het water voor honderden jaren.

500 kilogram aan olie in onze interieurinrichting

Een gemiddeld huishouden heeft 500 kg aan olie verwerkt in meubels, matrassen, bankstellen, stoelen, tapijten en gordijnen in huis staan. Dit is niet alleen ongezond vanwege de (hoge) niveaus van uitwaseming van gifstoffen maar is eveneens een groot gevaar waar het woningbranden betreft.

Duurzaam in teelt, in productie, in gebruik én in de afvalfase

Bedaffair's circulaire biologische matrassen en circulaire natuurlijke boxspring bedden zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke vezels. Duurzaam in teelt, in productie, in gebruik en zelfs in de afvalfase.

Onze grondstoffen zijn voorzien van duurzame keurmerken. Wij ondersteunen ecosystemen en biodiversiteit. Betalen de allerarmsten een eerlijke prijs. En laten de slaper gezond en ongelooflijk comfortabel slapen.

Maak échte impact met jouw nachtrust. Bedaffair, designed by nature.

Om echt impact te kunnen maken en een halt te zetten op de vervuilende reguliere beddenindustrie, zetten we ons in om zoveel mogelijk mensen heerlijk te laten slapen op één van onze circulaire biologische matrassen. Dat is de reden dat Bedaffair keuze heeft uit maar liefst 7 verschillende circulaire natuurlijke matrassen.
Natuurlijke circulaire duurzame matrassen met een fijne drukverlagende schouderzone en diverse hardheden zoals soft, medium en firm. Bedaffair heeft een duurzaam circulair biologisch matras voor iedereen.

Bedaffair's unieke samenwerking met Matras Recycling Europe

De founders van Bedaffair en ecologisch slaappionier sinds 1994, Marjolein en Arend Vaders, wisten dat alle natuurlijke materialen hergebruikt en gerecycled konden worden. Echter matras recycling bedrijf Retourmatras weigerde elke samenwerking. Dit matrasrecyling bedrijf recyclet uitsluitend een klein deel chemische matrassen, waar overigens altijd 35 - 15 % afval overblijft. Niet echt NoWaste.

Totdat we in 2020 kennis maakten met Matras Recycling Europe uit Utrecht. Na een kort telefoongesprek stond de CEO de volgende dag op de stoep bij Bedaffair te Heemstede. 'Omdat Bedaffair geen lijmen gebruikt en tot op de grammage weet welke grondstof er verwerkt is, kunnen en gaan wij de Bedaffair matrassen recyclen en de natuurlijke materialen laten hergebruiken. En dat kunnen we zelfs vanaf een kleine batch doen."

Een geweldig moment! En zo zijn Bedaffair's circulaire biologische matrassen échte NoWaste matrassen.

Natuurlijke vezels laten je slapen, de hele nacht

Elk matras van Bedaffair is opgebouwd uit de beste en zachtste natuurlijke materialen, ze bieden de beste ventilatie en laten je matras ademen. Zo wordt je nooit meer wakker op een klamme vochtige plek. Bovendien zijn natuurlijke materialen hygiënisch, anti-bacterieel en schimmelvrij. En dat is wel anders bij plastic matrassen gemaakt van polyester of PU (koudschuim en traagschuim).

Bekijk onze collectie circulaire biobased matrassen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen online of bezoek ons in heemstede. Bedaffair is de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux. In onze 800m2 winkel bieden we een collectie van biologische boxsprings, massief houten design bedden, natuurlijke matrassen en een ruime keuze in toppers, dekbedden en onderdekens.